用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 第一日搭車校
go

第一日搭車校

真係離譜我小朋友本身7:45上車,但架校車8:10先到!而且仲要超載 2個人位坐3個,1個人位坐2個... 有無攪錯好危險囉!!!一定要同學校反應,到時再同大家再講... ...

原帖由 yummivio 於 10-9-1 09:38 AM 發表
真係離譜我小朋友本身7:45上車,但架校車8:10先到!而且仲要超載 2個人位坐3個,1個人位坐2個... 有無攪錯好危險囉!!!一定要同學校反應,到時再同大家再講... ... ...

yumi,  

我都嬲到開左個topic 啊.  你數到超載2個呀 ??  我直頭唔知佢多左幾多人囉. 我已打去學校, 打埋比校車, 現在等人覆.

個仔一上校車, 我感覺係唔舒服, 唔安心.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

我都唔止2個起碼6-7個呀!
原帖由 bchi 於 10-9-1 09:45 發表

yumi,  

我都嬲到開左個topic 啊.  你數到超載2個呀 ??  我直頭唔知佢多左幾多人囉. 我已打去學校, 打埋比校車, 現在等人覆.

個仔一上校車, 我感覺係唔舒服, 唔安心. ...

There is one school bus arriving school at 8:40am today, very late.

原帖由 yummivio 於 10-9-1 10:05 發表
我都唔止2個起碼6-7個呀!

我地架車遲左八分鐘,  早, 遲, 我都ok, 但安全問題要正視

醒目開學勳章

我地架車遲左十分鐘。不過無你地講超載問題,重有好多位添。不過今日打左幾個電話黎,一時話LEE到接放學,一時又話個到放學,又改時間...好亂....

原帖由 bchi 於 10-9-1 10:43 發表
我地架車遲左八分鐘,  早, 遲, 我都ok, 但安全問題要正視

原帖由 Whitepine 於 10-9-1 01:04 PM 發表
我地架車遲左十分鐘。不過無你地講超載問題,重有好多位添。不過今日打左幾個電話黎,一時話LEE到接放學,一時又話個到放學,又改時間...好亂....

...

傻豬,  

你馬鞍山出黎, 咁早,  未超架, 出到黎九龍, 接埋我地咪剛剛好超晒囉 :;pppp:

醒目開學勳章

我住荔枝角,上車時係7:20AM,所以我估應該都係最後個幾站吧?除非下幾站又要載多十幾人啦?

原帖由 bchi 於 10-9-1 14:17 發表

傻豬,  

你馬鞍山出黎, 咁早,  未超架, 出到黎九龍, 接埋我地咪剛剛好超晒囉 :;pppp:

I am also live in ma on shan ga... they arrived my place at 6:45am.. the bus arrived to school at 7:50am wo... so earlier wo, but finish school that was bad la.... i stand for outside wait for school bus at least one hour ar.... my son 's face was get tired and hungry.

白松兄,

咁你知唔知你架車幾時到學校 ??

fiona,

你咁好彩, 準時 返到 ? kekekek
遲放學, 唔止你, 我地住咁近都成一點九先返到.

另有家長接到校車電話, 話再要遲半個鐘啊

睇黎真係好混亂

Only lucky in the morning. If can earlier to back to school I wanna school bus come to my place a bit late then can let my son more little time for rest. Kekeke I hope so la.

醒目開學勳章

bchi,

我仔話遲左小小,8:25am 到。

阿仔話多人,但無發覺3人坐兩位的情況喎!不過阿仔好多時都係Woo Sir Sir架。

原帖由 bchi 於 10-9-1 16:51 發表
白松兄,

咁你知唔知你架車幾時到學校 ??

fiona,

你咁好彩, 準時 返到 ? kekekek
遲放學, 唔止你, 我地住咁近都成一點九先返到.

另有家長接到校車電話, 話再要遲半個鐘啊

睇黎真係好混亂 ...

白松兄,

你個高大靚仔會唔會以為d 兩座位係坐三個人呢 ?? kee

我個仔仲烏呀, 我問佢今日返到去係咪遲到, 佢話唔知, 我問佢今日教左咩呀 ? 佢話又係教聽shcool bell 響就玩, 再響就返課室, 跟住就放學喎

fiona,

返左兩日,  我發覺我可以比多十分鐘阿仔訓. 訓多兩個字, 好似冇咁慘....

今早見到佢自己聽到鬧鐘響, 自己起身刷牙洗面, 我好感動啊, 見仲有15分鐘淨, 我開左卡通奬勵佢

bchi,

me too, on this two days my son wake up a little bit earlier, cos i worry school bus won't be wait for me when i am late.

so he can watch news ..not carton ar....
原帖由 bchi 於 10-9-2 10:30 發表
fiona,

返左兩日,  我發覺我可以比多十分鐘阿仔訓. 訓多兩個字, 好似冇咁慘....

今早見到佢自己聽到鬧鐘響, 自己起身刷牙洗面, 我好感動啊, 見仲有15分鐘淨, 我開左卡通奬勵佢 ...