用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 想請問上午班既 mami...(上幼愛班)
樓主: lovelywinnie
go

想請問上午班既 mami...(上幼愛班) [複製鏈接]

我都想 join 呀!
21小!

I also want to join. 2 adult and 1 child.

囡囡尋日放學帶左把梳番黎,佢話係老師俾佢架!仲話每人輪流做組長,知係唔係呢?

我問呀仔老師係咪比把梳你梳頭, 佢話係, 仲拆咗个袋, 拿把梳出來梳咗幾下頭髮.

回覆 17# lovelywinnie 的文章

lovelywinnie,

多謝你0既關心~~囡囡已經好返好多啦~

回覆 3# lovelywinnie 的文章

係呀~~尋日每人都派0左把疏呀~~應該係每月清潔獎0既獎品0黎0架~~

囡囡都係話每人輪流做組長, 佢重話做組長要好大力0架~~因為要拎顏色筆派比同學仔~~呵呵呵~~

把梳應該係整潔勤學獎既禮物!
係呀, 聽過佢講話做組長要幫手攞顏色!

Hello Sugarcream,

Daughter and I want to join too ar ... can you pleae tell me more detail?  where is the exect location and from 12:30 to?  my girl is going to have class on that day and that's why I want to see the place and time ... and then try to re-schedule the class.

Thanks.

原帖由 Sugarcream 於 10-10-4 13:59 發表
咁初步暫定30/10(六)12:30pm! 遲黎既都唔緊要既, 因為我估個度佢地玩幾個鐘都唔願走!:D

原帖由 toniba 於 10-10-5 13:28 發表
Hello Sugarcream,

Daughter and I want to join too ar ... can you pleae tell me more detail?  where is the exect location and from 12:30 to?  my girl is going to have class on that day and that's why  ...

toniba & 其他媽咪:

地址: 名車博覽館 -  長沙灣深盛路8號碧海藍天 (荔枝角mtr A出口經昇悅居商場往深盛路方向, 出左商場對面會見到荔枝角天主教小學同深水埗官立小學, 係個條路行入去就會見到名車博覽館, 間餐廳係二樓! 由mtr行過黎都要十至十五分鐘!)
我會book12:30am, 咁玩到幾點就視乎d小朋友啦! 原則上餐廳無生日會攪就唔會清場! 之前我問過暫時無人book場開生日會, 所以玩幾耐都得! 我兩個小朋友去玩足三四個鐘都唔願走!

many thanks Sugarcream!

I will check and come back to you later ..

原帖由 Sugarcream 於 10-10-5 14:02 發表

toniba & 其他媽咪:

地址: 名車博覽館 -  長沙灣深盛路8號碧海藍天 (荔枝角mtr A出口經昇悅居商場往深盛路方向, 出左商場對面會見到荔枝角天主教小學同深水埗官立小學, 係個條路行入去就會見到名車博覽館, 間餐廳 ...

hello 各位 dad & mum,

我個女讀上幼愛-西瓜組-霖霖呀, 都想 join 今次活動, 可以嗎?

原帖由 toniba 於 10-10-5 16:13 發表
many thanks Sugarcream!

I will check and come back to you later ..

heiheilamlam:

當然歡迎啦! :)

Sugarcream,

Thanks for your kind arrangement.

我仔仔讀下幼望班,我都想跟其他媽媽交流吓.仲有沒有位呀?只是我們兩母子.

有沒有其他下幼望班概朋友參加呀?

有興趣參加gathering 的家長, 請在下表填資料.
時間:12:30am 30/10
地址: 名車博覽館 -  長沙灣深盛路8號碧海藍天

#   name              人數 (A=成人, C=小童)
1.  sugarcream      1A+2C
2.  dondonchu       1A+1C (下幼光)
3.  relaxam            2A+1C
4.  marcusmom     2A+2C
5.  lovelywinnie      2A+1C
6.  mirmir              2A+1C

原帖由 dondonchu 於 10-10-6 14:43 發表

#   name              人數 (A=成人, C=小童)
2.  dondonchu       1A ...

heiheilamlam    2A+2C

原帖由 soonayuen 於 10-10-6 13:37 發表
我仔仔讀下幼望班,我都想跟其他媽媽交流吓.仲有沒有位呀?只是我們兩母子.

有沒有其他下幼望班概朋友參加呀?

梗係有位啦, 歡迎!

原帖由 marcusmom 於 10-10-6 09:28 發表
Sugarcream,

Thanks for your kind arrangement.

唔駛客氣呀! 舉手之勞咋!
其實囡囡以前K1時我都有攪, 因為想佢識多D朋友仔麻! 而且升左小學就難D識到其他家長, 因為少左好多親子旅行呢類要家長出席既活動! 所以, 我都希望日後大家有時間可以多D約出黎玩呀!

2.  dondonchu       1A+1C (下幼光)
3.  relaxma           2A+1C
4.  marcusmom     2A+2C
5.  lovelywinnie      2A+1C
6.  mirmir              2A+1C
7.  heiheilamlam    2A+2C

我都想JOIN 呀, 不過哥哥要上MUSIC CLASS JOIN 唔到, 下次SUNDAY 搞唔知得唔得呢
‹ 上一主題|下一主題