用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 忍唔住上黎報喜: 女女考琴ok左
樓主: Charlotte_mom
go

忍唔住上黎報喜: 女女考琴ok左 [複製鏈接]

原帖由 Charlotte_mom 於 10-9-19 01:29 發表
to be honest, 我有信心佢pass的, 當然merit就會開心d ("叮"就唔駛唸架喇, distinction機會同中六合彩差唔多)
今晚收到成績單(8月11考4級), 125分merit, 順利過關, 其中好擔心既c歌, 竟然有29分(因為好易錯 ...

恭喜 ! 恭喜 !

只要彈得多樂曲, sight reading 應該會好啲架。
嚟緊, 我地都會考樂理, G6, G8 咁考落去。

醒目開學勳章

原帖由 CandyBB 於 10-9-20 12:23 發表
我見您地報喜, 我又報喜一下, 呀仔5月考volin grade 3 "丁"左, 我同miss都好開心, 呀仔第一次考琴, 有好成績, 之前大家辛苦&努力真係冇白費.
初初仲唸住呀仔會唔pass, 琴日終於收到ABRSM 張正CERT., 真係想"相"起張C ...

恭喜你同囝囝呀!叻叻!

醒目開學勳章 王國長老

勁呀
正能量正能量
可唔可以借張CERT黎摸下呀

原帖由 CandyBB 於 10-9-20 12:23 PM 發表
我見您地報喜, 我又報喜一下, 呀仔5月考volin grade 3 "丁"左, 我同miss都好開心, 呀仔第一次考琴, 有好成績, 之前大家辛苦&努力真係冇白費.
初初仲唸住呀仔會唔pass, 琴日終於收到ABRSM 張正CERT., 真係想"相"起張C ...

恭喜晒!

我個仔8月17日考5級,唔知係咪都就會收到成績呢?好心急!因為我覺得阿仔應該可以有merit,但distinction就唔多可能。

Charlotte_mom:

恭喜晒!!

恭喜大家 !!
我囡囡四月考完piano grade 5 ,好好彩有130分 distinction。10月考theory,但係佢一D都唔熟,真係好擔心 ....

醒目開學勳章

原帖由 Kanax 於 10-9-20 17:41 發表
恭喜晒!

我個仔8月17日考5級,唔知係咪都就會收到成績呢?好心急!因為我覺得阿仔應該可以有merit,但distinction就唔多可能。

預祝你囝囝有好成績!

醒目開學勳章

原帖由 kwokyk 於 10-9-20 18:55 發表
恭喜大家 !!
我囡囡四月考完piano grade 5 ,好好彩有130分 distinction。10月考theory,但係佢一D都唔熟,真係好擔心 ....

唔好講好彩,咁會抹殺咗你囡囡嘅努力,不過點都要恭喜你同囡囡!

放心啦,我囝囝都係10月考theory,佢做到依家都未合格過,我都未驚,你唔駛咁快驚住!
一齊努力,加油呀!!

不要擔心, 離十月還有兩個星期有多, 可以在這段時間內"盡谷", 做多D past paper, 應該沒有問題的。
記得當年小囡又係考5級樂理, 考試前一個星期做paper, 都仲係俾琴老師駡到死下死下, 佢唔係呢度粗心, 就係果度大意......於是考試前果個星期內係咁"死谷", 好彩最後都俾個傻妹考到96分返黎。
加油!!!

回復 29# yukico 的帖子

嘩! 你囡囡好勁呀! 希望阿女可以過關. 其實佢放暑假才開始上堂,平時又多活動,真係唔多時間做paper.

醒目開學勳章

原帖由 yukico 於 10-9-20 22:41 發表
不要擔心, 離十月還有兩個星期有多, 可以在這段時間內"盡谷", 做多D past paper, 應該沒有問題的。
記得當年小囡又係考5級樂理, 考試前一個星期做paper, 都仲係俾琴老師駡到死下死下, 佢唔係呢度粗心, 就係果度大意. ...

已經收到theory嘅准考證,死期迫近!
我個仔係冇得谷,只有順其自然!!
請問小囡考樂理時幾大?

醒目開學勳章

原帖由 kwokyk 於 10-9-20 23:54 發表
嘩! 你囡囡好勁呀! 希望阿女可以過關. 其實佢放暑假才開始上堂,平時又多活動,真係唔多時間做paper.

我地都係暑假先開始。你囡囡幾大,可唔可以谷佢做多D paper?
我嗰件……唉!!

回復 31# fcbttkw 的帖子

小囡考樂理時是10歲;
你們過獎了, 佢其實只是好運而已 :loveliness:
祝你們的小朋友考試順利!

差點忘記: 恭喜樓主的囡囡!

醒目開學勳章

原帖由 yukico 於 10-9-21 12:12 發表
小囡考樂理時是10歲;
你們過獎了, 佢其實只是好運而已 :loveliness:
祝你們的小朋友考試順利!

差點忘記: 恭喜樓主的囡囡!

不要說好運,你囡囡都有付出努力架!
多謝你嘅祝福先!!

原帖由 fcbttkw 於 10-9-20 19:42 發表

預祝你囝囝有好成績!

多謝晒!

預祝考theory嘅小朋友考試順利,取得好好嘅成績!

回復 34# yukico 的帖子

我囡囡4月時考左grade 5 piano, 黎緊10月都會考theory.  2004-2009 d past papers已經做晒勒, 希望唔會唔記得啦!

大家知唔知係考幾點架? 老師話準考証通常好mun先寄到黎架喎.

祝大家小朋友都考試順利,取得好成績!

醒目開學勳章

原帖由 濤兒 於 10-9-21 23:21 發表
我囡囡4月時考左grade 5 piano, 黎緊10月都會考theory.  2004-2009 d past papers已經做晒勒, 希望唔會唔記得啦!

大家知唔知係考幾點架? 老師話準考証通常好mun先寄到黎架喎.

祝大家小朋友都考試順利,取得好成績! ...

有人收到喇 :loveliness:

10 月9 日  2:00-4:00 pm

回復 32# fcbttkw 的帖子

阿囡 9 歲 ( P.5)。佢開始又D抗拒,一聽到要温 theory 就...... 但我好想佢呈分試前完成,可專心溫書。

回復 37# 濤兒 的帖子

你囡囡真乖,一定掂呀!
我都收到準考證,聖匠中學,2-4 pm
‹ 上一主題|下一主題