用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 46網九龍灣天主教聖若翰
樓主: suetyuki
go

46網九龍灣天主教聖若翰 [複製鏈接]

你返咩job架?我都quit咗做到11月咋,因為想跟返阿女,而家收好夜成10點幾,所以佢喺婆婆度住,我跟本無時間去跟佢homework,希望到時train吓佢打好個基礎先
原帖由 珠黎喇 於 10-9-29 18:23 發表
我係在藍田去交架....冇法拉...日日都要湊佢返學.....所以坐巴士去囉...
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

回覆 2# suetyuki 的文章

學校話小一申請表的NO越前中的機會越大.但上次我寫上去,個個師奶都唔信仲鬧我添.唉搞到我唔敢再回覆拉.但學校話佢的几年經驗和一些前家長都話係真架.用的全是這個NO代替電腦NO.所以前一段時間我到處搵一D前的NO...19區全搵呀,都几慘架...

回覆 2# suetyuki 的文章

我返寫字樓架..日日都放6點半,返到去到7點半拉...我唔可以唔做呀...我有二個小朋友...真係手停就口停....冇法..只有夜晚同佢搵書拉...

我意思係小學寫上去嘅no.喎,我no.係66,我估係第66個交form
原帖由 珠黎喇 於 10-9-30 11:19 發表
學校話小一申請表的NO越前中的機會越大.但上次我寫上去,個個師奶都唔信仲鬧我添.唉搞到我唔敢再回覆拉.但學校話佢的几年經驗和一些前家長都話係真架.用的全是這個NO代替電腦NO.所以前一段時間我到處搵一D前的NO...19 ...
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

我到時都會做parttime,因為我老公唔係揾好多,我唔做都唔夠支出呀,你收禁夜先湊 放學呀?
原帖由 珠黎喇 於 10-9-30 11:23 發表
我返寫字樓架..日日都放6點半,返到去到7點半拉...我唔可以唔做呀...我有二個小朋友...真係手停就口停....冇法..只有夜晚同佢搵書拉...

我都想知呀,不過都交咗form囉,唔諗禁多啦
原帖由 fatherfather 於 10-10-1 20:30 發表
有無人可以介紹下間學校

回覆 4# suetyuki 的文章

學校有寫NO上寫咩...我唔覺架....我要返去LOOK LOOK先得...我係老爺同奶奶湊...所以我可以咁夜才收工....

有用鉛筆寫no.架,好似喺右上角,你就好啦有6299凑放學,我乜都自己搞,所以第時時揾job都需要就時間,麻煩D
原帖由 珠黎喇 於 10-10-2 10:43 發表
學校有寫NO上寫咩...我唔覺架....我要返去LOOK LOOK先得...我係老爺同奶奶湊...所以我可以咁夜才收工....

回覆 1# suetyuki 的文章

我早几日見樓下請校車保姆呀....不過要出几次架...好像0645到....忘了...11點几到1點几...2點几到4點几...咁囉...個果司機周圍問人做唔做....

D時間都唔係好喎,好係學校假期唔使返囉,不過到時先揾lu,因為想打好阿女D底先,係喎,你睇咗咩no.味呀?

哈哈日日返家都唔記得.今晚一定要記住先...係呢LI個NO有咩用架...係用黎見誠意分?定係要知几多人報讀呀????

我估係次序掛,即係我係第66個交form,唔知有無機會呢

我見你夜晚才上網.咁你日頭做乜架....我都係在公司上網咋..返到屋企仲忙過返工....

淨係小一 ? 咁其他呢 ? 佢係岩岩今年先開始用普通話 ? 之前一直都係講東話架

原帖由 suetyuki 於 10-9-28 01:23 發表
小一全級都係

我做sales架,返到屋企都11點幾,搞完D家頭細務都成點啦,跟住先可以上下網,2-3點先瞓,係呀,我果時只係做6hrsparttime,返到屋企真係好忙又要睇阿女D homework,無乜時間休息好攰,不過無辦法啦,鬼叫我窮咩
原帖由 珠黎喇 於 10-10-6 13:58 發表
我見你夜晚才上網.咁你日頭做乜架....我都係在公司上網咋..返到屋企仲忙過返工....

係呀淨係小一先係全級,小二其中3class,小3至小5就其中2class,之前我就唔知喎,我係睇佢嘅小冊子先知
原帖由 Lqueenie 於 10-10-6 14:38 發表
淨係小一 ? 咁其他呢 ? 佢係岩岩今年先開始用普通話 ? 之前一直都係講東話架

係咩 ?我琴日打去問,佢話每級得一班係普通話咋 wor ~ 仲要老師揀過我可以入到

我都唔知呀,不過都幾好呀,我個女D普通話唔係太好,如果真係唔係全級嘅話,我就唔使禁擔心
原帖由 Lqueenie 於 10-10-7 13:49 發表
係咩 ?我琴日打去問,佢話每級得一班係普通話咋 wor ~ 仲要老師揀過我可以入到

up..up..up
‹ 上一主題|下一主題