用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 Bioresonance therapy醫好自閉症?
樓主: FoEE
go

Bioresonance therapy醫好自閉症? [複製鏈接]

睇完個 thread, 個人覺得個標題有點點誤導成份(雖然有個 "?", 但都係用 "醫好"呢個字眼), 另外, 我覺得 conconma 既分享無咩問題, 一個療法總有人話得有人話唔得, 多d唔同既聲音可以俾d家長多d資料去決定選邊樣, 始終我地d $ 同時間都有限, 就算話做左無壞 (當然都唔知係咪又真係無 negative /side effect wor), 都要小心考慮

我自己都 search 過呢個 therapy 既資料, e.g. wiki 都提過呢種係另類療法, 至今未有科學研究支持
http://en.wikipedia.org/wiki/Bioresonance_therapy

同埋睇落, 同 gfcf 療法既諗法似乎有點重疊, 究竟係戒口幫左個小朋友, 定係呢個 treatment 有效, 其實唔太清楚 lor

咁當然, 另一個 argument 係話好多療法都未有科學根據, 所以, 都係各自各修行, 自己判斷有幾可信

回覆 2# mamacartier 的文章

唔係...因為我仔仔驗到重金屬超得好緊要...佢要每個月去打排重金屬針...唔0係bioresonance ctr做0架...係兩碼事...

回覆 3# mamacartier 的文章

不過打排毒針會有副作用0架...所以唔好立亂試...同埋如果好似我咁眼淺0既媽咪千祈唔好睇, 如果唔係內疚感將整天揮之不去...

因為阿仔會怪責你, 點解一個我信任同愛0既人要讓我受痛苦而唔出手幫我...

佢可知如果可以0既話, 媽咪情願代佢受呢d苦...

原帖由 conconma 於 10-11-18 14:07 發表
不過打排毒針會有副作用0架...所以唔好立亂試...同埋如果好似我咁眼淺0既媽咪千祈唔好睇, 如果唔係內疚感將整天揮之不去...

因為阿仔會怪責你, 點解一個我信任同愛0既人要讓我受痛苦而唔出手幫我...

佢可知 ...

Thanks conconma,

睇到我眼濕濕,我感受到小朋友的痛楚及無助,加油呀,我地做的一切都係為小朋友好 ~~~

你小朋友打左幾耐排毒針,有無幫助?

共勉之 ~~~

回覆 1# mamacartier 的文章

唔通我寫d 0野真係咁煽情...之前寫過篇blog, 好多媽咪都話睇到喊0左出來...

http://hk.myblog.yahoo.com/conmaremy/article?mid=299

唉...我個仔打0左4個月排毒針...其實會脾氣暴燥, 學習倒退, 食慾不振...不過, 唉...排又死, 唔排又死...

原帖由 conconma 於 10-11-18 20:30 發表
唔通我寫d 0野真係咁煽情...之前寫過篇blog, 好多媽咪都話睇到喊0左出來...

http://hk.myblog.yahoo.com/conmaremy/article?mid=299

唉...我個仔打0左4個月排毒針...其實會脾氣暴燥, 學習倒退, 食慾不振...不過,  ...

我剛才入去你blog睇過,但我唔識留言請見諒,你寫得好好,完全寫出我們的心聲,多謝有BK這個平台,讓我們可以互相分享,互相支持,大家都加油,祝我們的小朋友快快樂樂,健健康康地成長 ~~~

0義?你去左打排毒針啊?我冇去0窩﹐個度會做埋排重金屬排毒嘎﹐又舒服又唔使使多D$﹐何樂而不為阿。
其實我系梯左heihei007 0既分享我先識得塭呢間centre﹐所以我好記得heihei007當初寫都系話佢個仔的治療師冇話可以醫好自閉症﹐所以我亦冇比誤左。多謝anan3388的提醒。

我個仔昨天又柯又嘔, 所以無去第二次呀, 約左下星期再做

回覆 2# Lok'smami02 的文章

但佢0既宣傳單張有講哩...
‹ 上一主題|下一主題