用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦!
樓主: ISISYAN
go

10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦! [複製鏈接]

peony1234,
係ar, 梓祐同謙謙都係返group B. 茼茼比邊個咬親呀, 仲有冇事?
isisyan,
昕瑜係咪無返過n1, 第一次無媽咪响身邊唔慣乍, 見佢返屋企又唱歌又講上堂情況你聽應該都好鍾意學校生活

我未同謙謙報課外活動, 因怕佢未得, 你們有無問校車要何時上車?咁lunch when to eat?

聽d家長講上課外活動唔係到到都有校車到, 所以問左confirm有校車先報, 但要幾點上車就唔知, 要睇到時路線而定. 宜家佢10:15食飯,11:00訓覺,12:25上車, 到時上課外活動, 就提早一個鐘, 9:15食飯, 10:00訓, 比佢帶d包包返學上完課外活動食, 我諗咁係最好, 但唔知佢10:00訓唔訓得著呢

係呀, 佢冇番過N1, 今次係第一次獨立上堂, 成日同我講話番學唔開心呀, 見唔到MAMI...

原帖由 mic0355 於 10-9-14 18:56 發表
peony1234,
係ar, 梓祐同謙謙都係返group B. 茼茼比邊個咬親呀, 仲有冇事?
isisyan,
昕瑜係咪無返過n1, 第一次無媽咪响身邊唔慣乍, 見佢返屋企又唱歌又講上堂情況你聽應該都好鍾意學校生活 ...

咁真係要慢慢等佢習慣, 個時梓祐自己返playgroup又係喊到死, 老師教我多d同佢講學校d野, 話個到好多玩具玩, 好多小朋友同你玩, 我就日日同佢洗腦, 但都要2-3個星期佢先唔喊, 希望昕瑜都快d習慣啦

係呢, 你地有冇人去聽資優講座? 我見佢之前有同見老師所以參加左, 唔知到時老師會講d乜呢

梓祐媽, 梓祐的通告袋在謙的書包內, sorry!都唔知佢哋上堂攪mud! 我叫謙今日記得俾梓祐.   有2張通告

我都日日做左洗腦機, 日日同佢講番學有幾好, 番到屋企就見到MAMI‧今日開始好啦, 冇再扭住我啦‧

原帖由 mic0355 於 10-9-15 14:02 發表
咁真係要慢慢等佢習慣, 個時梓祐自己返playgroup又係喊到死, 老師教我多d同佢講學校d野, 話個到好多玩具玩, 好多小朋友同你玩, 我就日日同佢洗腦, 但都要2-3個星期佢先唔喊, 希望昕瑜都快d習慣啦 ...

ISISYAN, 大頭魚

茼茼诐對面的男孩子咬, 他們爭玩具,Ms Chan said the boy very fast to bite her, 平時茼茼都好惡, 可能一山還有一山高

isisyan,
昕瑜(is it group A?), if yes, did she cry during the lesson and find you, I think she is 昕瑜,

各小朋友好好呀識唱歌, 我問茼茼, 她什麼都唔答我

ivylwyip,

唔緊要啦, 我都大頭蝦, 你唔講我都唔知佢無左通告袋tim

茼茼MAMI, 係呀, 我地係番GP A, 佢未次次一見外籍老師就扭要去VV果個昕瑜LAW! 當日你地坐係邊呀?

原帖由 peony1234 於 10-9-16 13:10 發表
ISISYAN, 大頭魚

茼茼诐對面的男孩子咬, 他們爭玩具,Ms Chan said the boy very fast to bite her, 平時茼茼都好惡, 可能一山還有一山高

isisyan,
昕瑜(is it group A?), if yes, did she cry during the lesson a ...

下午有可能改掛3號, 唔知幾點呢? 希望放學後先掛啦!

回復 22# 大頭魚 的帖子

Hello各位, 遲來的報到! 我囡囡係伍樂臻, 都係[鱷魚組]......好多野講同好惡死果個, 我哋適應周係group B架....多多指教!

大頭魚, 多多指教, 臻臻同卓盈同組呀!!! 坐同一張檯!

有無人知同學仔賴卓溢呀? 我個女上星期袋咗人哋套衫褲返屋企 (唔知點解)

原帖由 rickyfkm 於 10-9-21 14:14 發表
Hello各位, 遲來的報到! 我囡囡係伍樂臻, 都係[鱷魚組]......好多野講同好惡死果個, 我哋適應周係group B架....多多指教!

大頭魚, 多多指教, 臻臻同卓盈同組呀!!! 坐同一張檯!

有無人知同學仔賴卓溢呀? 我個女上星 ...
.

我記得臻臻, 眼大大, 口齒伶俐, 適應周坐盈盈隔離的.
上年面試, 我地好似係同一組 in, 有個女仔好似臻臻, 好乖同媽咪坐係到聽老師講故事, 唔知係咪呢, 另外有個男仔, 全程走左去玩其他野, 佢爸爸都冇佢符, 派禮物時, 我個女比個男仔搶左條魚架, 有冇印象?

各位KIC同學仔和媽咪, 祝大家中秋節快樂, 人月兩團圓!

Hello 大頭魚,
我知邊個盈盈, 因為臻臻同我講盈盈搶佢d玩具
哈哈....我話:你唔搶人都偷笑啦!

上年interview既情況我又唔記得好清楚, 不過臻臻都算係好留心聽故事, 但當日表現絕對唔係乖囉! 佢入到去扭抱, 唔肯自己坐前排, 老師仲話: 得你一個要人抱咋! 我仲以為衰硬!

原帖由 大頭魚 於 10-9-22 15:00 發表
.

我記得臻臻, 眼大大, 口齒伶俐, 適應周坐盈盈隔離的.
上年面試, 我地好似係同一組 in, 有個女仔好似臻臻, 好乖同媽咪坐係到聽老師講故事, 唔知係咪呢, 另外有個男仔, 全程走左去玩其他野, 佢爸爸都冇佢符, 派禮物 ...

HI, 今個星期生日會要唔要帶書包呢, 好似只要帶學生証, 唔駛上堂????

好似要自己帶飯盒同餐具, 係咪求其用個袋袋住就得? 仲有冇其他野帶呢?

原帖由 rickyfkm 於 10-9-27 14:08 發表
Hello 大頭魚,
我知邊個盈盈, 因為臻臻同我講盈盈搶佢d玩具
哈哈....我話:你唔搶人都偷笑啦!

上年interview既情況我又唔記得好清楚, 不過臻臻都算係好留心聽故事, 但當日表現絕對唔係乖囉! 佢入到去扭抱 ...

咁我應該認錯左

盈盈搶臻臻d玩具   , 個衰妹真係
我問盈盈, 學校裡面邊個係你好朋友, 佢話係臻臻

生日會要帶毛巾盒, 杯, 食物盒, 叉, 學生証.

‹ 上一主題|下一主題