用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生學費
go

民生學費 [複製鏈接]

大家好,請問民生學費及是否直上民生小學?  謝
   0    0    0    0

$600 after deduction of coupon this year. It reserves 85% of P1 places for K3 graduates

原帖由 ICU 於 10-9-2 18:30 發表
大家好,請問民生學費及是否直上民生小學?  謝

$600真係算平喇喎....請問仲有冇好多其他d乜費物費架﹖
同埋一年交幾多個月學費﹖thanks

原帖由 tsobaba 於 10-9-2 21:11 發表
$600 after deduction of coupon this year. It reserves 85% of P1 places for K3 graduates

我都覺得$600算幾平. 咁民生小學學費每月幾多呢?
thanks!

原帖由 rei 於 10-9-3 01:28 發表
$600真係算平喇喎....請問仲有冇好多其他d乜費物費架﹖
同埋一年交幾多個月學費﹖thanks

都係一般每半學年度既雜費,千零蚊啦....佢地有好多星期六課外活動自由參加...收費都好平!但聽說好多人參加,要抽籤既....
我鍾意佢d課外活動外,最鍾意係無糖學校,係唔會糖小朋友食嫁...
總有就每次生日會都有主題,要小朋友扮鬼扮馬返學校...
每班除左一個班主任外,總有兩個輔助老師...

回覆 1# ICU 的文章

Where is 民生?

THANKS ALL.

都真係OK呀,暫時比我感覺真係幾好。

原帖由 sllau 於 10-9-3 10:59 發表

都係一般每半學年度既雜費,千零蚊啦....佢地有好多星期六課外活動自由參加...收費都好平!但聽說好多人參加,要抽籤既....
我鍾意佢d課外活動外,最鍾意係無糖學校,係唔會糖小朋友食嫁...
總有就每次生日會都有主題, ...

原帖由 sundae525 於 10-9-3 10:11 發表
我都覺得$600算幾平. 咁民生小學學費每月幾多呢?
thanks!

HK$3,1xx per month
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

原帖由 Boh 於 10-9-3 11:13 發表
Where is 民生?

Kowloon City
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

講開又講...各位小朋友讀緊民生幼稚園既家長...你地會唔會原校升上民生小學﹖其實三千幾蚊學費都真係幾貴下....要考慮...

係呀!都幾貴,私校嗎,不過DGS直資都係4千幾(如果入到)
‹ 上一主題|下一主題