用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: NICOLE123
go

2010年K1 上幼望

原帖由 yinghimmeme 於 10-11-9 16:10 發表
熙哲媽:

今午去惡阿姨(書局)買冷衫,問她有無動褲size 5,只餘下size 8 & 9!Sorry......

進謙媽

進謙媽,
真係麻煩哂你呀..我多謝你幫忙就真啦
其實熙哲入到培正呢個大家庭真係好開心
呢度既媽咪個個都好肯幫人.
星期六有一個媽咪送左一條舊既5碼褲比我呀
而家熙哲都著緊
多謝哂大家既幫忙.

原帖由 yinghimmeme 於 10-11-5 10:21 發表
你好, 朗朗媽,

進謙喺汽車組,多多指教。
我想問你大仔學樂器是由幾時報架?是否培正有得學?P1及K3有什么課外活動玩架?

進謙媽媽上

進謙媽媽,
我大囝係k3 開始跟學校學大提琴, k3 開學有張通告, 俾小朋友選不同的管弦樂團樂器的.
k3除了樂器外, 都有游水, 芭蕾舞等
至於p1, 多到數唔晒, 超過三十項都有, 有要錢的, 有免費旳, 有星期六, 有放學, 有午膳時間, 有些要選拔的, 有些不用選

星期六朗朗突然問我, 精子同卵子有乜o野分別, 嚇我一跳
原來學校教 "弟弟出生了"的一課時, 有告訴小朋友精子同卵子, 同埋話男仔係 (有)精子, 女仔係 (有)卵子, 精子同卵子一齊就會有bb.....
想不到現在的性教育走得那麼快.....

原帖由 pamelaywy 於 10-11-9 21:23 發表
星期六朗朗突然問我, 精子同卵子有乜o野分別, 嚇我一跳
原來學校教 "弟弟出生了"的一課時, 有告訴小朋友精子同卵子, 同埋話男仔係 (有)精子, 女仔係 (有)卵子, 精子同卵子一齊就會有bb.....
想不到現在的性教育走得 ...

哦......朗朗真係叻..可以講番出來.我仔提都無提過

阿仔仲好笑,將我教佢蝌蚪變青蛙同弟弟出世了合埋一齊講。佢話"虫虫係媽咪個肚腩度有條尾,食多d嘢就有好短手腳長出來。再食多d嘢手腳長咗就出大了。"我話係出世呀!佢話係出大呀,因為長好大,唔係出細。俾佢笑死!

原帖由 My-BeeBoy 於 10-11-10 12:57 發表
阿仔仲好笑,將我教佢蝌蚪變青蛙同弟弟出世了合埋一齊講。佢話"虫虫係媽咪個肚腩度有條尾,食多d嘢就有好短手腳長出來。再食多d嘢手腳長咗就出大了。"我話係出世呀!佢話係出大呀,因為長好大,唔係出細。俾佢笑死! ...

咁我好d喇 因為我而家大緊肚 講比佢聽佢易明d
琴晚我問佢老師係唔係教左精子同卵仔
佢同我講有個膜包住bb 我問個膜要來做咩
佢話保護住bb囉
我月尾會去照u/s 到時會有隻dvd
我都打算比佢睇下bb係肚入面係點

原帖由 pamelaywy 於 10-11-9 21:20 發表

進謙媽媽,
我大囝係k3 開始跟學校學大提琴, k3 開學有張通告, 俾小朋友選不同的管弦樂團樂器的.
k3除了樂器外, 都有游水, 芭蕾舞等
至於p1, 多到數唔晒, 超過三十項都有, 有要錢的, 有免費旳, 有星期六, 有放學,  ...

朗朗媽,

唔該哂呀!

進謙媽媽上

唔知你地既小朋友有無呢個轉變呢 ?
唔知老師用左咩魔法...令到我仔係都要做功課
琴日派左假期功課 一放學就拉住工人姐姐同佢做.
做剩中文姐姐唔識. 叫佢等我番去教佢做
我琴日夜左番屋企.....佢已經訓左
今日一早又拉住我要我同佢做 我趕住番工 同佢做左一part 跟住同姐姐講埋下一part 不過我都係話放工番來陪佢做 佢係咁問我幾點番...
而家放學番來...我見佢又拉住姐姐做功課.....

生日會 聚集

K1 上幼望家長 您好

小兒"兆焯"想邀請同班同學參加他4歲生日會

明天送上邀請卡...希望可以大家聚一聚!!

原帖由 ken_tyho 於 11-3-10 21:50 發表
K1 上幼望家長 您好

小兒"兆焯"想邀請同班同學參加他4歲生日會

明天送上邀請卡...希望可以大家聚一聚!!

多謝你先..不過我個肚大到隨時生得...唔知到時去唔去到喎 學校旅行我都比左錢...不過我估...真係8成去唔到...

你幾時預產期呀? 預祝一切順利!

希望可以見到你和熙哲啦!兆焯話現在跟熙哲同一組(汽車組)

原帖由 NICOLE123 於 11-3-11 11:56 發表

多謝你先..不過我個肚大到隨時生得...唔知到時去唔去到喎 學校旅行我都比左錢...不過我估...真係8成去唔到...

原帖由 ken_tyho 於 11-3-11 12:27 發表
你幾時預產期呀? 預祝一切順利!

希望可以見到你和熙哲啦!兆焯話現在跟熙哲同一組(汽車組)

我book左4月4日開刀.不過都驚會早呀
你地邊日開生日會呀

26-Mar.

邀請咭在星期五已交老師...

原帖由 NICOLE123 於 11-3-11 12:33 發表

我book左4月4日開刀.不過都驚會早呀
你地邊日開生日會呀

原帖由 ken_tyho 於 11-3-12 15:38 發表
26-Mar.

邀請咭在星期五已交老師...

熙哲好好好想來...
不過星期六 daddy要番工
我一個人+工人都怕有心無力....個肚實在太太太大了.
都係答唔到你住呀...

回覆 2# ken_tyho 的文章

多謝你的邀請,這個生日會安排得好好呀,好特別!我個仔進謙玩得很開心,到今日都吾肯洗咗手上的印水紙。