用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問而家住址係校網內仲有冇得計分??
go

請問而家住址係校網內仲有冇得計分?? [複製鏈接]

如果有, 計幾多分?
   0    0    0    0

回復 1# conniemar 的帖子

冇分加.
無知是福

醒目開學勳章

幾多年前的歷史啊
起碼我上來咁耐及問返一些一早有小朋友的朋友,都未聽過
而且,如果有分加,那為什麼還分2輪

原帖由 conniemar 於 10-9-21 12:18 發表
如果有, 計幾多分?

計分係自行收生階段用,呢個階段唔計校網,當然無分加。要到大抽獎(統一派位)階段,校網先至會影響派位。
原帖由 conniemar 於 10-9-21 12:18 發表
如果有, 計幾多分?

我都認為冇, 所以我唔明點解而家D人買樓同租樓仲提住校網呢?

醒目開學勳章

第1輪係沒有用,但第2輪好大作用
例,我想囡囡入協恩,但唔係聖公會會友,唔係舊生,只有15分,在第1輪絕對入不了時,什麼方法可在第2輪大抽獎時增加入讀機會率,咪住係協恩所屬的校網內
像我住TKO,在第2輪要跟全港的人去爭5個位(甲部)
而住係校網內的,可以先跟全港爭那5個位外,還可以只跟同校網的爭那40個位
試想想相差都很大
所以唔係無用,而係係現階段無用or係有25分或以上時無用(因為第1輪都收了,還做埋這多餘的事 )

原帖由 conniemar 於 10-9-21 12:35 發表
我都認為冇, 所以我唔明點解而家D人買樓同租樓仲提住校網呢?

王國長老

回復 6# ziyi 的帖子

你解釋得好清楚呀
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。
‹ 上一主題|下一主題