用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 K1 NE am 班請進
樓主: primrose_bb
go

K1 NE am 班請進 [複製鏈接]

Happy Lunar New Year to all NE mama too!!!

原帖由 QEgg 於 11-1-24 17:45 發表
大家是否在忙準備過年呢?
祝各位新年快樂!

預祝大家兔年快樂, 身體健康 !!

你地過年會去旅行嗎?
我本來想去台灣, 但過年既機票比平時貴好多, 又擔心d店舖過年唔開, 所以唔去了...不過計劃會去澳門玩兩日

回復 1# QEgg 的帖子

原本我都想去澳門, 不過agent話新年澳門酒店房貴得好離譜, 所以都係無出門

回復 63# QEgg 的帖子

QEgg,
我們聖誕去澳門玩了3日, 雖然 Brian 暈船浪, 但是Brian and Brice 都非常喜歡這個旅程

因為正在坐月, 所以不能出外, 莫說去旅行了

星期六open day, 我先生話見到阿女同其他同學玩得好開心, 他也跟幾位家長傾咗一陣, 見到阿女咁鍾意呢間學校, 真好

Congratulations!!!Such a good news.  
Jasmine要做"家姐"啦!!我亞囝有一次(last month)同我說:你好肥喎....,係唔係有BB呵?又突然說: Jasmine的媽咪有BB law......好攪笑.
呢間學校,可能真係有佢一些辦法, 令小朋友"鍾意"返學. 天寒地凍, 亞囝又會起都身, 我地係頭一個站ar..(6:55am wake up law) But he's naughty compared as before.
NE classmates/mami 祝身體健康, 仔女聽教聽話, 工作順利!

Cammy, 咁你地去澳門有咩行程呀? 食野為主嗎? 我好想快D去呀! haha~~
同埋會揀一日去ocean park 一日去disneyland, 因為呢個假好長, 我同學校一樣14號先番工!^^

Jasmine媽, 恭喜你呀!趕得切過年前生BB呀! 祝你同BB身體健康, 你多D休息, 唔好冷親呀!~~

Qegg, 我們主要在酒店玩(威尼斯人) 去了 Kid’s city (at “City of Dreams”).

Camm, 你講果個Kid's City好玩呀!
玩左兩個小時, 好開心!

多謝大家的問候, 終於坐完月, 不過湊兩個, 都幾辛苦, 相信很多爸媽都是過來人, 有冇咩心得?

有冇家長會去學校讀故事? 我會3月17日去呀!

各位媽媽, 聽日到我地參觀喇, 期待聽日見面!

hello,
how's the school picnic?  Is it great?
我病了,黛娣

果日好玩呀! 可惜我無乜影相, 老師話6月有個function, 小朋友表演, 到時見你丫!

係呀, 個度真係幾好玩; 我地走咗個時, Marco係咁問我點解唔同你地一齊食飯? 佢好想一齊去呀!

BTW, Bottle mama, 我係facebook搵唔到你地, 你可唔可以add我呀?

we need to buy ORT stage 1 kipper set & 1sst words set for K2...I read these books to my child when she was 1.5 yr old.  My friend at victoria K1 is already using stage 2 & they will be ordering stage 3 for K2!Are we behind???

Clara, added, thanks!

Gloglo, 我有成套書, 上星期開始同臻臻睇stage 1 無字 & First words 果兩個stages, 佢都跟得幾好, 今個星期睇stage 2, 佢讀得哂下面d宇, 我會keep住自己同佢睇落去, 不過都期待學校用佢地既方式再教佢深入d, 希望佢有一日可以用全英文講哂成個故事.

Are you all buying EVI?

我買了, 你們呢?

我都有買呀!

原帖由 QEgg 於 11-4-9 12:15 發表
我買了, 你們呢?
‹ 上一主題|下一主題