用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 88654321
go

有無1I班同學仔?? [複製鏈接]

點解成日都入唔到教育皇國?

hcsoma,

認同你講法.

原帖由 hcsoma 於 10-10-20 18:31 發表
我們是消費者....有吾滿意當然要提出。
如果情況冇改到,不如靜靜地幫他跟學校講換老師把喇....因為我們入來讀都想小朋友在有音樂環境下開心學習的,怎能怕了器樂課....NO WAY!! 我們要為小朋友做點事的。
...

我又冇問題喎!! 我還SET咗喺'我的最愛'得閒就睇下有冇我哋班家長講嘢, 吾怪得咁少人留言喇,吾通好似你咁成日入唔到嚟???
原帖由 heiheima咪 於 10-10-22 15:50 發表
點解成日都入唔到教育皇國?

唔該晒!!! 但我都是今天才看到! ^0^
因為那天都是跟亞囡溫到9:00左右便要她準備刷牙上床了!!! 每天放學後真的吾夠時間用!!!
原帖由 88654321 於 10-10-20 21:01 發表

打,掃,捕,拿,拍,跳,跑,踢,跌,跟.

.............

原帖由 heiheima咪 於 10-10-22 15:51 發表
hcsoma,

認同你講法.

寫左封信啤啊器樂科班主任,終於安心d
佢話小提琴老師唔會再加多d譜比阿女背,只要佢背考試個兩首,甘都冇甘驚。
跟住小提琴老師會用Suzuki Violin Method,阿女學開崎,甘就可以互補不足囉!:loveliness:

咁就好喇....大家都開心晒...
嘜小提琴都有分派別的嗎....?  那有何分別呢???
因為...我想亞囡遲些可能副俢的...但我們一點都不認識的,請賜教!!!

原帖由 WanYHZ 於 10-10-28 08:29 發表

寫左封信啤啊器樂科班主任,終於安心d
佢話小提琴老師唔會再加多d譜比阿女背,只要佢背考試個兩首,甘都冇甘驚。
跟住小提琴老師會用Suzuki Violin Method,阿女學開蓧崎,甘就可以互補不足囉!:loveliness: ...

唉! 阿女病到五顏六色! 又要追返d功課! 真要命...!

其實在分別都唔太大, Suzuki d 譜係比較注重音諧,所以拉開A major d曲譜就唔會突然C major,練習曲比較多,蓧崎d 譜比較注重拍子所以首首曲譜都唔同,但都唔會係太難個D,多數係真正樂曲,變化比較多,冇甘悶,但係用開Suzuki d 人就會話蓧崎悶D,甘所以我覺得各有所長。

原帖由 hcsoma 於 10-10-31 23:59 發表
咁就好喇....大家都開心晒...
因為...我想亞囡遲些可能副俢的...但我們一點都不認識的,請賜教!!!

...

ZEO MA,

SORRY LA, 我個仔係咁成日趁daddy 唔係度就發脾氣, 因為佢地只怕daddy. 真激c 我.

原帖由 hcsoma 於 10-10-31 23:59 發表
咁就好喇....大家都開心晒...:victory: :cheeze:
因為...我想亞囡遲些可能副俢的...但我們一點都不認識的,請賜教!!!;P ;P :$ :$

...

WanYHZ,

囡囡冇事嗎?

原帖由 WanYHZ 於 10-11-8 17:56 發表
唉! 阿女病到五顏六色! 又要追返d功課! 真要命...!:igiveup:

其實在分別都唔太大, Suzuki d 譜係比較注重音諧,所以拉開A major d曲譜就唔會突然C major,練習曲比較多,蓧崎d 譜比較注重拍子所以首首曲譜都唔同,但都唔會 ...

HEIHEIMA,

sorry for my late reply,,,  I am very busy coz no maid this period!!  long time no come to here!!

其實沒大不了...小朋友鬧情緒啫!!! 當然理解!! 我老公話亞仔原來自己坐在車頭時,,,不開心到流眼淚呀!!! 所以我老公不停跟他說話,希望分散他的 心情....下次都是讓他玩下好了!! 此終..學校旅行是他們的大日子...要盡興才是的....今次是我們不對!!! 叫哥哥唔好嬲我們多事就真呀!!!

得閒找我們啦!!  我每個星期六都到"你那面"學游水的!!!

原帖由 heiheima咪 於 10-11-10 20:55 發表
ZEO MA,

SORRY LA, 我個仔係咁成日趁daddy 唔係度就發脾氣, 因為佢地只怕daddy. 真激c 我.

聽囡囡講, 今天又有miss請病假, 開學2個幾月巳聽到佢話咗幾次有老師請病假, 當然有病就唔好番學校係啱, 但每次老師無番,佢就話會成堂响到電視,or DVD, 今日連續頭4堂無老師(病了), 佢話4堂都响到睇圖書or畫畫, 唉!!!晨早番到去,到11:25am至正式有堂上, 点解唔安排第2個老師教呢?? 又或是派D相關的練習/習作比佢地温故知新都好吖.
你地小朋友有無提到呀?

亞女有話何老師冇返, 冼老師來代堂咋! 我以為是音欣兩節啫! 跟住她就給我看在堂上畫的圖畫囉!! 又要到明天補考@.@
88654321: 你除了囡囡在ICQM讀外,還有沒有兄姊在這裡呀,我想問這些家長他們對今年的老師和課程的比較及感想呀!!
原帖由 88654321 於 10-11-22 19:05 發表
聽囡囡講, 今天又有miss請病假, 開學2個幾月巳聽到佢話咗幾次有老師請病假, 當然有病就唔好番學校係啱, 但每次老師無番,佢就話會成堂响到電視,or DVD, 今日連續頭4堂無老師(病了), 佢話4堂都响到睇圖書or畫畫, 唉! ...

please check pm.

hcsoma,
何老師教音欣同生命教育,所以連續4堂無老師.
我沒有第2個小朋友.你可以開個新題目問呀,一定有人答的.

今天何老師又病了,希望佢快D好返la,身體健康最緊要.

不過有D失望,皆因代課老師又係只叫學生自己畫畫or睇圖書,又係連續4堂.  巳经連續2 weeks都係咁.

回覆 1# 88654321 的文章

我路過, 想問下你指個位何老師, 係咪男老師?會唔會係我女班主任?聽你講, 佢好似成日病咁? 我女又無提過何老師病喎.

bb108
你個女係咪 1G班.
我地指何老師是女的, 不是1G班班主任何老師.

原帖由 bb108 於 10-11-30 09:39 發表
我路過, 想問下你指個位何老師, 係咪男老師?會唔會係我女班主任?聽你講, 佢好似成日病咁? 我女又無提過何老師病喎.

何老師又病了?
原帖由 88654321 於 10-11-29 21:17 發表
今天何老師又病了,希望佢快D好返la,身體健康最緊要.

不過有D失望,皆因代課老師又係只叫學生自己畫畫or睇圖書,又係連續4堂.  巳经連續2 weeks都係咁.

HCSOMA,
做咩SORRY, 有關你事, 佢係咁啦知我弱點, 在出面咪亂咁發脾氣. 唔駛理佢. 回到家發多一陣脾氣就冇事.
係我要同你&你老公講聲 sorry 就真.

原帖由 hcsoma 於 10-11-21 01:40 發表
HEIHEIMA,

sorry for my late reply,,,  I am very busy coz no maid this period!!  long time no come to here!!

其實沒大不了...小朋友鬧情緒啫!!! 當然理解!! 我老公話亞仔原來自己坐在車頭時,,,不開心到流眼 ...
‹ 上一主題|下一主題