用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問各位打算幫小朋友報幾多間直資/私校? ...
樓主: icq123
go

請問各位打算幫小朋友報幾多間直資/私校?

HI CHOLE
我同你撞左3間,而且而且都去左GT註冊,唔知GT註冊那天是否有見過呢
幫仔仔幫左4間
-GT(已註冊)
-YW
-TSL
-EC

原帖由 chloe26 於 10-9-16 21:55 發表
我囡囡報左
- GT (已註冊)
- TSL
- LHT
- EC
- LOGOS
- HKGUA

我報了五間,只有3間未in,唔算多,希望唔會撞面試日期啦。
LOGOS
icQM
CO-ed
DjGS
EC

LOGOS
icQM
CO-ed
DjGS
EC

LOGOS
icQM
CO-ed
DjGS
EC

醒目開學勳章

EC and DGJS
是同一天的
如果你事先跟EC說,應該可以安排10/23

另外ICQM怎樣啊?

原帖由 FeiSeeNai 於 10-9-17 18:57 發表
LOGOS
icQM
CO-ed
DjGS
EC

回覆 21# phoebecyl 的文章

我係下午註冊的,同埋太太和囡囡一齊坐响最前一排。
TSL 多數都陪跑,無乜信心。
自己住响TKO,最心儀係EC。
LHT聽完簡介會感覺都幾好,係校舍比較細。
希望大家都找到喜歡的小學!

TSL可以要求10月10日(日)見面. DBS早報希望可以10月8日(五)見面. 只係KTS可能會撞. YW已見完, SPC-PS下星期見. 今年各校安排得好好, 好少撞期.

原帖由 戀仔狂 於 10-9-16 20:49 發表
我報7間, 但有幾間都未知幾時in....好驚撞...

原帖由 nicolemummy 於 10-9-18 00:25 發表
TSL可以要求10月10日(日)見面. DBS早報希望可以10月8日(五)見面. 只係KTS可能會撞. YW已見完, SPC-PS下星期見. 今年各校安排得好好, 好少撞期.

你又幾好喎....

我KTS (8/10 OR 9/10), DGJS (8/10 OR 9/10), LMC (9/10), TSL (10/10).....我家小妹要3日之內IN 4間學校....真係有D擔心....撞期就真係冇得好講啦...如果頭三間都係9/10...咁我真係冇眼睇囉....

係呀, 今年好好多.

邊間係LMC?

原帖由 silvia_ng 於 10-9-18 00:34 發表

你又幾好喎....

我KTS (8/10 OR 9/10), DGJS (8/10 OR 9/10), LMC (9/10), TSL (10/10).....我家小妹要3日之內IN 4間學校....真係有D擔心....撞期就真係冇得好講啦...如果頭三間都係9/10...咁我真係冇眼睇囉.... ...

原帖由 nicolemummy 於 10-9-18 00:55 發表
係呀, 今年好好多.

邊間係LMC?

保良局林文燦英文小學

報左4間. 因一早得知考試日期, 所以唔會撞期. 我唔希望阿仔一日趕兩場, 所以只係報4間巳足夠.

How do you know DGJS's interview date is 8 or 9 Oct?  They did not mention in their website.  Is it confirmed?  Thanks.

09/10 有幾間都撞期:真光,女拔,播道,九龍塘小學,真是冇眼睇. 撞期既話女拔唔去面試唔會可惜,但其餘三間我都咁鍾意,唔知點揀好.

多謝提點。我們交表到EC時並不知道它與DJGS撞期啊。好彩我們在最後一天才交,應該在23/10in啩。

至於音小, 忘記寫結果添。小囡幸運地被取錄。

原帖由 ziyi 於 10-9-17 20:43 發表
EC and DGJS
是同一天的
如果你事先跟EC說,應該可以安排10/23

另外ICQM怎樣啊?

10月上旬以前面試的學校, 跟10月下旬以後的學校不同. 以下的學校會在10月下旬才面試, 大家可以考慮下半場的戰略:

高主教
聖方濟/培正 (撞日)
禮賢
聖若瑟
聖類斯
宣道

原帖由 FeiSeeNai 於 10-9-19 18:26 發表
多謝提點。我們交表到EC時並不知道它與DJGS撞期啊。好彩我們在最後一天才交,應該在23/10in啩。

至於音小, 忘記寫結果添。小囡幸運地被取錄。

...