用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 2010-11, P4 既 mami 繼續過嚟呢邊啦!!
樓主: bbqueen
go

2010-11, P4 既 mami 繼續過嚟呢邊啦!!

回覆 1# SamMom 的文章

唔好意思, 我女女今年K2, 我想報瑪利曼小學, 想問下功課, 測驗, 考試多唔多, 常常聽說升上小學做功課要做到7-8點, 是不是這樣??   請問有家長可和我share嗎?
[imghttp://img407.imageshack.us/img407/268/clipboarduk8.png[/img]

原帖由 BabyMelody 於 10-10-4 14:01 發表
唔好意思, 我女女今年K2, 我想報瑪利曼小學, 想問下功課, 測驗, 考試多唔多, 常常聽說升上小學做功課要做到7-8點, 是不是這樣??   請問有家長可和我share嗎? ...

我諗係睇小朋友本身做野快定慢有關 lor!

有冇 mami 會去 parents meeting ar?  以前好似冇 ga wor!  值得去 ma?

原帖由 bbqueen 於 10-10-5 21:03 發表
有冇 mami 會去 parents meeting ar?  以前好似冇 ga wor!  值得去 ma?

I want to know toooo... btw I replied will attend the meeting..... But I'm not sure can early leave from office on that day or not.. !!
Josephine :-P

回覆 3# bbqueen 的文章

Thank you!!
[imghttp://img407.imageshack.us/img407/268/clipboarduk8.png[/img]

原帖由 carlily 於 10-10-7 11:33 發表

I want to know toooo... btw I replied will attend the meeting..... But I'm not sure can early leave from office on that day or not.. !!

我都填咗會去 ar!

bbqueen,

我都填左去呀! 睇下到時見唔見你啦!

阿女今日返來講做左咩"中文評估", 係26周 入面搵6題, 要計分, 好似仲會再做多次咁既評估. 你地班有無呀?

原帖由 ckckcktina 於 10-10-8 17:09 發表
阿女今日返來講做左咩"中文評估", 係26周 入面搵6題, 要計分, 好似仲會再做多次咁既評估. 你地班有無呀?

阿女今日都係做左中文評估, 不過, 佢都講唔出做咗 D mud ! 似乎都冇得比我哋準備 .....

咁快又派咗 test time table la! 又要温書 la!

阿女今日做左英文oral評估啦, 昨晚先作篇文未溫, 今日就要讀, 好彩都可以跟住讀, 唔洗背出來, 不過都兇多吉少.

原帖由 twu_hk 於 10-10-12 16:49 發表
阿女今日做左英文oral評估啦, 昨晚先作篇文未溫, 今日就要讀, 好彩都可以跟住讀, 唔洗背出來, 不過都兇多吉少.

我都係由得佢臨場發揮咋!  太多野做, 根本冇時間去 prepare 呢 D ga la!

亞囡話今日 Lit 都幾深, 有幾題唔識 wor!

亞女話得兩版, 比以前測少好多。

原帖由 chingchingmama 於 10-10-25 22:19 發表
亞女話得兩版, 比以前測少好多。

Yes!得两版,阿女话唔系好深!

原帖由 SamMom 於 10-10-25 23:43 發表

Yes!得两版,阿女话唔系好深!

今日已經派咗 Lit test, 最高分係 99 分, 亞囡話係响其他班 ge ....

中文又話好深, 好多人都做唔哂 wor!

原帖由 bbqueen 於 10-10-26 18:43 發表

今日已經派咗 Lit test, 最高分係 99 分, 亞囡話係响其他班 ge ....

中文, 我女都有話有幾題唔識..

原帖由 bbqueen 於 10-10-26 18:43 發表

我女話C班有一個同學仔Lit 有100分!
不過也有同學sick leave一個星期今日都未返學!!!

原帖由 SamMom 於 10-10-29 17:02 發表

我女話C班有一個同學仔Lit 有100分!
不過也有同學sick leave一個星期今日都未返學!!!

咁 Lit 份卷應該唔太難 ..... 边個攞 100分咁叻?
今日 Eng 都派埋, 不過唔帶得返嚟, 亞囡話最高分係
70 分, 唔知真定假 .....

聽日剩係考中文一科, 大家夠唔夠時間温 ar?

今日亞囡話 GS & Eng 淺过 test wor ....

尋日我女話派左中文.... 唉..  又係死左係呢科到..!!
我女仲話有人仲低分過佢...  真係.. 火,,,,,,,,,,,,,,,,,, 點樣先可以令佢中文 醒少少....