用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 2010 - 2011 P.1B BK 家長會
樓主: chingching709
go

2010 - 2011 P.1B BK 家長會

augustgirl,

係呀, MEGAN話JOLIE係佢BEST FRIEND呀, 佢哋同一組架, 佢話有時JOLIE會等埋佢食完飯先小息架, 連去LOCKER都會拖住手架喎, HAHA.... 我話洗唔洗呀

經過咗呢兩個月, 可能佢又帶咗飯啦, 佢而家好鐘意返學同埋返黎都會分享下學校D野, 真係好感恩呀.....

好快就考試, 都唔知點同佢哋温書.....

回復 95# chingching709 的帖子

佢哋話派咗, 但放咗响LOCKER, 減輕書包重量喎, 唔知老師係咪會教佢哋讀架呢??

係呀, Jolie 成日同我講想學MEGAN帶反, 但姐姐要接妹妹放学送唔到反呀 !

原帖由 violin 於 10-11-12 13:32 發表
augustgirl,

係呀, MEGAN話JOLIE係佢BEST FRIEND呀, 佢哋同一組架, 佢話有時JOLIE會等埋佢食完飯先小息架, 連去LOCKER都會拖住手架喎, HAHA.... 我話洗唔洗呀

經過咗呢兩個月, 可能佢又帶咗飯啦, 佢而家好鐘意返學 ...

我家姐姐都係要接細佬架, 所以同佢講, 如果要帶飯就要佢自己朝早攞埋, 咁佢自己話OK咪比佢帶攞, 因為都唔想招呼 得佢咁好....

原帖由 augustgirl 於 10-11-14 01:01 發表
係呀, Jolie 成日同我講想學MEGAN帶反, 但姐姐要接妹妹放学送唔到反呀 !

點解帶飯會開心啲嘅? 我個女上星期無端端又話要帶飯喎! 跟你們一樣, 姐姐要接細佬不能送飯, 想問, 如果一早帶會唔會唔熱呀?

回復 98# augustgirl 的帖子

係呀! 12月22日學校嗰個。

回復 105# chingching709 的帖子

我個囡唔鐘意學校D飯, 個幾月都唔可以放飯後小息, 加上佢真係唔食, 佢話學校D飯好難食 (佢係比較偏食既), 咁老師就話咁落去都唔係辦法, 返全日真係唔可以唔食野, 所以建議比佢試下帶飯, 又真係帶咗飯後, 佢成個人都開心晒.... 冇計, 姐姐咪朝早起身煮比佢帶攞

我買大象牌, 阿囡話OK暖喎....

不過, 佢都話多咗同學仔帶飯喎...

請問有無家長知道聖誕節假期後,學校有無派反你哋小朋友本DISNEY PIXEL COLLECTION呀?

回復 108# bbfan2010 的帖子

it's in his backpack all the time!

my son said it's still hot....I wrapped the 保暖壺 with aluminium mat which he can then use as the mat when eating.  I also bought a bag with inner aluminium foil coating from Jusco $10 shop.
原帖由 chingching709 於 10-11-15 12:26 發表
點解帶飯會開心啲嘅? 我個女上星期無端端又話要帶飯喎! 跟你們一樣, 姐姐要接細佬不能送飯, 想問, 如果一早帶會唔會唔熱呀?

penmanship-today jan 3

Pls kindly advise the vocab/sentence for penmanship today??

請問有無家長知道中文作業的聆聽那部份的錄音內設計在那裡聽得到?