用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 46網九龍灣天主教聖若翰
go

46網九龍灣天主教聖若翰

有無人自行分配選呢間呢?我個女只有15分,係咪無乜機會呢?
46網仲有邊間學校好呢?天主教柏德同基樂ok?

:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

up... up....up
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

我都係46學網呀,,,都有諗LI間,都係唔知好唔好.但我亞仔好鍾意LI間..仲有几日要交表拉..仲未決定呀....

呢間應該係46網最top果間,我都會博下,因為個女都可以谷同佢都鐘意,不過交通有d唔方便,屋企無bus去到
原帖由 珠黎喇 於 10-9-22 10:52 發表
我都係46學網呀,,,都有諗LI間,都係唔知好唔好.但我亞仔好鍾意LI間..仲有几日要交表拉..仲未決定呀....

up,,,up,,,,up

我都問左亞囝好多次.佢都係鍾意LI 間.激死.我屋企都係冇車去架.比佢坐校車囉.所以今早我已交表拉.希望到時亞囝可以同你個囡做同學拉...

我知阿女上年d同學仔有人1st round已入, but唔支係米20分
原帖由 珠黎喇 於 10-9-24 10:33 發表
我都問左亞囝好多次.佢都係鍾意LI 間.激死.我屋企都係冇車去架.比佢坐校車囉.所以今早我已交表拉.希望到時亞囝可以同你個囡做同學拉...

其實好睇有冇人多亞哥亞姐..我地得15分.第1次機會係少好多..不過難得亞囝鍾意...只要是佢自己簡就得拉..做父母都要尊重佢..仲有LI間小學真係唔差..我做教師的姑奶都話佢好...

我mon先交呀,你係咪住四順架?我諗自行無乜機會啦,因為得15分
原帖由 珠黎喇 於 10-9-24 10:33 發表

禁都好好彩如果得15分?你個女喺邊間幼稚園讀?我個女喺順緻苑PLK
原帖由 ShinTeresa 於 10-9-24 12:25 發表
我知阿女上年d同學仔有人1st round已入, but唔支係米20分  

呢間真係好架,所以我都驚個女應付唔黎,過都係博下je,唔得咪算
原帖由 珠黎喇 於 10-9-24 13:07 發表
其實好睇有冇人多亞哥亞姐..我地得15分.第1次機會係少好多..不過難得亞囝鍾意...只要是佢自己簡就得拉..做父母都要尊重佢..仲有LI間小學真係唔差..我做教師的姑奶都話佢好... ...

係呀.我係四順架.哈哈原來是鄰居....你個囡這間好咩..我聽講唔好所以唔敢比佢讀...你住邊呀...

我住順安架,因為個女讀兼收位,所以邊間有位就快D讀,我覺得呢間唔係禁好,不過勝無乜假期,淨係放紅日,方便家長需要work,你仔又讀邊間幼稚園呢?聽講順安幾好,你係坐bus定mini bus去交form架?邊度落會近D呢?
原帖由 珠黎喇 於 10-9-25 11:25 發表
係呀.我係四順架.哈哈原來是鄰居....你個囡這間好咩..我聽講唔好所以唔敢比佢讀...你住邊呀...

想問下知唔知中文科係咪用普通話教 ?

小一全級都係
原帖由 Lqueenie 於 10-9-26 13:21 發表
想問下知唔知中文科係咪用普通話教 ?

我今早交咗form,好順利 放心晒,原來行去淘大只係10mins
原帖由 珠黎喇 於 10-9-25 11:25 發表

up...up...up

唔好意思,這几天沒有空上網,公司多野做,剛好二天全沒有電.返家當然連上網時間都沒有啦.....你也去了聖若翰嗎.....我囝讀藍田架....所以返學會遠D.都日日都湊佢返學....我都聽講順安几好.....話佢地教得唔錯...現在仲有默書添.....

我係在藍田去交架....冇法拉...日日都要湊佢返學.....所以坐巴士去囉...

係呀,我去咗九龍灣聖若翰交呀,我no.去到66,你呢?我估自行都無乜機架啦,因為得15分,希望統一可以派到啦
原帖由 珠黎喇 於 10-9-29 18:21 發表
唔好意思,這几天沒有空上網,公司多野做,剛好二天全沒有電.返家當然連上網時間都沒有啦.....你也去了聖若翰嗎.....我囝讀藍田架....所以返學會遠D.都日日都湊佢返學....我都聽講順安几好.....話佢地教得唔錯...現在仲 ...