用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 歡迎2010-1A班家長分享
樓主: carollpc
go

歡迎2010-1A班家長分享 [複製鏈接]

知唔知道為什麼? 等我今晚叫亞女小心d.  亞女尋晚話有同學手冊寫"遲到". 另外咁多老師中G S 老師 (Ms. LUI)最惡.

原帖由 karen55407 於 10-9-15 09:06 發表
我相信我哋始終都要做番晒啲功課,唔會有著數。另外,呀女話見到有兩個同學被擲名。

我每朝送亞女返學時, 都見到有小一同學仔在學校門口喊. 今朝個女孩子應該是小二或小三, 重喊到收唔到聲. 我覺得亞女真係好堅強, 她返幼兒班時都未喊過.

其中一個喺早讀時唔睇書,掛住玩,姐姐叫佢都唔聽。另一個就唔知衰乜嘢。Carrie祈禱時話希望唔好被擲名,怕比爸爸鬧一餐;仲希望自己唔好留班。睇怕佢都有壓力,我最鍾意聽佢祈禱,好攪笑!
學校度高榜重,Carrie有123cm高25kg重,一個大山婆。

因為我們不是教徒, 所以亞女對於祈禱覺得很新奇.

Carrie 好高大呀, 亞女得113cm高19kg重.  她說有兩個同學仔矮過她, 不過我有保留.

原帖由 karen55407 於 10-9-15 11:40 發表
其中一個喺早讀時唔睇書,掛住玩,姐姐叫佢都唔聽。另一個就唔知衰乜嘢。Carrie祈禱時話希望唔好被擲名,怕比爸爸鬧一餐;仲希望自己唔好留班。睇怕佢都有壓力,我最鍾意聽佢祈禱,好攪笑!
學校度高榜重,Carrie有123cm高25kg重,一個 ...

Sally有學啲乜嘢?有無報學校啲Course?
Carrie好忙,每日都有嘢學,包括Piano,Ballet(兩日),Swimming(兩日),English及主日學,之前已經Cut咗公文數,音樂班同畫畫。所以無報學校啲Course,好可惜!
原帖由 carollpc 於 10-9-15 12:00 發表
因為我們不是教徒, 所以亞女對於祈禱覺得很新奇.

Carrie 好高大呀, 亞女得113cm高19kg重.  她說有兩個同學仔矮過她, 不過我有保留.

Karen,
Carrie 在那裡讀主日學?Abbie 在 太子道的St. Teresa Church 讀緊

Sally 都係咁忙, Piano, Ballet, Swimming, Kumon Maths, Kumon Chinese, English, 普通話和女童軍.  

好想cut左Kumon Maths, 但Sally 爸話想幫亞女打好maths個底,唔贊成cut左maths. 但亞女好想學畫畫, 唔知點分配時間!!

原帖由 karen55407 於 10-9-15 12:29 發表
Sally有學啲乜嘢?有無報學校啲Course?
Carrie好忙,每日都有嘢學,包括Piano,Ballet(兩日),Swimming(兩日),English及主日學,之前已經Cut咗公文數,音樂班同畫畫。所以無報學校啲Course,好可惜!
...

Carrie舊年係愛八班,今年愛七班
原帖由 Princeknight 於 10-9-15 12:53 發表
Karen,
Carrie 在那裡讀主日學?Abbie 在 太子道的St. Teresa Church 讀緊

Carrie話有幾個同學因為上堂傾計,罰明天無小息。有一個仲罰多幾日添!

Wa!好厲害!我真係分配唔到咁多時間。因為Carrie閒日每日仲要上補習班。我正考慮比佢學埋長笛同普通話...好煩呀!
原帖由 carollpc 於 10-9-15 14:30 發表
Sally 都係咁忙, Piano, Ballet, Swimming, Kumon Maths, Kumon Chinese, English, 普通話和女童軍.  

好想cut左Kumon Maths, 但Sally 爸話想幫亞女打好maths個底,唔贊成cut左maths. 但亞女好想學畫畫, 唔知點分配 ...

哇..你地女女好忙!  Vic only have drawing, piano and Putonghua on Sat and swim class once a week on weekday.  佢平日勁得閒!

By the way, do anyone of you can recommend 學校附近(油尖區)學樂器好的地方, 咩樂器都冇所謂!

呀...隔厘班 24/9 要 Eng Dict ..範圍都幾多呀, 可能有 unseen 添架

Abbie 今年是信三班

Dear all,

Your daughters are better, my one say nothing to us.
Now, our helper is leaving for vacation, we're like a "battle field".

parentslove

星期日我們可以相認了。Abbie是否會在今個學年洗禮呢?歡迎她成為我們的小姊妹,感謝主!
原帖由 Princeknight 於 10-9-15 18:14 發表
Abbie 今年是信三班

回覆 1# karen55407 的文章

是呀,Abbie 大約在明年四月領洗。 Carrie認識 Abbie 嗎?今個星期日見啦!

我之前問過Carrie,佢話唔識,唔緊要,我叫佢聽日認 實Abbie個樣先。你本人是否教友呀?
原帖由 Princeknight 於 10-9-16 12:29 發表
是呀,Abbie 大約在明年四月領洗。 Carrie認識 Abbie 嗎?今個星期日見啦!

我也是待明年才領洗

你返边班慕道班?我都在慕道班幫手。
原帖由 Princeknight 於 10-9-16 19:01 發表
我也是待明年才領洗

你們好!想請教各家長,有無人以15分抽中入來?多謝你們的回覆

20分抽中都機會微,15分是不可能的。
原帖由 maggiechu 於 10-9-16 23:29 發表
你們好!想請教各家長,有無人以15分抽中入來?多謝你們的回覆
‹ 上一主題|下一主題