用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟幼稚園 St. Jo Kinder 上 St. Jo Primary
go

St. Jo Kinder 上 St. Jo Primary

係咪小學部會收很大部份幼稚園部既學生呢?

請問知唔知今年有幾多個St. Jo Kinder學生可以升上 St. Jo Primary呀?  Thanks.

醒目開學勳章

有6x個
原帖由 Gennie 於 10-9-17 12:33 發表
係咪小學部會收很大部份幼稚園部既學生呢?

請問知唔知今年有幾多個St. Jo Kinder學生可以升上 St. Jo Primary呀?  Thanks.

Hi conniechan125,

6X is for last year2009 or this year2010??

How do you know??

有冇人知為何在今年K2家長日會派一張通告關於小一派位會根據教育局指引云云.. 我問班主任她說不可以說得太多但這張通告今年才有上年也沒有派給學生家長, 是否意味著這一屆k2學生不會收回很多學生上小一, 有冇媽咪知????

醒目開學勳章

回復 1# Sychand 的帖子

我都係第一次聽…
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

原帖由 Sychand 於 10-9-20 12:37 發表
有冇人知為何在今年K2家長日會派一張通告關於小一派位會根據教育局指引云云.. 我問班主任她說不可以說得太多但這張通告今年才有上年也沒有派給學生家長, 是否意味著這一屆k2學生不會收回很多學生上小一, 有冇媽咪知? ...

我地班班主任話小學上下午校長都轉左, 新人事可能有新作風, 我估幼稚園都唔知今年情況會點, 所以出定張memo 保護自己, 最後有MUD 事都可以話:我地之前已經出了通告通知大家.....

據我所知, 去年的情況係若1,2輪都派唔到小學, 叩門既kinder學生全部都有得in, 過有得in唔等於實收, 要睇表現...

請問今年25分係吾係必收?

醒目開學勳章

Yes, 25分係必收, 我個仔同學20分都入到

原帖由 adventure 於 10-11-24 13:27 發表
請問今年25分係吾係必收?

15分升讀的機會是否很微?