用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦!
樓主: ISISYAN
go

10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦! [複製鏈接]

希望小朋友快啲好番, 茼茼都有幾聲咳

昕瑜媽媽,
我沒有收都張大小肌肉訓練既通告, 請問其他媽咪有沒有收都呀!

我都報左名旅行, 希望到時見到你地,多多交流啦!

謙謙媽 - 謙謙無事ma? 聽祐祐講有好多同學仔無返學, 而祐祐尋日返黎都開始有d鼻水, 又要帶佢去睇下醫生. 個login account 我都試過, 又係login唔到, 尋日miss chan打黎又唔記得問佢, 失策.
昕瑜媽 - 我都覺得祐祐佢小肌肉唔多惦, 所以近排買左套lego比佢砌, 當係比佢訓練下, 又有得玩, 佢都好happy. 但老師又覺得佢呢方面無問題bor, 只係坐姿唔好同唔留心聽書, miss比左square佢, 其他都係circle. 你平時係咪自己帶昕瑜返學? 見張通告寫住如果報讀, 係無校車接送. 個旅行我仲未報, 要睇下放唔放到假先.

祐祐媽, 早D帶祐祐睇醫生, 會快D好番‧

原來要自己送番學呀, 我都未細心睇個通告添‧我係WORKING MAMI黎架, 平時呀女都係校車出入‧所以都係參加唔到‧

希望你拎到假去旅行啦, 到時可以傾下計‧

原帖由 mic0355 於 10-10-20 13:54 發表
謙謙媽 - 謙謙無事ma? 聽祐祐講有好多同學仔無返學, 而祐祐尋日返黎都開始有d鼻水, 又要帶佢去睇下醫生. 個login account 我都試過, 又係login唔到, 尋日miss chan打黎又唔記得問佢, 失策.
昕瑜媽 - 我都覺得祐祐佢 ...

茼茼媽咪, 張通告既名叫做"啟發潛能資優教育計劃" PKG03/1011‧你睇下有冇收到‧如果冇問下MISS CHAN‧

茼茼都要快D好番呀! 我地學校旅行見呀! ^^

原帖由 peony1234 於 10-10-20 13:46 發表
希望小朋友快啲好番, 茼茼都有幾聲咳

昕瑜媽媽,
我沒有收都張大小肌肉訓練既通告, 請問其他媽咪有沒有收都呀!

我都報左名旅行, 希望到時見到你地,多多交流啦! ...

祐祐媽, 多謝你關心, 謙謙今日都冇返, 仲有FEVER, 但好D啦, 唔知明天返唔返到呢, 呢兩日有冇特別呀?

昕瑜媽-願來我有收到通告,真大夢, 唔該你呀!

今晚講座係咪繼續呢, 你哋會唔會去?驚天氣轉差!!!

呢兩日打風唔洗返學, 個仔就响屋企拎住盒LEGO日砌夜砌, 再唔係就上網打保齡, 真HAPPY.
祐祐佢D鼻水都收左, 只係仲有D咳, 天氣一凍就係咁, 醫生話佢敏感, 無得醫.
謙謙媽, 呢個星期學校又無乜突特事WOR. 前兩日問祐祐佢鍾唔鍾意返學, 佢竟然擰頭, 可能因為謙謙無返啦. 聽MS CHAN講, 謙謙祐祐同另一個女同學仔好friend, 三個人經常一齊玩, 出課室又拖住手仔. 今晚個講座我都有報, 上學校個網頁又唔見佢有話取消, 但今日返工要返到零晨12點, 所以都係無得去.
係WOR, 個內聯網我LOGIN到啦, 原來英文字母要入大楷, 不過入到去都係無乜野睇.

祐媽, THANKS A LOT!!!! 我無問你都講今個星期的情況, MISS CHAN 打俾你定係你打俾佢呀, 邊個係另外個女仔呢。 今晚可能唔去啦, 阿妹又開始病,要睇住; 而且天氣可能轉壞。你要OT咁夜, SO POOR!!! 加油!!

謙謙媽, 係MS CHAN打比我架, 因為祐祐佢連續2次欠交功課(星期一,三個樣功課),老師寫字條叫我記得每日同佢CHECK書包, 我有CHECK GA, 但見唔到佢有個本功課MA, 問個仔又話比同學仔拎左, 所以寫返比老師知LOR, 個晚陳老師就打黎. 岩岩問過祐祐, 佢話個女仔叫"黃詩婷".

