用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Jeco
go

注意事項

醒目開學勳章

原帖由 Jeco 於 10-10-25 01:12 發表
各位! 幾多號係哈佬喂唔洗著校服呀? 我唔見左張通告! ^^
28同29號。

醒目開學勳章

唔知要唔要帶書包, 可能今日有通告。

禽晚睇返本學生需知,原來冬天可穿白色/灰色及KNEE的襪,我仲以為只可穿灰色,我搵左好耐都搵唔到咁細嘅灰色!

醒目開學勳章

請問有無自己接小朋友(上午班)嘅MAMI?

星期3我想接我囡放學, 唔坐校車,想問一下幾多點到學校的?12點正嗎?除了向校車EE提供”不坐車回條”,是否仍要打電話回校?

謝謝

醒目開學勳章

Yes, you need to inform both the school and the school bus helper if you will pick your kid by yourself.  Then, the school will inform the class teacher accordingly.  I only phoned to them directly and seldom fill in the reply slip.  So, you can see which is more convenient for you.

For the pick up time, it should be around 12:08 since we need to wait for the kids to get into the school bus first.  Don't go too early or you need to wait under the sunshine.

原帖由 rosebud 於 10-10-25 09:28 發表

星期3我想接我囡放學, 唔坐校車,想問一下幾多點到學校的?12點正嗎?除了向校車EE提供”不坐車回條”,是否仍要打電話回校?

謝謝 ...

醒目開學勳章

Lok lok, thank you very much !
原帖由 Lok-Lok 於 10-10-25 09:56 發表
Yes, you need to inform both the school and the school bus helper if you will pick your kid by yourself.  Then, the school will inform the class teacher accordingly.  I only phoned to them directly an ...

琴日去湊阿囡放學,直接問左班主住,28/29號都要帶書包,不過唔駛帶書,因為會加插左halloween活動。

白色/灰色襪or襪褲,花園街都北河街都有呀! 我已經買定....

原帖由 rosebud 於 10-10-25 09:17 發表
唔知要唔要帶書包, 可能今日有通告。

禽晚睇返本學生需知,原來冬天可穿白色/灰色及KNEE的襪,我仲以為只可穿灰色,我搵左好耐都搵唔到咁細嘅灰色! ...

我琴日先剛剛接完。

我填左一式兩份form, 一份上校車時交俾校車,一份就放書包,叫阿囡記住交俾班主任。原本諗住10點幾打番學校,不過唔記得左,去到學校門口先記得,即時都打一次,因為真係驚阿囡上左校車,哈哈!

因為我想睇下校車既情況同睇下自己既校車幾點開出,所以我11:50左右就到學校門口"視察"。我見12:00開始上車,12:10左右全部車開出、之後先放家長入去接放學。

有一個外藉老師(光頭既)非常好,拖住小朋友時仲同佢地傾計同玩,very friendly。見一個老師/嬸嬸拖住兩、三個小朋友上車,都幾穩陣。

原帖由 rosebud 於 10-10-25 09:28 發表

謝謝 ...

琴晚我同阿囡睇左喇,小朋友可以穿著halloween 服飾 (我阿囡在屋企唔肯穿著,我帶番學校,之後佢見其他小朋友穿著佢先肯著)。

要5:00先入得學校,所以唔駛咁早到。入到學校,小朋友就會入課室等候,由老師帶領入禮堂。家長就直接入禮堂。小朋友坐禮堂前面既位置,家長就坐後面。

5:30 左右先開始,睇到成6點幾。

原帖由 Jeco 於 10-10-25 01:12 發表
各位! 幾多號係哈佬喂唔洗著校服呀? 我唔見左張通告! ^^

Yes, N1 Blue AM will see the show tomorrow, see you all parents there la!!!

原帖由 Jeco 於 10-10-26 10:59 發表
聽日記得返學校睇話劇呀! 我差啲唔記得左! ^^
(我N1 BLUE A.M.唔知你哋係咪同一日呢?)

今日打電話返學校問佢地幾時會有冬天校服,佢地話大約要到十一月中才有!

原帖由 anniema1225 於 10-10-26 23:37 發表
Yes, N1 Blue AM will see the show tomorrow, see you all parents there la!!!

係呀....我問O左學校, 可以著住便服先!

我今日都同囡囡穿了便服返學。

28-29/10除了不用著校服外,其他全部照常
(書,書包,工課)全部都要帶.....
咁哈佬喂d糖幾係咪份兩日帶(唔記得問)

要帶糖咩?

原帖由 poon小朋友 於 10-10-27 13:51 發表
28-29/10除了不用著校服外,其他全部照常
(書,書包,工課)全部都要帶.....
咁哈佬喂d糖幾係咪份兩日帶(唔記得問)

可以帶獨立包裝嘅糖.....應節呀

學校有要求嗎?

原帖由 poon小朋友 於 10-10-27 14:14 發表
可以帶獨立包裝嘅糖.....應節呀

即係如果凍可以穿著便服? 牛仔褲都ok?

原帖由 Carman1112 於 10-10-27 12:55 發表
我今日都同囡囡穿了便服返學。

有呀! 份halloween通告有寫。

原帖由 Carman1112 於 10-10-27 15:00 發表
學校有要求嗎?