用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問港島區有無好的晝班?
go

請問港島區有無好的晝班? [複製鏈接]

請問港島區有無好的晝班?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我的Drawign tutor也是住在東區!她任教我家兩個囡囡 真的很學到野!pm左比你希望幫到你

原帖由 joeylin1017 於 10-9-14 17:18 發表
我的Drawign tutor也是住在東區!她任教我家兩個囡囡 真的很學到野!pm左比你希望幫到你

Thanks Joeylin but I can't see the content.  Could u pls re-send?

原帖由 joeylin1017 於 10-9-14 17:18 發表

Hello Joeylin1017:

我女女都想學畫畫,可以PM你女女住東區的drawing tutor電話號碼給我嗎?

謝謝你!

醒目開學勳章

已經再send過給你:)
不過最好搵多幾個小朋友一齊學,
如果你屋企只有一個小朋友,老師說她可能會學得不夠好,一班好像也最多三人吧!開初我也只是給大囡學,因為今年她呈分試,可是上堂的時后,細囡也想學,而且兩個囡都喜歡畫畫,我只給大囡學是怕她會分心專注力不好,可是老師說多點人學, 才有一個良好的學習氣氛!,而且個老師幾"鬼馬" 次次兩個囡囡畫完幅畫都係嘻嘻哈哈咁去過,每次畫完都好好!
不過詳細你要問問那位老師比較好:)
其實之前我和大囡同學仔媽咪都一齊比囡囡到外面的畫班上堂, 大部份的畫班都是老師幫手畫,有d幫手上色tim
不過有些班就會真的由小朋友自己畫,
但只是說了topic就讓小朋友自己畫,也不會教,還是用 兩種顏料放曬落畫度,我個人感覺太過雜亂無章!
雖然個人認為最重要是小朋友學得開心,可是畫得好,是否學以所用,我也十分注重!
以上都係我的親身經歷,希望幫到你啦

原帖由 joeylin1017 於 10-9-15 13:37 發表
已經再send過給你:)
不過最好搵多幾個小朋友一齊學,
如果你屋企只有一個小朋友,老師說她可能會學得不夠好,一班好像也最多三人吧!開初我也只是給大囡學,因為今年她呈分試,可是上堂的時后,細囡也想學,而且兩個囡都喜 ...

Thank you very much.  It is very useful.

畫班

Hello, Joeylin1017,
請問可否介紹老師給我倆兒子學畫畫嗎? 我們也是住在東區的. Thanks a lot!

Happy Mom

原帖由 Ching_Mammy 於 10-9-15 14:57 發表

Thank you very much.  It is very useful.

請問仲有無晝廊介紹?

醒目開學勳章

原帖由 Ching_Mammy 於 10-9-16 15:57 發表

請問仲有無晝廊介紹?

老實說,東區比教少畫班, 以我所知,大規模少少都係第二個區,如果係想小朋友有上堂的氣氛,不如去社區中心算吧

原帖由 joeylin1017 於 10-9-17 13:38 發表

老實說,東區比教少畫班, 以我所知,大規模少少都係第二個區,如果係想小朋友有上堂的氣氛,不如去社區中心算吧

joeyline1017, I GUESS you are Miss Chow (the drawing teacher).

醒目開學勳章

sorry 那你猜錯了!
我只是試過堂覺得好啊!
不過真係想出去外面學的話,我聽個老師講之前佢有個學生想學,係小彩虹學,係cwb,後來因為真係覺得太far,因為果位媽咪住東涌,我知道咁多都係因為老師係facebook學左個群組我先知道

簽名被屏蔽

原帖由 stumum 於 10-9-26 06:09 發表
天后區可以嗎?

Hi Stumum,

I enrolled my daughter to a class at Happy Valley, native English teacher with degree in Arts.

chin studio不錯!在北角~
有興趣可以看看他們的網頁~
http://www.chin-studio.com.hk/course/Course.html

簽名被屏蔽

原帖由 Ching_Mammy 於 10-9-14 15:48 發表
請問港島區有無好的晝班?

康怡廣場有3間都几好,
1間係9樓用英文教,好藝術feel(用超大晝紙,好似油畫咁)
另1間係7樓 童藝教室www.artistic-kids.com.hk,
第3間係11樓 梓峰教育入面既Roinbow www.dunn.hk,除左畫畫仲有剪貼/小手工

如果論環境9樓同11樓比較好,但價錢貴小小大約$150-$200 1堂 (1hr/1.5hr)
7樓嗰間平均$100 1堂(1hr),課室細D但都几好

補充小小資料:
9樓個間係盛放兒童創作室 www.bloomkids.org

醒目開學勳章

童藝教室我之前幫囡囡報過,但係真係覺得麻麻,個網頁真係好靚, 囡囡畫完出黎都好靚....但係係老師幫手畫, 另外果幾間好似有朋友讀緊, 我一陣再問下朋友先

原帖由 joeylin1017 於 10-10-5 12:25 發表
童藝教室我之前幫囡囡報過,但係真係覺得麻麻,個網頁真係好靚, 囡囡畫完出黎都好靚....但係係老師幫手畫, 另外果幾間好似有朋友讀緊, 我一陣再問下朋友先 ...

童藝我俾阿仔上佢既黏土堂又OK喎~~~
反而我好有興趣嗰間盛放(9樓),因為佢吔講到好勁咁....又話每堂頭15mins会講D運色/其他既理論,而且又用英文教,每班好似4-5人....不過....係怕個仔唔知佢講乜
‹ 上一主題|下一主題