請問各位媽媽, 係幾多號轉冬季校服呀? 係咪1-NOV ? 我唔記得咗!

大家好!!!我來報到啦!!!

Hello! 大家好呀!!  我係K1C幼勇班郭祈智媽咪呀.....好多謝筒筒媽媽話比我知呢度可以同亞仔同學的家長交流...如果唔係仲係傻傻下....

請多多指教!!!

hihi, 係 11月16日呀! 但在11月1日至11月15日可按個人需要自由更換,不過學校話:但請勿把兩季校服混雜一起穿著

想請問你們有新的主題書 - 弟弟出生了- 未呢? 通告話唔駛帶舊個本, 但冇新一本!!

同埋大家有冇上tt web, upload 了校車schedule (kindergarten), 但校車公司握人, 上車個站寫就話係我屋苑, 跟本係假, 日日要行兩個bus stop咁遠, 之前又話好趕, 俾佢試下先, 再回覆, 又係冇影, 但最嬲係upload 出來的文件竟然話係我樓下有站, 仲話12:30先至上車 (依家要12:15) - 造假!!!!!

hello ivylwyip
弟弟出生了有呀, 你寫手冊告知ms chan.
我無上tt web, 吾知校巴的站, 近日有校巴調查, 你可以寫上去呀

謙謙媽咪, 我都睇左校車路線表啦! 好認同你所講, 係呃人架! 根本係寫一套, 做一套, 學校所知又係另一套‧個表話17:30就到我樓下, 但日日冇18:00都唔見人‧仲有, 話明我地只係中間站, 但校車EE就話我地係尾站! 根本係司機為求自己方便, 就亂咁改個路線‧

之前上唔到內聯網我就唔知, 以為我地係尾站, 所以日日要個幾鐘車程‧今日我打去學校問‧校務處辛生都係聽個校車呀E講, 同我講係尾站‧我問佢, 咁網上個路線圖係咩回事? 如果唔係咁行, 就唔好POST出黎啦!

再留心睇下佢條路線, 仲激氣, 如果我樓下比人改左做尾站, 咁小朋友之前就冇啦啦去左牛池灣一圈先番轉頭‧為左司機自己喜好, 亂咁改路線, 令小朋友冇啦啦坐係車到個幾鐘陪佢遊車河‧實在太過份啦!

原帖由 ivylwyip 於 10-10-27 16:36 發表
想請問你們有新的主題書 - 弟弟出生了- 未呢? 通告話唔駛帶舊個本, 但冇新一本!!

同埋大家有冇上tt web, upload 了校車schedule (kindergarten), 但校車公司握人, 上車個站寫就話係我屋苑, 跟本係假, 日日要行兩個b ...

SCHOOL BUS TIMETABLE 寫得真係好睇, 時間又快, 但係假!!!

我想問你們知唔知上個星期有張通告係賣獎券, 抬頭係寫咩呢? 我唔見咗上一半部份回條!!!仲有你地收到WINTER校服未呀? 仲有未返學前訂的JACKET呢? 所有都冇喎!

我都睇過學校POST的校車時間表, 寫就17:00到, 但現實係17:30先到, 無啦啦要坐多半個鐘, 唉, 唔知上星期填個份校車資料會唔會有人跟進呢?
謙謙媽, 獎券支票抬頭寫"基督教香港崇真會社會服務有限公司". 而冬季校服, 前日家長日後問過校務處, 佢地話宜家陸續派緊, 應該就快收到.

回復 78# mic0355 的帖子

我到今日都未收到冬季校服呀, 不過學校打左比我, 話有D缺貨, 收唔到既同學仔, 如果太涷, 可以著自己褸‧

我想問下大家, 旅行果時有冇影到靚相呀? 可唔可以SHARE睇下嗎? :loveliness:

好耐無上黎,近排超忙,都好少上網
昕瑜媽,祐祐都仲未收齊D冬季校服,只係得運動外套同長褲, 我暫時都未比佢著, 見天氣都唔係好凍,由得佢著住D夏季短衫褲先。前2個星期陳老師打黎話祐祐上英文PLAYGROUP時撞左落枱,牙齒咬親嘴仔留血,返到去問佢佢又唔仲講,可能知自己錯。
個親子聖誕吊飾你地整左?我仲未諗到整乜,要環保唔難,但要有創意真係R頭。
‹ 上一主題|下一主題