用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: anjogmail
go

2010/2011 FS1-I [複製鏈接]

Yeah!呀囡話佢係最"好玩"的老師!

原帖由 littlefaith 於 10-10-21 15:56 發表

除咗吳老師(雖然佢好嚴)之外,啲小朋友都好鍾意媒體科何老師,因為佢除咗教好多有趣嘅媒體知識外,仲成日講笑話氹佢哋開心。

哈哈!吳老師是一位相對年輕有活力的男老師。另外大少在Daily log問班主任知不知誰是『大笑話』老師?班主任回應是何老師。可見老師們都知何老師專放笑彈。講開何老師,記得下星期媒體課帶相機返学啊!

What? 帶相機? 阿女完全冇提過呢件事嘅! 好彩你響度提起啫...傻瓜機得啦呵?

原帖由 TansonMa 於 22-10-2010 11:02 發表
哈哈!吳老師是一位相對年輕有活力的男老師。另外大少在Daily log問班主任知不知誰是『大笑話』老師?班主任回應是何老師。可見老師們都知何老師專放笑彈。講開何老師,記得下星期媒體課帶相機返学啊! ...

仲要記得义電, 帶card, 同delete memory

原帖由 TansonMa 於 10-10-22 11:02 發表
哈哈!吳老師是一位相對年輕有活力的男老師。另外大少在Daily log問班主任知不知誰是『大笑話』老師?班主任回應是何老師。可見老師們都知何老師專放笑彈。講開何老師,記得下星期媒體課帶相機返学啊! ...
09/06/04   3.35kg, 25/06/04   4kg, 30/07/04   5.2kg, 01/09/04   6.3kg, 02/10/04   6.9kg, 29/11/04   8.2kg, 28/12/04   9kg, 31/1/05     9.9kg, 13/6/05    10kg

我地R班除左媒體科, 綜藝科都要帶相機

原帖由 KMY 於 10-10-22 11:40 發表

證明你parents' night有聽書!
原帖由 KMY 於 10-10-22 11:40 發表

I haven't hear 媒體科 and 綜藝科 要帶相機 in 1V ! Is this due to different teaching progress ?

原帖由 阿笨與阿占 於 10-10-22 13:28 發表
我地R班除左媒體科, 綜藝科都要帶相機

Dont worry. 我都睇功課冊先知啫。如果無寫可能課程未到吧!正如綜藝科我班就不用帶相機了。

原帖由 kukukoo 於 10-10-22 17:15 發表
I haven't hear 媒體科 and 綜藝科 要帶相機 in 1V ! Is this due to different teaching progress ?

原帖由 anjogmail 於 10-10-21 11:09 發表
尋日留響學校睇阿女做早操, 好開心! 全校小學部學生一齊做, 勁!

亦好欣賞阿女個班主任, 全場得佢一個老師跟足一齊做, 果然係好榜樣, 唔怪之得雖然惡但阿女都咁鐘意佢囉 ^^ ...

想問下如果想睇小朋友早會, 要唔要BOOKING OR 申請, 還是就甘入去就得?
09/06/04   3.35kg, 25/06/04   4kg, 30/07/04   5.2kg, 01/09/04   6.3kg, 02/10/04   6.9kg, 29/11/04   8.2kg, 28/12/04   9kg, 31/1/05     9.9kg, 13/6/05    10kg

唔駛報名, 就咁跟住阿仔阿女入去操場就得; 打鐘前我會企響阿女果條隊前邊 (因為佢排得好前 一.一"), 一打鐘, 所有家長就要企去近有蓋操場果邊, 免得影響小朋友.

尋日又去睇阿女早會做早操, 發現高年班 (應該 DS-3) 響有蓋操場入面排隊時好嘈, 但一聽到錄音廣播做體操, 所有人唔需要任何督促提示即刻靜晒齊齊做運動, 好正! 呢種紀律真係唔係靠惡靠管就得, 又要送一個"讚"畀學校!

原帖由 KMY 於 27-10-2010 22:04 發表

想問下如果想睇小朋友早會, 要唔要BOOKING OR 申請, 還是就甘入去就得?

想問下學校係咪有長袖polo衫(有校徽)賣?想買,有咩程序/表格?
因為阿女話見到有小朋友著。(唔知佢有無眼花)
出面比較難買到長袖的爭色polo,仲要係小童size!

都未有機會去睇早會添!
有機會,都想去睇下!
原帖由 anjogmail 於 10-10-28 09:32 發表
唔駛報名, 就咁跟住阿仔阿女入去操場就得; 打鐘前我會企響阿女果條隊前邊 (因為佢排得好前 一.一"), 一打鐘, 所有家長就要企去近有蓋操場果邊, 免得影響小朋友.

尋日又去睇阿女早會做早操, 發現高年班 (應該 DS-3)  ...

原帖由 anjogmail 於 10-10-28 09:32 發表

尋日又去睇阿女早會做早操, 發現高年班 (應該 DS-3)  ...

我太太一直有做家長義工,其中一日係去DS2午飯時間幫手,佢話嗰班嘅班主任,年紀輕輕,但駕馭學生秩序非常老練,完全不需要惡,已有一股氣勢令學生在課室安靜。

這跟外間人士一直詬病真道老師太年輕、不能管理好學生秩序,大相逕庭。
‹ 上一主題|下一主題