用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 培正中學交流區
樓主: fatkk
go

培正中學交流區

係啦, 我女就係同你仔仔一班囉, 佢咪話3.3囉, 而家又講2.9?!  我問阿女, 係未玩野呀? 咁多豪子財政個位點數呀?

原帖由 kc 於 11-9-26 09:06 AM 發表
昨晚我仔看到facebook自己班的群組, 有班會的人話預計收$2.9, 不知已決定未,但點解咁零丁?!

facebook邊個群組呀? 可5可以pm我睇下, thanks

原帖由 kc 於 11-9-26 09:06 AM 發表
昨晚我仔看到facebook自己班的群組, 有班會的人話預計收$2.9, 不知已決定未,但點解咁零丁?!

camping 取消, 好彩.

hihi, 呢樹咁靜既?

各位fri有無去到開家長會, 我.....forgot左呀, 有無咩特別野講架?

播成長營嘅照片,
駐校社工講吓青春期有咩改變,
中、英、數老師講學科,
最後分班坐談。

thanks for inf. 咁分班座談有咩講呀?pls check pm, thanks

原帖由 kc 於 11-10-10 09:05 PM 發表
播成長營嘅照片,
駐校社工講吓青春期有咩改變,
中、英、數老師講學科,
最後分班坐談。

我想問下今年係咪都要買iPHONE 呀?其他智能機牌子得吾得呀?

原帖由 SUSANNA 於 11-10-18 16:20 發表
我想問下今年係咪都要買iPHONE 呀?其他智能機牌子得吾得呀?

WHY NOT?? MY BABY NOW IS USING MY OLD PHONE - WINDOW MOBILE PLATFORM...STILL OK WOR...

我都無買咩智能機比阿女, 比左佢老豆部nokia 5800 express比佢咋, 再+ipod touch, 我問佢洗5洗換機, 佢話唔洗wor...

原帖由 SUSANNA 於 11-10-18 04:20 PM 發表

我地班會費而家又決定$400 wor! 仲有班主任簽名tim, 開頭又話老師唔理既, 真費解......

請問係唔係參加左陸運會啦啦隊ge 同學都要買一件$60 ,屬自己社ge T SHIRT ??

無參加果D 都一定要買?  
知唔知係穿一次定來緊幾年都會穿著??

THANKS

回復 111# hinhin_ma 的帖子

件啦啦隊衫只用一年,每年都會唔同款。

原帖由 prisc88 於 11-10-25 11:51 發表
件啦啦隊衫只用一年,每年都會唔同款。

TKs...

另外, 想請教下D 班會$$? 其實係用幾多到一年?? E+ 妖$400 但是可能要再收....主要用晌邊??

回復 113# hinhin_ma 的帖子

阿仔話主要用來做影印,班會費係每班都唔同,好以阿仔今年就要$600 (可能F7有大量影印),不過我印象中都只係收一次。

原帖由 prisc88 於 11-10-26 17:48 發表
阿仔話主要用來做影印,班會費係每班都唔同,好以阿仔今年就要$600 (可能F7有大量影印),不過我印象中都只係收一次。

TKS...PRISC88

請收PM...

回復 mky9842 的帖子

My daughter is now studying in F.1 . She said not all of new-comers are very bright,

回復 多利是 的帖子

Yes, u are right, It is used for mobile learning at school.

有無人知道統測時間表通常在測之前幾耐先會通知?? 上一次好亂, 有D好遲先通知, 我要叫小朋友自己去問......我小朋友係F1.....

請問各位媽咪知唔知....

培中幾時/幾多年前已開始由F1 - F3 係

1)由同一組班主任陪升級?? 即是3年都是果位班主任... 有MUG 好?? 成效如何??
2)F1 - F3 都是相同一班同學?...小學時每年都有唔同,,,,

E+ 先問可能係遲左D, 亦因為過左大半年啦, 對於這個安排GE 好處同成效係 MUG 野而有所疑惑.......

請問有冇英文補習可以介紹, 小兒現讀中三, 英文科底子不好, 只是剛剛合格, 請問應該選1:1, 小組抑或大補習社.

- 有冇人可以介紹1:1,或 小組之英文老師或補習社

╴另外有冇人試過去Learning Plus或,EDFlow 補習, 效果如何?