用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 1B 2010 媽媽交流室(心急媽媽,大懵仔仔)
樓主: kimyck_913
go

1B 2010 媽媽交流室(心急媽媽,大懵仔仔) [複製鏈接]

終於默完英文,得分80!Ok 啦!How about G.S.? 睇手冊話Next Fri 默 G.S.Ch.1-3 (including the *),咁係唔係默曬呢?

Add Oil.

kimyck

我仔話只默有*既生字喎.再加課文2頁.

我仔英默都合格..己經满足la..

原帖由 kimyck_913 於 10-10-7 22:16 發表
終於默完英文,得分80!Ok 啦!How about G.S.? 睇手冊話Next Fri 默 G.S.Ch.1-3 (including the *),咁係唔係默曬呢?

Add Oil.

乜唔係淨係默有*個5個VOCAB渣咩?

原帖由 SoochowSee 於 10-10-8 09:49 發表
kimyck

我仔話只默有*既生字喎.再加課文2頁.

我仔英默都合格..己經满足la..

For G.S. Dictation:
Test book for Ch.1 and Ch2. ? Really?
Or only for the * words????

Pls confirm it ? Many Thanks

From my son 手冊..also only G.S. Dictation  Ch.1 and Ch2  with 5 * words .   I also want to know....

原帖由 kimyck_913 於 10-10-11 12:20 發表
For G.S. Dictation:
Test book for Ch.1 and Ch2. ? Really?
Or only for the * words????

Pls confirm it ? Many Thanks

1B媽咪

阿仔家課冊寫咗"交數學謎題", 請問係咩功課呀??THX

去旅行了!
各位同學仔,你們拿什麼食物呢?
如果老師有幫你們影班照就更好!
秋風起,涼涼地,
最好去旅行!

我想問各位媽媽, 明天中默內容之普通話ch.3, 即是溫什麼呀? thx

回覆 1# meldoy2216 的文章

1B媽咪

想請問11月23日Eng. Dict 的內容係咩?我擔心仔講錯溫錯書呀..仔話下面呢幾頁呀..啱唔啱呀?唔該晒!!

1.My pals. P.19 & P.40
2.Reader   P14-15

請問有無人可以答到我呀??Thanks!

原帖由 SoochowSee 於 10-11-4 21:04 發表
1B媽咪

想請問11月23日Eng. Dict 的內容係咩?我擔心仔講錯溫錯書呀..仔話下面呢幾頁呀..啱唔啱呀?唔該晒!!

1.My pals. P.19 & P.40
2.Reader   P14-15

我囝囝都寫得唔係好清楚,但他說老師明天會派發考試範圍紙貼於手冊內,所以不用擔心。

回覆 1# jt_ct_mami 的文章

係就好囉!唔該晒..

想問下咁多位家長有冇N MATHS 1B?

回復 1# ahching0922 的帖子

星期五打咗去書局問呀..佢地仲未俾我哋呀..開學咁耐都仲欠書..有無搞錯呀!!!

但今日仔話學校俾咗佢..今日補做返功課..

原帖由 SoochowSee 於 10-11-13 22:48 發表
星期五打咗去書局問呀..佢地仲未俾我哋呀..開學咁耐都仲欠書..有無搞錯呀!!!

hihi 我都係 1 B 同學仔丫 , 我係Logolas 媽 咪 ,請各位多多指教 ^0^ ,
有D問題想問下 ,唔知你地D worksheet 齊唔齊呢?
英文IPA worksheet : 我得 (1) 同(4) ,無(2),(3)
GS worksheet : 欠 ( CH 3)
中文: 欠(3) (4)
唔知大家齊未呢,定係阿仔整唔見?因為 IPA worksheet 1 A 已經派左4張啦 ....下個星期就考點算好
我叫 Legolas ar......最鍾意玩口水 ~.~ 我係2月13號出世架
‹ 上一主題|下一主題