用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港嘉諾撒學校 2010-2011 新小一家長
go

2010-2011 新小一家長

昨天收到有關課外活動的通告, 哈! 有些開心, 因為很期代 ~ 但有些不明白, 點解沒有得揀, 那一種樂器呢? 只是問你中或西樂, 而除了星期五, 其他的又可以點揀?
Don't worry!Be happy![/color purple]

昨天我已問囡囡想參加那一項活動, 佢話想參加西方跳舞和泳班. 而樂器方面就冇佢想報的項目.
Hello ! 我叫Jodie於2004年12月7日出世(重3.495kg)*  現在就讀於浸信會倍理學校

請問有無收到內聯綱密碼,用戶名稱,我找不到. thank you

這幾天通告好多, 但係都冇見到有類似內聯綱密碼的通告.
Hello ! 我叫Jodie於2004年12月7日出世(重3.495kg)*  現在就讀於浸信會倍理學校

原帖由 cherilau 於 10-9-7 08:30 發表
這幾天通告好多, 但係都冇見到有類似內聯綱密碼的通告.

Dear Cherilau,

內聯綱密碼及PPS賬號貼在小朋友的手冊內後頁,(Next to 體重及身高),但就冇User Id.我未曾試用過.試用過的媽咪請分享經驗.

原帖由 BluMa 於 10-9-7 10:39 發表

內聯綱密碼及PPS賬號貼在小朋友的手冊內後頁,(Next to 體重及身高),但就冇User Id.我未曾試用過.試用過的媽咪請分享經驗.

Sorry, also reply to you, Dear So~shan.

內聯網...user id我打入阿囡既學生編號, pw都係,  登入後再改pw

Login to intranet

We can login to intranet using the student id.  The alphabet is case sensitive.  If the student id is a1234567, you must input a1234567 for userid and pwd (A1234567 will be rejected).

Thanks All

For 1st time login, userid = pwd.  After login, you can change the pwd yourself but the system never promt you (or force you) to change the pwd.

The notice 通告006(招募家長義工、暴雨警告).pdf cannot be opened!

原帖由 BluMa 於 10-9-7 17:14 發表
The notice 通告006(招募家長義工、暴雨警告).pdf cannot be opened!

係ar
我好心急想睇, 依家唯有返屋企先睇

我都係開唔到d通告, 不過晚上回家見到囡囡有帶通告006(招募家長義工、暴雨警告)回家.
我會否參加家長義工? 我已填寫參加(1)課前當值及&(6 )操場[閱讀室]當值2項.

Thank you

照用番同一個NO. 開左後要改PASSWORD.

原帖由 so~shan 於 10-9-6 20:56 發表
請問有無收到內聯綱密碼,用戶名稱,我找不到. thank you

We can open the  通告 after changing the IE option as advised by School :

The setting of your Internet Explorer does not support open Chinese named file and folder.

To resolve the problem, please go to the "Internet Options Setting" -> " Advanced" and UNCHECK the option "Always trasnfer URL in UTF8"

原帖由 BluMa 於 10-9-10 00:25 發表

We can open the  通告 after changing the IE option as advised by School :

The setting of your Internet Explorer does not support open Chinese named file and folder.

To resolve the problem, please  ...

BluMa

好野, 終於睇到啦~~~thx!!!

下星期開始返全日啦! 心情有些緊張, 你地呢? 我囡囡都有少少緊張, 她問我, 會否好耐架? 我少少驚wor! 另外你地有沒有訂飯呀? 我地沒有, 因想比工人試下每天送飯, 睇下工人煮野得唔得!!
Don't worry!Be happy![/color purple]

下星期開始返全日啦! 心情有些緊張, 你地呢? 我囡囡都有少少緊張, 她問我, 會否好耐架? 我少少驚wor! 另外你地有沒有訂飯呀? 我地沒有, 因想比工人試下每天送飯, 睇下工人煮野得唔得!!

我囡囡都好期待星期一在學校進食午飯, 因為佢對食物好有興趣.

原帖由 chingbb 於 10-9-10 18:04 發表
下星期開始返全日啦! 心情有些緊張, 你地呢? 我囡囡都有少少緊張, 她問我, 會否好耐架? 我少少驚wor! 另外你地有沒有訂飯呀? 我地沒有, 因想比工人試下每天送飯, 睇下工人煮野得唔得!! ...