用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 有冇"1E"班可以交流下
go

有冇"1E"班可以交流下

有冇"1E"班可以交流下

回覆 1# cutecathy88 的文章

Hi, my son is now in 1E.

hello, nice to meet you.
想問下你仔仔有冇抄漏手冊?
我仔仔日日都抄漏

回覆 3# cutecathy88 的文章

So far, he had marked some in student handbook. But I am not sure whether all had been marked or not. So I would ask him to think about any homework for each class lesson.  
I think sometimes something is missing.

Such as last Fri, there is nothing marked in “English”, but he brought an exercise book name as “Journal”, he claimed the teacher told nothing for it.  So I am not sure whether he need to write journal or not.

exercise book name as “Journal”?
How come I didnt see from my son's school bag??

回覆 5# cutecathy88 的文章

Really!! but another mama her son is also studying 1E, she told me that her son do have an exercise book name "Journal" as well. Same as mine, her son said teacher told nothing for the journal

aiya... i think i have to call the teacher then

原帖由 cutecathy88 於 10-9-13 12:20 發表
aiya... i think i have to call the teacher then

My girl left the handbook at school Last Fri.  She has the "Journal" book, but she said the teacher didn't ask them to do anythings on it.
親子王國及教育王國禁止用戶於簽名檔內張貼宣傳連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

幾時會有學校既內聯網 login id and password呢

想問下, V.A.要帶枱墊, 係咪綠色紙果款?

原帖由 cutecathy88 於 10-9-16 09:49 發表
想問下, V.A.要帶枱墊, 係咪綠色紙果款?

其實可以墊枱o既就得,我幫囝囝準備咗果塊係o係ikea買o既浴廉剪出嚟o既,質地比較厚但係因為軟身關係可以卷埋,污穢不咗可以用濕布抺,就算係學校倒些水都唔會爛,帶返方便D。
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

請問各位的小朋友適應咗未呢?

我囝囝仲未啊~ 佢依家返學去到學校門口都仲會拕實我話好驚,佢話好驚比老師罰,又話返學唔開心、唔好玩啊。

課外活剛剛開始咗,希望可以幫到佢盡快投入新的學校生活...
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

原帖由 小樹熊 於 10-10-8 11:35 發表
請問各位的小朋友適應咗未呢?

我囝囝仲未啊~ 佢依家返學去到學校門口都仲會拕實我話好驚,佢話好驚比老師罰,又話返學唔開心、唔好玩啊。

課外活剛剛開始咗,希望可以幫到佢盡快投入新的學校生活... ...

我亞女好鐘意返學,只是覺得英文老師惡一點,成日罰人, 其他老師都好鐘意,特別數學,好多遊戲玩WOR.
親子王國及教育王國禁止用戶於簽名檔內張貼宣傳連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

有無人玩過手冊上中文的網站(啟思),其實唔有咩玩和做呢 ?

原帖由 bebeyan 於 10-10-10 22:03 發表
有無人玩過手冊上中文的網站(啟思),其實唔有咩玩和做呢 ?

真係未玩過喎, 我諗都要抽時間睇睇...

佢地上星期已經開始係學校借圖書
想問下係咪應該有本"圖書借還記錄簿"之類既野??

原帖由 cutecathy88 於 10-10-19 09:50 發表
佢地上星期已經開始係學校借圖書
想問下係咪應該有本"圖書借還記錄簿"之類既野??

我認得你的login 跟email 一樣, 應該是幼稚園的同學仔 , 同圖書館一樣,只是盍了還書日期. 還左未呀?? 19日要還書啦 !! 我女今日小息去左還,佢話有些同學上星期五就還了書.

原帖由 bebeyan 於 10-10-19 23:03 發表

我認得你的login 跟email 一樣, 應該是幼稚園的同學仔 , 同圖書館一樣,只是盍了還書日期. 還左未呀?? 19日要還書啦 !! 我女今日小息去左還,佢話有些同學上星期五就還了書. ...

真既?? 你係咪我上次bbq撞到果個呢?
佢禽日都還左喇...
不過1C班有人同我講有本咩借還記錄, 我又唔見有, 所以問下...

原帖由 cutecathy88 於 10-10-20 09:27 發表

真既?? 你係咪我上次bbq撞到果個呢?
佢禽日都還左喇...
不過1C班有人同我講有本咩借還記錄, 我又唔見有, 所以問下...

Yes.  It's me. I sent an email to you after the BBQ and remember you.