用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 2010年9月小二既朋友們
樓主: Cathleen
go

2010年9月小二既朋友們 [複製鏈接]

今朝係操場交報名表時問咗一位老師, 回覆是: 會有一個課室比佢地做功課或溫書:

原帖由 2009_SHW 於 10-9-5 21:29 發表
我阿仔未試過,你不如打電話去學校問下。

今朝我都見到操場set哂架步,原來係報名~
會有一個課室比佢地做功課或溫書咁都幾好呀!
原帖由 ksltd 於 10-9-6 13:23 發表
今朝係操場交報名表時問咗一位老師, 回覆是: 會有一個課室比佢地做功課或溫書:

If a child lives with encouragement, he learns confidence.
If a child lives with praise, he learns to appreciate.
If a child lives with approval, he learns to like himself.
If a child lives with acceptance and friendship,
he learns to find love in the world.

今年校網內 “關愛校園” 裏的 “班相” 真係好好, 有幾班的排位和動作好特別、好有心思!

想問2C,上星期派的親子敬師海報設計是否要交? 因囡囡每日都帶回來 , 佢話無人交!!

通告寫住可以喺活動日期內(9月3至20日)交比老師.
原帖由 kawaiiwan 於 10-9-7 20:58 發表
想問2C,上星期派的親子敬師海報設計是否要交? 因囡囡每日都帶回來 , 佢話無人交!!
If a child lives with encouragement, he learns confidence.
If a child lives with praise, he learns to appreciate.
If a child lives with approval, he learns to like himself.
If a child lives with acceptance and friendship,
he learns to find love in the world.

i haven't do it

原帖由 kawaiiwan 於 10-9-7 20:58 發表

原帖由 2009_SHW 於 10-9-7 22:37 發表
通告寫住可以喺活動日期內(9月3至20日)交比老師.

Thanks!  可能近期太多通告,眼大見唔到, 只係見到張晝紙....

大家同小朋友報的課外活動有消息未, 我同囡囡報的留校自修ok,另外老師叫左佢入合唱團, 你地呢?

我個女都入左合唱團呀.
另外, 今年無報留校自修啦, 因為覺得無嘜作用, 試過好多時d功課做唔晒掛住傾計.

原帖由 kawaiiwan 於 10-9-9 20:17 發表
大家同小朋友報的課外活動有消息未, 我同囡囡報的留校自修ok,另外老師叫左佢入合唱團, 你地呢?

唔使客氣,你地咁叻整好張畫呀,我阿仔都無乜動工既意~
原帖由 kawaiiwan 於 10-9-9 20:00 發表

Thanks!  可能近期太多通告,眼大見唔到, 只係見到張晝紙....

亞女ok咗合唱團和敲擊樂组, 她最後改變主意不玩非洲豉, 她佷高興可參加合唱團, 因見到她1B時的好朋友都報名交錢, 不過好似兩隊都要用很多時間排練, 加上敲擊樂组要4.30pm先開始, 還頭痛她在學校等上活動時會不會自動自覺做功課:cry:

原帖由 kawaiiwan 於 10-9-9 20:17 發表

你地25/9會否出席家長會,如果會的話, 一同吃早餐???

好呀! 預我.

原帖由 kawaiiwan 於 10-9-17 23:14 發表

請問2c班今日(17/9)詞10行寫什麼字
小朋友今日病左冇番呀
老師/同學又冇幫佢起字頭...
唔該晒先

原帖由 hellokm 於 10-9-18 00:04 發表
請問2c班今日(17/9)詞10行寫什麼字
小朋友今日病左冇番呀
老師/同學又冇幫佢起字頭...
唔該晒先

小朋友無事嗎?
詞10行是28/9默書範圍頭兩行

Hi, kawaiiwan

明天8:45am係上年食開的餐廳等, 我還約了幾個家長一起來, 明天見.

KAnn,
你join唔join我地一起吃早餐呀?

原帖由 kawaiiwan 於 10-9-17 23:14 發表

Hi,

我老公join.  明早我要帶亞女出九龍, 下次先見倒各位.

原帖由 ksltd 於 10-9-24 13:08 發表

明天8:45am係上年食開的餐廳等, 我還約了幾個家長一起來, 明天見.

KAnn,
你join唔join我地一起吃早餐呀?

原帖由 ksltd 於 10-9-24 13:08 發表

OK! 今日會和囡囡一同來, 一陣見!

知唔知下星期中默是不是讀默第四課全課課文?

係呀,阿仔話係全課,老師會抽黎默
原帖由 KAnn 於 10-9-29 10:22 發表
知唔知下星期中默是不是讀默第四課全課課文?
‹ 上一主題|下一主題