用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010/11 K1B KENT RD AM
樓主: toto510
go

2010/11 K1B KENT RD AM [複製鏈接]

交通安全城都係一個好提議wo, 我都想去呀.

另外,我同toto報左名參加麥當奴既"海綿寶寶活動".
地點:荃灣綠楊麥當奴
時間:4:00-5:00
日期:26/3(六)
$40.

有興趣一齊玩啦.

各位好,我係Eunice媽咪呀!好開心終於揾到K1B班家長,幾經辛苦終於登記到了!我都好想參加你哋嘅gathering,之前miss咗幾次生日會,希望快啲可以出來見吓啦!!

hi, Eunice, 我係toto媽咪呀, toto成日提起你架.

今日運動會,TOTO好開心,佢一返黎就俾我睇有朱固力餅,有貼紙又有一個細襟章.佢仲話有影相,不過無得YEAH咁V字手,要企定定笑. 佢話K1B第一名,Miss mike?(唔知咩姓)k1c第二名wo.唔知係唔係既呢?????

佢仲話可以係大校玩,見到tree house.

toto 咁叻返嚟可以講咁多學校嘅嘢比你聽,Eunice一句都無講呀!淨係話响大校玩!我問佢點解今日有功課,唔係運動日咩?卓穎跟住話:玩一陣跑步咋嘛!跟住就返細校啦!
唔知遲D會唔會派返D相比我哋呢?

咦~~toto有襟章啊?
我仔話K1B得左第一,今日miss ng都指比我睇第一名支“旗”,貼左系board度。
我仔又話打左籃球, 其實系睇左(miss ng講)

我都想去wor,系邊ga?
大家想幾時去呢,我可以通知其他家長wor

原帖由 toto510 於 11-3-10 21:06 發表
交通安全城都係一個好提議wo, 我都想去呀.

我今朝打電話問清楚沙田交通城, 詳情如下:

(a) 學校或團體申請
1. 會有導賞員帶隊及講解, 講解時間約80mins;
2. 交通城內嘅交通燈等設施會開 (即會著燈, 轉燈etc);
3. 仲可以提供單車俾小朋友玩
4. 每團最多45個小朋友

(b) 開放俾公眾人士
1. 導賞員;
2. 交通燈等設施唔會開 (即只有支燈柱, 燈唔會著);
3. 要自己帶單車, 無得借或租

聽完以上資料, 我認為用(a)方法小朋友會玩得開心d.
不過就要搵團體出面申請
假如真係搵到團體出面申請,
想問下大家有無興趣去參觀呢?

如果大家唔介意, 可以報左數先,
如果大家有辦法搵到團體幫手申請, 請通知我

日期:
因為要一個月前申請, 所以最快都要四月
星期六有兩節時間:
(S1)0915-1030, (S2)1045-1200

不過四月尾有復活節假,
我地都可以選一個平日去玩, 不過家長就要請假!

4月26-29日(tue-fri), 大家perfer邊日呀?
平日有4節時間:
(N1) 0930-1055, (N2) 1105-1230
(N3) 1330-1455, (N4) 1505-1630

至於節目內容, 去交通城前後,
或者可以食個lunch, 或者去snoopyland玩
請大家提議其他!!

請有興趣嘅朋友報名:
小朋友名 / 人數 / 選擇日期 / 選擇時間

震朗: 2大1細+1BB / 4月26, 27, 30 / N3, N4, S2

震朗媽咪,我想去呀,不過我未知復活節會不會去旅行?同幾時去?

仲有呀~多謝你咁有心啊!

有呀,toto都有襟章呀.
佢無講有睇打籃球,不過就話TREEHOUSE closed 左要維修,無得玩.

我唔太肯定復活節會唔會去旅行.但我都好想參與.我係fulltime mammy.所以平日下午都可以去.

阿仔成日呻悶要搵人陪佢玩.你地如果得一個孩子既又會安排d咩活動滿足下佢呢?

回覆 109# cheungb2007 的文章

好開心震朗媽咪揾到咁多資料,希望今次可以參加你哋的聚會啦!因為响FB看到很多sky's birthday party啲相,卓穎不知幾想參加,最衰佢媽咪無記性miss咗啦!

我亦是Full Time Mammy, 所以平日or 星期六都得!

卓穎:1大1小/4月26,27,29/ N2,N3,N4
   or   2大1小/ 4月30/ S2

其實K1B好少家長上BK,不如我用sms通知各位,你地話好嗎?
我地多數22/4~30/4都不在香港呢!

你地講左show&tell未呀?Sky今日講左啦,老師比左一張report有3個stickers,不過我阿仔表現應該麻麻,平時系屋企亂up就好流利

似乎復活節大家都會有安排,
咁不如改為5月份嘅星期六啦!!

日期: 5/7, 5/14, 5/21, 5/28
時間: (S1) 0915-1030, (S2) 1045-1200

請 SKY 媽媽幫手用 SMS 通知下其他家長,
請下佢地有無興趣!!

Thanks.

我想問今次show & tell 講咩呀?Eunice都唔鍾意返來講學校啲嘢嘅! 我都唔知佢講咗未 !  

原帖由 ececbaby 於 11-3-22 14:11 發表
你地講左show&tell未呀?Sky今日講左啦,老師比左一張report有3個stickers,不過我阿仔表現應該麻麻,平時系屋企亂up就好流利

大家有冇上根德園嘅website呀?見唔見到你哋嘅仔女呢? 我淨係見到卓穎半個頭仔咋!  個website都做得幾好,又有學校生活相,又有學生作品.......等等 。俾啲家長可以多啲了解學校生活,始終我哋得好小機會接觸到學校嘛!!

ok, i'll try my best

原帖由 cheungb2007 於 11-3-22 16:09 發表
似乎復活節大家都會有安排,
咁不如改為5月份嘅星期六啦!!

日期: 5/7, 5/14, 5/21, 5/28
時間: (S1) 0915-1030, (S2) 1045-1200

請 SKY 媽媽幫手用 SMS 通知下其他家長,
請下佢地有無興趣!!

Thanks. ...

我剩系見到我仔個頭頂,我估系佢呱
我問佢獅子頭系邊個,佢話唔記得啦!
原帖由 eunice1234 於 11-3-22 17:21 發表
大家有冇上根德園嘅website呀?見唔見到你哋嘅仔女呢? 我淨係見到卓穎半個頭仔咋!  個website都做得幾好,又有學校生活相,又有學生作品.......等等 。俾啲家長可以多啲了解學校生活,始終我哋得好小機會接觸到學校嘛 ...
‹ 上一主題|下一主題