用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 忍唔住上黎報喜: 女女考琴ok左
樓主: Charlotte_mom
go

忍唔住上黎報喜: 女女考琴ok左 [複製鏈接]

thx for your reply!! yes, i used to have another login name.haha! Anyway, can u expand a bit more about the meaning of qualify as G8 level? Sorry, I don't understand what u mean.
原帖由 ming2 於 10-11-14 23:37 發表

hi

平時好少入黎呢度,今日無意中click入黎見到你留言俾我....
sorry..我諗你對上個次同我chat應該係好耐之前...因為真係冇咩印象(對你個login name)..希望你唔好介意...

恭喜你自...125對一個八級黎講都算係一 ...

簽名被屏蔽

我朋友個仔136分(二級),佢超開心呀,我都好「鄧」佢開心!! 佢話三首歌全部都係29分,開心死佢!!!

my daugther got 16 for sight reading. is it good enough?
原帖由 ming2 於 10-11-16 09:25 發表

ha..ha..証明我0既記性都唔係太差..

我"八級qualify" 0既意思係...個學生係咪只係為考而考咁去操八級考試歌同scale..而忽略其他歌0既學習...e.g sight reading...我見過有d考完七八級0既學生,佢地d水準真 ...

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

bun 番個topic 上嚟.

終於輪到自己報喜,Grade 6 僅僅夠分攞distinction.
[img align=right]http://img530.imageshack.us/img530/1595/1177251203qp3.gif[/img][img align=left]http://photo1.bababian.com/20070429/6B55A5CBB5D1563198CBBC137F5E1B11.jpg[/img]

醒目開學勳章

原帖由 Paris 於 10-12-14 20:30 發表

終於輪到自己報喜,Grade 6 僅僅夠分攞distinction.

恭喜你呀!
又可以慶祝喇!

thank you.
之前見大家報喜,我得個睇字.
三首歌26-27,老師話仲有進步空間.佢叫出年考7級.
[img align=right]http://img530.imageshack.us/img530/1595/1177251203qp3.gif[/img][img align=left]http://photo1.bababian.com/20070429/6B55A5CBB5D1563198CBBC137F5E1B11.jpg[/img]

Congrats, well done!
原帖由 Paris 於 10-12-14 20:30 發表

我女11月頭考,請問何時會有成績?

原帖由 Singpiano 於 10-12-16 10:19 發表
Congrats, well done!

我囝囝11月頭考試,老師擒日收到分紙,Grade 6 攞到distinction! 真係一個意外驚喜!
原帖由 MrsFung 於 10-12-16 11:58 發表
我女11月頭考,請問何時會有成績?

醒目開學勳章

原帖由 小B媽咪 於 10-12-16 22:34 發表
我囝囝11月頭考試,老師擒日收到分紙,Grade 6 攞到distinction! 真係一個意外驚喜!

又有喜訊,
恭喜晒呀!

恭喜你呀!你就好啦!
我女考二級,當日一考完出來,我女就話自己應該唔合格,問佢點解,佢又唔開心唔答我,之後都唔敢再問佢了。 希望我女合格啦!

原帖由 小B媽咪 於 10-12-16 22:34 發表

阿二又剛pass咗5級小提琴。

佢考前一天斷咗線,換咗線又覺得其他音較極都唔準。借回來的琴又話唔貫。

考琴當天,猶猶豫豫间用了自己的走音琴。三首歌剛合格,音階又突然唔識,唔合格。好彩最後两部分高分。

當天我為咗佢唔識音階一事同佢開火。到依家,內心都有小小不安。

原帖由 judy 於 10-12-17 12:21 發表

佢考前一天斷咗線,換咗線又覺得其他音較極都唔準。借回來的琴又話唔貫。

考琴當天,猶猶豫豫间用了自己的走音琴。三首歌剛合格,音階又突然唔識,唔合格。好彩最後两部分高分。

當天我為咗佢 ...

要讚吓自己。一年來來來回回聽佢拉嗰幾首歌,冇趕佢出走街拉,都算唔話得。

原帖由 judy 於 10-12-17 12:21 發表

當天我為咗佢 ...

恭喜! 恭喜!
斷了絃, 不單琴走音, 信心肯定亦打了折扣, 有合格已係非常好!

恭喜! 恭喜!
斷了絃, 不單琴走音, 信心肯定亦打了折扣, 有合格已係非常好!

有冇前輩可以分享這方面之經驗呢?我以前以為事先借一琴己有保障。

如考試間拉垃吓斷弦,又如何呢?有幾多時間可換琴調音呢?

恭喜晒!真係虛驚一場!下次耍努力呀!
‹ 上一主題|下一主題