用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: JT2008
go

Class ID [複製鏈接]

我幫唔到仔仔報la..因為d 時間撞晒佢以家weekend學緊d 野呀~~~

JT2008

我諗我知妳囝囝既名, 因為我囝囝講得出 星期三佢玩圍棋, 星期五玩 RUBY, 佢話全班得佢同另外一個男仔咋, 妳 check pm, 睇下我個囝有冇講錯 !?

原帖由 JT2008 於 10-9-14 09:14 發表
morning ar. 才華班收到通告了.....囝囝星期三上國術..星期五上ruby..你們呢~~~

囝囝很開心lor~~~

snowball,

我都好想同囝囝報(睇完佢地個 blog), 不過好可惜今日出咗e-mail (我見 1D 都有5個同學仔), 囝囝可參加學校既小童軍, d 時間撞哂呀(sat), 所以 join 唔到, 不過我聽前人講, smart junior 係假期時都有時攪d 幾日既, 希望可以到時 join 下去玩啦!!

原帖由 snowball 於 10-9-16 12:28 發表
我諗住幫囝囝報Smart Junior, 唔知有冇1D班同學仔會報呢?

731MON..你仔仔好醒...真係有留心上堂聽野..我個仔..heee..問佢咩都話唔知..

仲有.想問你們昨天有否上內聯網, 直到夜晚..好似都無upload 昨天家課表..是嗎?

我剛剛check 今早才upload昨天的家課表..我囝囝家課寫做in the garden only.無寫幾多頁..今日上網check到原來要做p.2-4. 哎呀......欠功課la~~~

我個囝真係好懶玩, 我諗所以先咁留心關心咋!!

原帖由 JT2008 於 10-9-17 11:08 發表
731MON..你仔仔好醒...真係有留心上堂聽野..我個仔..heee..問佢咩都話唔知..

1D 班同學仔, 想問你地有圖書館証, 咩條碼未!? 我見 E 通吿有叫要回覆!! 我又唔係好覺亞囝有........

回復 7# Jellyfishmama 的帖子

Jellyfishmama,
我知妳係邊個喇!! 我個囝就係同妳囡囡去圖書館睇書!!

回覆 28# 731mon 的文章

Hi, 我都知你係邊位家長,很高興認識你,多多指教.我囡囡話而家成日都搵唔到你囝囝去圖書館, 因為你囝囝小息時好快就出咗課室喇.
手冊內好多密碼紙, 仲未有時間上網了解一下, 我估應該不是必須交的功課或是要計分的,遲D有時間先比囡囡看吧, 因為佢而家連日日彈琴都未必有時間,仲要有睇下圖書, 玩下呢?玩少少15 mins也好, 最怕佢話我今日都冇玩過.
其實, 上網閱讀同睇一本本的書都是培養看書習慣, 不上網看也一樣, 這想法對不對? 還是必須上網呢? 例如考試會考網上內容呢?

..我個仔都無喎好似...

My son start to borrow both Chinese and English books from the library. But the borrowing time is a week only, not two week. The borrowing period is a little bit short.........

我log in 唔到Raz.Kids 及數學的網站, 中文及常識就OK, 星期四手冊英文科一欄寫住Raz.Kids, 算是其中一樣功課? 有冇同學仔同我一樣log in 唔到?

Raz.kids log in ok wor..做第二個assessment了~~ 其他..無試過...

1D家長,

唔好意思想問問...

我個仔尋日寫功課, 數學做作業p.1,2. 我估佢寫錯..因為作業做到成第8,9頁了..

普通話作業又留左係學校... -_-

唉哎..一日欠兩樣功課~~~~ @_@

回覆 34# JT2008 的文章

[我個仔尋日寫功課, 數學做作業p.1,2. 我估佢寫錯..因為作業做到成第8,9頁了..| ]

是另一本數學作業.

[普通話作業又留左係學校... -_-]

我囡都冇帶, 可能在校已做完.

十月起已不可上網查看功課, 我都係問下個女, 有時就估下咁啦, 阿女話係就係, 我唯有信佢啦.:)

我都未log in 到Raz.Kids 及數學的網站, 要同老師講下.

Hello 大家好, 我個女都係1D.  
Jellyfishmama, 我諗我估到妳囡囡係邊個啦,應該係我個女第一日返學認識, 同組又坐埋一起但好快就俾老師調左位?

原帖由 Jellyfishmama 於 10-10-6 22:56 發表
[我個仔尋日寫功課, 數學做作業p.1,2. 我估佢寫錯..因為作業做到成第8,9頁了..| ]

是另一本數學作業.

[普通話作業又留左係學校... -_-]

我囡都冇帶, 可能在校已做完.

十月起已不可上網查看功課, 我都係問下個女, ...

Jellyfishmama,

唔好意思..問多句..有兩本數學作業呀??係咪指 1b??

thx

回覆 36# dondonmami 的文章

Hello, 我囡囡就係你囡囡所講的同學了,多多指教,你囡囡選了那樣才華班呢? 好玩嗎?

回覆 37# JT2008 的文章

應該是'課堂學習冊', 買書時夾在書內那本.

1D家長你地好..

想問你哋囝囡D抄功課情況怎樣.....
我個仔都仲係抄到好亂咁~尋日又欠常識閱工.因為寫11月8日交..點知只係幅圖設計係11月8日.交.... -_-

仲有MONDAY個日去左金龍買校服了, 冬天衫好似貴D咁...TOTALLY, HKD639, 加埋之前訂件綠色運動褸..成千元了~~~ -_-
‹ 上一主題|下一主題