用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2010-2011年 1D 班功課....等事宜
樓主: bchi
go

2010-2011年 1D 班功課....等事宜 [複製鏈接]

醒目開學勳章

班主任有無正副之分呢? 我發覺通常都係Ms. Sidhu做多D,Mr. Lee做小D既!!!
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

醒目開學勳章

各位1D班家長,

我發覺1D班同1C班一齊上中文,但D功課只寫係1C班的Assignment Board,我地D 1D 班家長要日日check埋1C班D中文功課囉!!!

醒目開學勳章

下星期中文默書(28/9 星期二),唔知點默呢?默幾多呢??

都有好多字要默,好似有d未教wo.

醒目開學勳章

要默D乜野字呀!!做功課的詞,定係第1,2課書的課文???

原帖由 mamafiona 於 10-9-21 20:51 發表
都有好多字要默,好似有d未教wo.

回復 45# Whitepine 的帖子

Whitepine:
你仔仔本Assignment book入面應該有張紙黐住,我仔仔都有,駛唔駛我e-mail比你睇 ??

醒目開學勳章

jameschcy007,

我搵到張紙啦!!唔該晒!!
原來張紙係書包底,唔怪得我見唔到啦!!!

原帖由 jameshcy007 於 10-9-21 21:35 發表
Whitepine:
你仔仔本Assignment book入面應該有張紙黐住,我仔仔都有,駛唔駛我e-mail比你睇 ??

醒目開學勳章

我估應該係讀默掛!!!我D普通實在太"普通",我都驚讀得唔好!!

白松兄弟,

我頭先都係甩甩咳咳咁讀比個仔默架, 好在佢又識寫咋. keeeke
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

回復 48# Whitepine 的帖子

我都係呀,有時自己講咗都唔知啱唔啱...hehe.
係呢,昨日你哋有冇收到通告呀,我收到通告話選咗我仔仔入創藝會,佢超開心呀!!

醒目開學勳章

恭喜你!!

無呀!!我仔畫畫都唔好,點會入到創藝會!!!

原帖由 jameshcy007 於 10-9-21 22:20 發表
我都係呀,有時自己講咗都唔知啱唔啱...hehe.
係呢,昨日你哋有冇收到通告呀,我收到通告話選咗我仔仔入創藝會,佢超開心呀!!

原帖由 Whitepine 於 10-9-21 22:52 發表
恭喜你!!

無呀!!我仔畫畫都唔好,點會入到創藝會!!!

多謝呀,我覺得佢好彩咋,其實我想佢抽到小提琴多D,(但創藝會同小提琴都係星期三...),依家希望佢再抽到日文,跳舞,書法,...嘩,好似都幾貪心咁

原帖由 jameshcy007 於 10-9-21 11:07 PM 發表

多謝呀,我覺得佢好彩咋,其實我想佢抽到小提琴多D,(但創藝會同小提琴都係星期三...),依家希望佢再抽到日文,跳舞,書法,...嘩,好似都幾貪心咁

嘩,  呢個咁快可以公佈0既 ))) 你就好啦.
我都好想我個仔都抽中佢想參加的課外活動啊.

原帖由 bchi 於 10-9-22 10:07 發表

嘩,  呢個咁快可以公佈0既 ))) 你就好啦.
我都好想我個仔都抽中佢想參加的課外活動啊.

我都希望大家可以抽到心目中嘅課外話動,加油啊...:)

I choice for Japanese and French only. Another we don't have a time for my son. I hope I can get one of above.
I think we will have result on next week la.

醒目開學勳章

How many students in 1D now? The assignment noticeboard in 1D was written 33 students present and 2 absent yesterday. So, 35 students in 1D???

醒目開學勳章

Today's noticeboard in 1D written: 29 presents and 3 absent..So, 32 students in 1D???

原帖由 Whitepine 於 10-9-28 09:00 發表
How many students in 1D now? The assignment noticeboard in 1D was written 33 students present and 2 absent yesterday. So, 35 students in 1D???

原帖由 Whitepine 於 10-9-28 04:56 PM 發表
Today's noticeboard in 1D written: 29 presents and 3 absent..So, 32 students in 1D???

白松兄,

你快d 去我地 1c 班睇啦, 仲好笑呀,  全班得3 個咋, 仲要有2 個absent. kakakaakakkaakak

Yale 今天放學書包多了一套餐具盒,原來係同學仔Joshua 嘅, Yale 明天會洗返乾淨帶給Joshua,我個仔話唔小心帶多份,明天會同Joshua 講sorry,白松兄放心啦!你個仔明天唔會冇飯開

醒目開學勳章

Thank you.

Joshua放學話有祕密要同媽咪講,佢話something is missing!! 佢留低左D野係學校,餐具盒..

唔緊要!! Joshua都試過攞左同學仔D野番屋企架!!!

原帖由 yemimi 於 10-10-6 17:20 發表
Yale 今天放學書包多了一套餐具盒,原來係同學仔Joshua 嘅, Yale 明天會洗返乾淨帶給Joshua,我個仔話唔小心帶多份,明天會同Joshua 講sorry,白松兄放心啦!你個仔明天唔會冇飯開 ...
‹ 上一主題|下一主題