用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: rabbitpiggy
go

電腦堂 [複製鏈接]

原帖由 ming2 於 10-9-10 10:13 發表

終於問到阿囡啦...佢話有個男仔叫"卡樂B"(五日營時0既自我介紹名喎...?!)..之後佢話佢只係記得佢中文名0既頭兩個字...我聽完之後係同你個囝個名頭兩個字係一樣架...所以應該冇錯啦...ha..ha..你問下你囝係咪叫"卡 ...

係呀, "卡樂B"好似係佢讀KINDER 時小朋友幫佢改架喎

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-9-10 12:20 發表

ha..ha..咁中晒啦...你囝有冇咩評語講我囡架??..

話時話...我今日送囡返學時,俾人點左我相...知我係BK~ming2呀...好驚呀.. 咁都俾人認得我...?! ...

我講左你囡頭兩個字, 我仔便記得第三個字lu.

我仔話你囡多野講好活潑的, 又好nice.  又話你囡囡唔知點解唔記得邊度係toilet, 叫人帶去喎.   跟住我講你囡囡已經係第二年係度讀書架啦, 點會唔記得邊度係toilet 喎.

我同我仔講, 我識得她的ma ma, 我仔十心suprise, 又問點解 .  我緊係冇話比他知我返工上網啦

跟住我叫我仔返去同你囡講, 唔該晒她的ma ma 幫我地買樂器.

我仔還帶左另一個同班的女同學去二樓找你囡一齊玩, 同班女同學個名有4個字既.  跟住3個人不停係度講野.  4個字的女同學講10句, 你囡囡就講11句, 跟住我仔又不停係度講野喎.

我仔又說上過去搵你囡囡幾次, 有時她不在.

你係音小版係好出名架, 因為你成日幫人解答問題麻 你和你囡囡個樣係度好似架? 因為你放左你囡囡相係bk 麻, 可能咪被人認得law.  好意既, 冇所謂, 只怕有d 惡意, 要小心 , 網絡世界咩人都有.

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-9-13 09:04 發表

嘩...你囝都講唔少野你知喎...睇黎佢應該幾enjoy校園生活啦... 我細囡又冇咩講話有一年級小朋友搵佢玩呀...係開學頭幾日有同我講話見到個五日營0既同學仔返一年班咁咋...ha..ha..我細囡係好多野講架..把口 ...

係, 我仔返學都應該ok, 暫時冇乜不開心.  不過有日他同我講有幾位高年級的小朋友去1樓, 跟住他問人地可否同佢一齊玩, 人地竟然專登推佢, 又踏佢, 他怕, 不敢同老師講.  我叫佢如果下次有人專登蝦你, 一定要話比老師聽.  一定要懂得保護自已.  

係我專登問佢同你囡囡玩果d 野架, 佢講左一大堆, 不過我都唔知邊d 係真, 邊d 係作既, 因為佢好鐘意自已作d 野出呢架.

我仔都有唱首普通話的歌, 不過他的普通話真係太普通, 基本上我只聽到幾個字, 其他我都唔知佢唱乜

最搞笑, 佢同我講, 早會時, 一位班主任play piano, 一位play 結他, 好似開concert 咁喎  又話剛剛有人送左個結他比班主任喎, 都唔知係咪亂up 既

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題