用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 培正中學交流區
樓主: fatkk
go

培正中學交流區

培中嘅校章都係喺小學嘅書局買。

原帖由 prisc88 於 11-8-9 09:58 發表
培中嘅校章都係喺小學嘅書局買。

TKS...

有無聽聞過話中學要用智能電話上堂呀?我上次爬文時唔知係邊樹見過~

同埋睇返佢地學校有新生日,同埋英文營,係未7月初己話最啦?因為我差5多7月尾先confirm收,我見學校無同我講有既..

大家知道咩班未呀?可5可以pm告知呀? 睇下係未做同學麻, 嘻嘻:loveliness:

亞仔都係今年升f.1
校服我在金錀買,但未去金雞廣場買體育服, 好緊張呀!星期四就開學喇!

我27/8開完會後去金雞商場10/f 卓麗買左啦, $95/套

好似開9-1, 2-6, sun off, 咁架...快d買啦~ 不過好彩1st week唔洗著運動衫上堂je..

個日訓導主任好似講過波鞋可以穿什色, 想confirm下係未, 我仲未買波鞋, 唸住上左體育堂觀察下先..

原帖由 kc 於 11-8-29 08:06 AM 發表
亞仔都係今年升f.1
校服我在金錀買,但未去金雞廣場買體育服, 好緊張呀!星期四就開學喇!

pls check pm too, thanks

原帖由 kc 於 11-8-29 08:06 AM 發表
亞仔都係今年升f.1

波鞋可以穿什色的
原帖由 多利是 於 11-8-29 11:26 發表
我27/8開完會後去金雞商場10/f 卓麗買左啦, $95/套

好似開9-1, 2-6, sun off, 咁架...快d買啦~ 不過好彩1st week唔洗著運動衫上堂je..

個日訓導主任好似講過波鞋可以穿什色, 想confirm下係未, 我仲未買波鞋, 唸住 ...

平時請病假係咪一定要醫生紙?因為有時只係發吓燒我仔都冇睇醫生的。

請問波鞋可以穿什色,即是否黑紅色等都得呢?

請問家長會有冇咩特別要注意嘅嘢? 因為唔係hk, 冇去到.

另外, 你哋買pe衫時有冇買風褸呀?

我都想知可以幾什, 而家唔買住啦, 睇定d先~

原帖由 cacama 於 11-8-30 09:22 PM 發表
請問波鞋可以穿什色,即是否黑紅色等都得呢?

買體育衫時撞到其他家長, 佢地話中學無風褸wor

原帖由 ac 於 11-9-2 01:36 PM 發表
請問家長會有冇咩特別要注意嘅嘢? 因為唔係hk, 冇去到.

另外, 你哋買pe衫時有冇買風褸呀?

阿女說, 上堂不能開手電, 或教震機, 如發現, 記大過wor

請問電話PLAN 同家教會 D資料邊度可以搵度?...27日遲左到,有D 資料收唔到....TKS

聽聞今日分左D精英,補底班...英文有兩班精英共60人, 中文只有補底1班? ...數學好似只有精英?班.....

我同你一样.今天叫小兒到校務處取.他說未影印好.我對這校好多都5清楚.例如有無飯商在校?家長可5可以送飯?食飯時間?今天我小兒食飯食5彻.他說小賣部好多人還有的同學到小學部食飯.我O曬咀.
原帖由 hinhin_ma 於 11-9-2 20:11 發表
請問電話PLAN 同家教會 D資料邊度可以搵度?...27日遲左到,有D 資料收唔到....TKS

原帖由 hinhin_ma 於 11-9-2 20:11 發表

可以email 比你.  請pm email address.

原帖由 hinhin_ma 於 11-9-2 22:12 發表
聽聞今日分左D精英,補底班...英文有兩班精英共60人, 中文只有補底1班? ...數學好似只有精英?班.....

我女個班都分咗, 英文精英係外國人教, 好似冇數學精英?