用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 9/2010 1B班報到
go

9/2010 1B班報到

請在此留了e-mail及小朋友名作聯絡:

Anson Chan -  [email protected]

Hi

My gal is 1B also, nice to meet you.

Tung Tung

大家好! 小女都係1B班

1. Anson Chan -  [email protected]
2. Tung Tung - [email protected]
3. Melody Fok - [email protected]

我都報到先:

1. 囝囝 -  Tammi.Lai
2. 囡囡 - wingwingcat
3. 囡囡 - yycheng10
4. 囡囡: 六藍籃(化名) - minguloo

而家返緊學

送咗呀女上校車,跟手自己搭巴士返學,聽吓開學日早會,遠近馳名嘅優才早會,第一次參與!
雖然好眼瞓,但係唔知係咪緊張得滯,喺車度恰唔到添!

開學日,冇早會@_@
仲要見唔到個添,失望!

回覆 6# Tammy.Lai 的文章

各位G1家長,歡迎加入GT大家庭。
恕我多言,在不久的家長日(包括選班代表),會要求家長留下電郵,方便校方透過班代表聯絡同班家長。始終這是個公開平台,會否留在那時或用BK的PM形式才聯絡較適合呢?

原帖由 AFSL2007 於 10-9-1 13:30 發表
各位G1家長,歡迎加入GT大家庭。
恕我多言,在不久的家長日(包括選班代表),會要求家長留下電郵,方便校方透過班代表聯絡同班家長。始終這是個公開平台,會否留在那時或用BK的PM形式才聯絡較適合呢? ...

agree, actually 我都諗咗兩日先寫.. 嘻嘻, 不過唔緊要啦, 我而家改咗..  丫.. 幫你哋喺我個RE 度改埋先~

Nice to meet you!

Hello,

My kid is also studying 1B.

MauChai

醒目開學勳章

原帖由 minguloo 於 10-9-1 08:11 發表
開學日,冇早會@_@
仲要見唔到個添,失望!

今日有無早會?

原帖由 SumSumBB 於 10-9-2 18:11 發表

今日有無早會?

今日有早會,開到8:45,妳仔仔仲主動叫我,彤彤今朝想搵Josh玩,不過搵唔到!

醒目開學勳章

wingwingcat,
阿仔都有話見到彤彤Daddy & Mammy !
但佢唔知這就是早會?
家長可上課室嗎?

原帖由 SumSumBB 於 10-9-2 20:57 發表
wingwingcat,
阿仔都有話見到彤彤Daddy & Mammy !
但佢唔知這就是早會?
家長可上課室嗎?

Yesterday asked the teacher, daddy & mammy is not allowed to go to classroom.  The teacher said they would teach the kids to tidy up the cabinet by themselves.

Hi: minguloo  

Anson Chan is a boy.

原帖由 Tammy.Lai 於 10-9-2 22:44 發表
Hi: minguloo  

Anson Chan is a boy.

updated

各位1B家長:

請問你哋有冇收到英文書單呀?  我剩係知道1C班都收到喇琴日..

琴日個女做功課好鬼耐, 做咗成兩個鐘, 好疲累~我

仲要係佢唔見咗本詞語簿, 又唔記得本數學功課係咪交番比老師..  

結果要動用家長手冊嗰啲橙色便條紙問老師~  

原帖由 minguloo 於 10-9-10 15:14 發表
各位1B家長:

請問你哋有冇收到英文書單呀?  我剩係知道1C班都收到喇琴日..

琴日個女做功課好鬼耐, 做咗成兩個鐘, 好疲累~我

仲要係佢唔見咗本詞語簿, 又唔記得本數學功課係咪交番比老師..  

...

Hi minguloo,

Are you talking about the Scholastic Book List, we have get it a few days already bor, if my memory is correct, it should be replied by next Monday, if you still don't get it today, you could PM me your email address & I could scan it & send to you tonite.

wingwingcat

唔該晒呀 WingWingCat, 不過我最終問咗老師, 佢都話小朋友早幾早日已經派咗, 但我拎住份嘢問呀女記唔記得, 佢都唔記得有派過...