用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 2010-11, P4 既 mami 繼續過嚟呢邊啦!!
go

2010-11, P4 既 mami 繼續過嚟呢邊啦!! [複製鏈接]

終於忍唔住要開番個新 topic!
你哋 ge 開學情況點 ar?  亞囡話有 41 個人, 仲有一個係插班 wor!
   0    0    0    0

hihi.. 報到先.. !!

今年幾好啊.. 一早比晒個 TEST / EXAM DATE 比我地..  P.4.. 好似緊張左啊.. 唉...
Josephine :-P

原帖由 carlily 於 10-9-2 15:45 發表
hihi.. 報到先.. !!

今年幾好啊.. 一早比晒個 TEST / EXAM DATE 比我地..  P.4.. 好似緊張左啊.. 唉...

我都來報到.. 今年出哂D schedule真係好,可以限預早準備。另外我個女上星期同我講話佢大個女,唔駛我再check佢D功課,會自己搞掂

我囡今年4C班呀.

阿女話上 MATHS堂嘈到聽唔到阿SIR講書, 昨日成班巳比班主任訓話. 阿SIR通常太好人搞唔掂D女仔, 如果情況再係咁死緊, 阿女MATHS一向都麻麻.

原帖由 twu_hk 於 10-9-8 13:48 發表
我囡今年4C班呀.

阿女話上 MATHS堂嘈到聽唔到阿SIR講書, 昨日成班巳比班主任訓話. 阿SIR通常太好人搞唔掂D女仔, 如果情況再係咁死緊, 阿女MATHS一向都麻麻. ...

我女都係4C! 但係佢無同我講好嘈!呢個Mr. Chiu 係咪新來架?

不是新老師, 不過男老師可能冇咁嚴掛.

今年轉左飯商, 所以9月比個女試番飯盒, 如ok就唔洗日日送飯了.

原帖由 twu_hk 於 10-9-9 18:54 發表
不是新老師, 不過男老師可能冇咁嚴掛.

今年轉左飯商, 所以9月比個女試番飯盒, 如ok就唔洗日日送飯了.

ME too.... !!! 我都打算試一個月... 睇下點先
Josephine :-P

原帖由 carlily 於 10-9-9 19:39 發表

ME too.... !!! 我都打算試一個月... 睇下點先

今次係大家樂集團, 有冇 mami 知道佢哋 D lunch box 得唔得?  多唔多學校用 ar?

今年 ge speech festival 你哋有冇 join ar?

My girl also wants to try the lunch box...

bbqueen,

我阿囡小一果間學校係join大家樂集團呢間lunch box, 佢話OK, at least 好味過上年MPS果間!

想問下星期六instrumental class係咪一定要參加? 因為阿囡已經學緊中樂, 星期六d booking好full, 唔參加得唔得呢?

原帖由 bbqueen 於 10-9-9 21:46 發表

今次係大家樂集團, 有冇 mami 知道佢哋 D lunch box 得唔得?  多唔多學校用 ar?

今年 ge speech festival 你哋有冇 join ar?

囝囝學校都是這一間,佢話好好味,之前轉過其他公司,但用了一年都係轉返這一間,不過佢地日日都有三個選擇,唔知點解學校無得選呢?

我又來報到.... 我女今年去左4D, 終於有得轉去其他班, 佢都好開心!! 仲已經PLAN好每次要同邊個坐添呀!

chingma, twu_hk, bbqueen,

我女都order左學校個lunch, 佢話好似幾好咁, then我都俾佢試下先. 等佢地聽日try左有咩投訴, 聽日再上來分享下啦.

你地開始dict未呀? 我女話佢next week就dict eng, 再next wek就dict 中文. 都幾快. 聽聞A班今個week已經要dict eng囉. 真係快手!

bbqueen,

你女班主任係唔係好惡呀? 佢驚唔驚呀? 聽講上次一個衰, 就罰成班企哦, 我女主日學同學8俾我聽架.

bbqueen, chingma,

想問下你地, 你地阿女考完琴試, d琴書仲有無keep住架, 想俾我女練下. if有, 你地call我啦. or 叫你地阿女帶返學校交俾我女. 非常之thks!!!

cherriema,

好似唔係一定要參加架, 自由選擇架麻.

原帖由 cherriemama 於 10-9-12 13:00 發表
bbqueen,

我阿囡小一果間學校係join大家樂集團呢間lunch box, 佢話OK, at least 好味過上年MPS果間!

想問下星期六instrumental class係咪一定要參加? 因為阿囡已經學緊中樂, 星期六d booking好full, 唔參加得唔得 ...

原帖由 ckckcktina 於 10-9-13 16:44 發表
cherriema,

好似唔係一定要參加架, 自由選擇架麻.

冇錯, 就算想參加都唔一定有位 tim, 得 5/6 個位, 要抽簽 ga!

原帖由 ckckcktina 於 10-9-13 16:41 發表
bbqueen,

你女班主任係唔係好惡呀? 佢驚唔驚呀? 聽講上次一個衰, 就罰成班企哦, 我女主日學同學8俾我聽架.

我又唔覺班主任惡 wor!  惡D仲好 la!

ckckcktina

Pls check pm!

原帖由 ckckcktina 於 10-9-13 16:41 發表
bbqueen,

我又唔覺班主任惡 wor!  惡D仲好 la!
‹ 上一主題|下一主題