用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 st cat:入學申請表,收到未?
樓主: petunia
go

st cat:入學申請表,收到未? [複製鏈接]

原帖由 joeywongmy 於 10-10-4 11:50 發表

分頭行事囉
你就陪阿b去interview
老公就陪阿女去旅行
再搵公公爺爺……等人幫你去拎form

謝謝提議, 可惜我果日仲要返工, 公司有event我一定要出現. 聽講德望似係要攞完表即刻填交, 如果係咁, 四大長老就唔可以代填表. 唉....

my girl is Dec07 big girl... and i've mailed the letter on 13th Sept afternoon... still got nothing la...

原帖由 vlui55 於 10-10-4 13:47 發表
you can call the school and give them your child name, then they will check for you immediately via the system and tell you whether you will get the application form or not ga

可能太多人打去問, 我剛打去st. cat, 聽電話果個話唔再check, 到9號都收唔到form先好打去問喎.

唉, 好緊張呀 ! 呢個星期係deadline啦, 我果日去交交件時, 我個朋友個b就係08年3月, 我個b就係08年7月, 而家我地2個都未有, 我都係已經第一日lunch time去交, 無理由咁快派哂6000份架?! 其實今年會唔會唔係6000份呀?!

回覆 22# cherylyau_b 的文章

但係我女兒九月尾出世, 上年都係PINK喎? ,
當收咗之後, 我唸住會編佢大仔班(大仔班會25人以上), 點知編咗佢細仔班(得18人一班)

咁若支票到現在仲未過數, 係咪機會好渺茫呢?唉...有點茶飯不思...

I also receive it, my girl is small b (Sep 2008) and 6-Nov am interview.

原帖由 joeywongmy 於 10-10-3 22:08 發表
我家bb都收到喇
細b綠form
6/11上午8:45interview

醒目開學勳章

原帖由 garyfkl 於 10-10-4 16:53 發表
I also receive it, my girl is small b (Sep 2008) and 6-Nov am interview.

me too in 8:30 am..

我都未收到。

我相信st cat. 身為教育界,我都會覺得6000份申請表格係超大工作量的一件事!前後只是兩個星期,拆信、睇資料、入名(我個女個名一唔留心就好容易打錯)、校對、分配面試時間......超大壓力!

佢地仲用日子來限左自己工作的進度,總之9號之前會完成,可想而知是對自己要求高的團體。

耐心的等,我問心無做錯任何事,信封、支票、通通無錯,14號早上8點親手放入信箱。我相信,我總會收到表的!

大家唔好太擔心,我13號傍晚入信去St. Cat信箱,都係星期六先收到信,所以應該呢兩日好多人會收到信。

因今天派咗信都未見收到Form,今日下午打電話去問,比咗英文全名及出生年月日check.即刻覆accepted 索取表格,今個禮拜內會send out form, 我是13 Sep 早上 mail request doc. 個郵筒寫話收信後第二個工作天派到。

我今日收到form喇.....6/11 10:00 interview~我13/9中午寄既~
但係咪k1,k2得下午班?

原帖由 ho_yan2406 於 10-10-4 22:12 發表
我今日收到form喇.....6/11 10:00 interview~我13/9中午寄既~
但係咪k1,k2得下午班?

K1上下午班都有. K2只有下午班, K3就上午班

會唔會寄失呀?我13號上午10幾親自放入信箱,但仲未收到呀。點算呀?

回覆 1# elanelan 的文章

今日終於收到喇,13號下午親身交的,面試日期6/11。

I got it la. ...
6/11 9am, green form small b ar

原帖由 calbee6 於 10-10-4 23:30 發表
會唔會寄失呀?我13號上午10幾親自放入信箱,但仲未收到呀。點算呀?

我都係,autopay又未過數,打電話問話佢地正在分批处理目前只寄出左部份叫我等吓
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

我都收到form啦...6/11上午9:45分...但係佢寄比我張綠色form叫我填完之後...連埋所有資料要喺8/10之前交回處理

seems like big B interview is 5th and small B is 6th.

how about 8th? anyone has interview on 8th?

my daughter's handbook mentioned 8th is also a holiday for interviewing BBs.

THANKS
‹ 上一主題|下一主題