用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 培正中學交流區
樓主: fatkk
go

培正中學交流區

我only想要個位csl先生既contact, 張紙我留左係公司, 可以pm我嗎?

原帖由 ac 於 11-9-3 08:28 AM 發表

可以email 比你.  請pm email address.

原帖由 ac 於 11-9-3 08:28 發表

可以email 比你.  請pm email address.

pls check PM....TKS

原帖由 ac 於 11-9-3 08:31 發表

我女個班都分咗, 英文精英係外國人教, 好似冇數學精英?

但是精英班唔係星期六先返?? 佢話見英文D同學係按正常時間但去另外班房上??....果日唔知係咪聽錯左??

原帖由 ksw 於 11-9-2 22:42 發表
我同你一样.今天叫小兒到校務處取.他說未影印好.我對這校好多都5清楚.例如有無飯商在校?家長可5可以送飯?食飯時間?今天我小兒食飯食5彻.他說小賣部好多人還有的同學到小學部食飯.我O曬咀. ...

我都唔係好清楚...
我相信可以送飯,但D老師都經常強調要小朋友獨立D, 有無想過要小朋友自己帶飯...我果個都係帶飯為主....中學飯堂好似無訂飯...最好直接去飯堂或班主任問下....中學可以自由出街食LUNCH...小學果時就麻煩DD....

原帖由 kc 於 11-8-30 08:38 發表
平時請病假係咪一定要醫生紙?因為有時只係發吓燒我仔都冇睇醫生的。

請病假係要醫生紙....

原帖由 hinhin_ma 於 11-9-3 22:41 發表

但是精英班唔係星期六先返?? 佢話見英文D同學係按正常時間但去另外班房上??....果日唔知係咪聽錯左??

英文係正常時間分開上, 一d留低在課室上, 另一d去另外班房一齊上, 由外國人教, 可能會教得快d.

但係唔知數學精英d安排, 好似未講, 又或者阿女聽唔到.

想問問各位培正媽媽, 培正是否所有科目都是用中文書及以中文教授?公開試是用英文卷定中文卷?

因此培正是我的首選, 想了解多d, 謝謝

點解培正收費咁貴?班會費$400.成長營$600.我大仔讀津中班會費$20一年都用唔晒.成長營都係$185價錢差距太遠.

班會費$40, 不是400

大家有無去到16號黃昏小聚呀? 我有事無去到呀, 唔知有無咩資訊?

班會費唔記得幾多十元, 成長營就600囉, 我無idea出面d學校既呢d camp收幾多$$呀, 唔知平定貴呀..

原帖由 ksw 於 11-9-15 07:15 PM 發表
點解培正收費咁貴?班會費$400.成長營$600.我大仔讀津中班會費$20一年都用唔晒.成長營都係$185價錢差距太遠.

回復 89# kc 的帖子

我小朋友班會費真係要$400已交付.點解你會$40你小朋友中幾?

我問左阿女啦, 原來班會費係班班都唔同架, 係每班負責財政既同學定架, 我女個班仲未收, 不過佢個班個財政同學話仲未決定收幾多, 都係唸住最多收幾十咁囉~

原帖由 ksw 於 11-9-19 06:31 PM 發表
我小朋友班會費真係要$400已交付.點解你會$40你小朋友中幾?

幾拾同幾百差咁遠?
原帖由 多利是 於 11-9-19 18:59 發表
我問左阿女啦, 原來班會費係班班都唔同架, 係每班負責財政既同學定架, 我女個班仲未收, 不過佢個班個財政同學話仲未決定收幾多, 都係唸住最多收幾十咁囉~

...

可能你班d同學預計會攪d奢侈的活動,可能想去騎吓馬、船河、buffet....
不過真係貴咗d喎

我個女交班會費都係要$400啊!

我個仔同你個女可能是同班.
原帖由 cacama 於 11-9-20 17:12 發表
我個女交班會費都係要$400啊!

原帖由 kc 於 11-9-20 09:06 發表
可能你班d同學預計會攪d奢侈的活動,可能想去騎吓馬、船河、buffet....
不過真係貴咗d喎

個仔班中一都係$400,不過唔關同學事喎!係班主任話要交$400,用octopus交,用得octopus交應該班班都一樣。
你小朋友是否中一生呀?

咁真係班班唔同啦, 琴日再問阿女, 佢話佢地仲未決定交幾$$, 係由班會主席同財政決定架, 班主任係唔理架wor~

佢地傾緊$3.3/年, 唔知係未玩野?!

昨晚我仔看到facebook自己班的群組, 有班會的人話預計收$2.9, 不知已決定未,但點解咁零丁?!