用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 四年班家長來傾下
樓主: cherrynequ
go

四年班家長來傾下 [複製鏈接]

回覆 104# cherrynequ 的文章

都話好彩有多個人問下姐, 我一陣問下亞女係咪30號要默中文

回覆 108# cherrynequ 的文章

亞女係thu學公文, sat學古箏同ballet, sun就去童軍, 因亞哥之前番開童軍, 咪比埋亞女一齊去玩, 等我有得靜下2hrs都好呀

回覆 107# cherrynequ 的文章

mrs. leung 好好人, 亞女p2個班主任而家做咗p4a個班主任囉

hello, 你囡囡係邊班? 會不會又同一班呢? 我都無問要女.

哇, 你都安排得幾充實, 你女平日做功課快唔快手?
古箏: 學左幾耐? 第日可以入中樂團 我女只係學大路野, piano, violin.
ballet: 我女都有學, 在 灣仔, saturday
Sunday, 我地除左去  church, 只有 ballet, 跟住在屋企 hea 或者行街街.
話時話, 上左小學之後, 阿女都好少有機會再拿返佢兒時玩具出來玩了 (barbie, 森林家x, hello kitty 屋), 依家只有放長假, 仲要溫好書先有

原帖由 WongCW 於 10-9-15 13:59 發表
亞女係thu學公文, sat學古箏同ballet, sun就去童軍, 因亞哥之前番開童軍, 咪比埋亞女一齊去玩, 等我有得靜下2hrs都好呀

我女做功課都幾快手呀, 好似尋日, 我7點幾番到屋企佢都做哂, 等我幫佢check.

古箏學咗就2年啦, 佢之前學過piano, violin呀, 但piano學學下個miss冇教, 搵咗幾個都學得麻麻, so佢就冇學, violin就跟亞哥一齊學, 可能佢細d, 學咗一排又冇學, 後尾就搵咗古箏比佢學. sunday佢番童軍就番1點幾放4點到, 學完就去行街or 食埋飯

原帖由 cherrynequ 於 10-9-15 15:41 發表
哇, 你都安排得幾充實, 你女平日做功課快唔快手?
古箏: 學左幾耐? 第日可以入中樂團 我女只係學大路野, piano, violin.
ballet: 我女都有學, 在 灣仔, saturday
Sunday, 我地除左去  church, 只有 ballet, ...

係咪我講得唔清楚, 我女而家班主任係mrs. leung, 佢p2班主任先係f.chen, 我個日接放學就見到f.chen係4a班主任

醒目開學勳章

原帖由 WongCW 於 10-9-15 16:44 發表
係咪我講得唔清楚, 我女而家班主任係mrs. leung, 佢p2班主任先係f.chen, 我個日接放學就見到f.chen係4a班主任

你囡係咪 Carmen ar?

又真係好叻女

我女時快時慢, 不過, 暫時來講都仲 keep 到 9:30 訓教, 遲下唔知

原帖由 WongCW 於 10-9-15 16:13 發表
我女做功課都幾快手呀, 好似尋日, 我7點幾番到屋企佢都做哂, 等我幫佢check.

古箏學咗就2年啦, 佢之前學過piano, violin呀, 但piano學學下個miss冇教, 搵咗幾個都學得麻麻, so佢就冇學, violin就跟亞哥一齊學, 可能 ...

我年年都去, 你呢?

原帖由 WongCW 於 10-9-15 17:51 發表
你地會唔會去家長會呀

WongCW,
請問你是否在銅鑼灣登龍街學古箏 ?
wcp2029

回覆 121# zater 的文章

我女叫rachel

回覆 122# cherrynequ 的文章

我2個10點半先訓呀, 睇電視

回覆 123# cherrynequ 的文章

我邊會咁乖年年去, 我去咗第1年, 第2年去咗一次, p3冇去, 但今年諗住去, 你呢我地約埋一齊去

回覆 124# wcp2029 的文章

唔係登龍街, 佢係景龍街間教古箏呀, 但我係上佢屋企學, 好d會專心d學

是古箏學校 ? 一對一或是group ? 有沒有教其他中樂樂器 ?
wcp2029
原帖由 WongCW 於 10-9-16 10:28 發表
唔係登龍街, 佢係景龍街間教古箏呀, 但我係上佢屋企學, 好d會專心d學

回覆 129# wcp2029 的文章

佢個間只有2樣中國樂器學, 一樣係古箏, 一樣係二胡, 佢地係一對一咁教, 唔係group, 你想學d咩樂器

醒目開學勳章

原帖由 WongCW 於 10-9-16 10:21 發表
我女叫rachel

O.........搞錯左 tim

可否給我詳細地址、名稱及電話 ? 我個女學緊二胡。學費幾錢45min ?
wcp2029
原帖由 WongCW 於 10-9-16 11:52 發表
佢個間只有2樣中國樂器學, 一樣係古箏, 一樣係二胡, 佢地係一對一咁教, 唔係group, 你想學d咩樂器

回覆 131# zater 的文章

冇所謂, 大家都係同學
‹ 上一主題|下一主題