用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010/11 K1B KENT RD AM
樓主: toto510
go

2010/11 K1B KENT RD AM [複製鏈接]

回復 1# cautionchan 的帖子

多謝梓菁!!
太好啦...呢兩日都收到各位的回覆,期待到時見面
不過,提提各位唔好買貴重禮物,小朋友到就好開心啦!

回復 80# cautionchan 的帖子

好可愛呀!.
我toto都日日同我講sky生日會.佢好期待.

我哋都好期待啊!
各位家長真係太好啦,已收到大部分同學仔都會到,多謝大家賞面 期待到時逼爆麥麥

Thx sky mama ! That's a great party & all were enjoyable !

Sky病咗幾日仲未返得學,佢話好掛住老師!好想返學
我前日call去學校請sick leave時問呢個星期係迷assessment?書記話未住!唔知各位有冇收到風呢?

未?我個女話老師俾返佢做bor !  不過晤知真定徦?

toto話上個星期日日都做paper.
呢兩日佢都病左,希望星期五可以返去開party

take care oh!!
Sky今日返學啦,老師都話會比返paper佢做,你哋買咗中國服未?

朗朗都無同我講今日要著中國服,
今日上車個陣見到個個都有著.... 

不過朗朗好期待今日嘅party呀!!
訓緊覺都發開口夢: "我訓醒覺返到學校就開party啦!!"
今朝仲叫我俾佢帶棉花糖返學分俾小朋友!!

祝小朋友及家人 身體健康! 精靈活潑!!

請問今個假期,係咪冇功課做?

唉,可憐toto最後都無得返去開party.佢仲病緊.
我都想問係咪無功課??

Confirmed, there is no homework for this Chinese New Year Holiday.

新年快樂,祝各寶寶快高長大,遲左同大家拜年添.
呢兩日開始發覺阿仔要做功課啦.

今個星期要帶廁紙筒wor, 你地準備左未呀??

另外, show & tell 好似要開始啦!  
朗朗話miss ng叫左部份小朋友帶一d關於天氣嘅野wor..

應該係春天既野!
成績表派左啦!acadamic 方面都幾好!但係game singing 個些成績麻麻!可以點做呢?有些擔心

係呀, 收到成績表啦.都係一樣啦.game singing 之類都要努力.不過,算啦,有進步空間嘛

係呀, show and tell .toto已經講左啦. 原本想同佢練習下,不過大少講唔夠兩句就走左去玩啦.等下一日又等下一日,大老闆(c6)話由得佢自由發揮啦.咁就"由"佢.同佢帶左幾張相俾佢返去講.
佢話有一兩個同學都講左,講大吉大利個d,有個就講"全"盒.我toto就講春天去摘士多啤梨咁law.我諗都係訓練佢地大膽d,講咩內容都無所謂啦.toto好鍾意可以出黎扮老師呀,仲有同學問佢問題添.我覺得多d互動好好呀.

show and tell 講春天~我都唔知阿仔講左未?佢又話唔使個個講
next topic講family你地有冇開始練下?我都唔知點講好?

應該每個小朋友都有機會講, 老師會派通告讓家長準備, 我個女都收到通告, 題目係家庭, 有2個星期準備. 我都係叫佢講"我的家有爸爸和媽媽..."囉, 好似好老土咁, 哈哈.

原帖由 ececbaby 於 11-3-9 18:19 發表
show and tell 講春天~我都唔知阿仔講左未?佢又話唔使個個講
next topic講family你地有冇開始練下?我都唔知點講好?mouth:" />

請問大家有無興趣參觀沙田交通安全公園呀??
原來沙田嘅交通城星期六日係會開放俾公眾人士架!
(如果有團體預約左就例外)
而且開放時間都好長: 8:30am - 9:30pm

如果大家有興趣, 我地可以約埋一齊去玩!!
又或者去過嘅家長, 請問好唔好玩呢??
‹ 上一主題|下一主題