用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM K1 am class 報到
樓主: Smallpigbb
go

KM K1 am class 報到

原帖由 elmolly 於 10-8-31 22:36 發表

放心, 放學大家好自然就會起出面"聚"埋一齊

今日無位泊車,放學拿拿聲走人,好彩無抽牌。
無得同大家聚下tim...........

今日無留意返左A組tim........
返屋企先醒起原來自已係B組架。
但老師又無話我知,我入錯組喎。

雖然係新同學仔,本以為無個識,點知認得有個同學仔係以前一齊返PG的,好開心。

原帖由 Smallpigbb 於 10-9-1 12:01 發表
剛剛放學返到公司,我o地今日A組即係9-10am全部都識o既,得一個新同學仔,淇淇就同小彤不斷講o野囉,可能已經取代咗霖霖個位喇,今年可能到我俾人投訴呀, 普通話老師都係趙老師,真係好喇。 ...

haha, 咁快就比人遺棄? 唔洗擔心, 真係咁多野傾既話馮老師會分開佢地架喇

回覆 31# Smallpigbb 的文章

K1AA
悅彤

原帖由 AdrienneBB 於 10-9-1 16:09 發表

K1AA
嘉淇
翊洺
梓揚 (Justin)
Marcus
煥琳 Adrienne
悅彤 (Jaslyn)

K1CA
恐龍仔
CARY
CLOVIS

Kei Kei mammy, pls wait for me as well.
... [/quote]

Ha ha... 妳講得好好... 馮老師今日都有講

原帖由 elmolly 於 10-9-2 00:34 發表

haha, 咁快就比人遺棄? 唔洗擔心, 真係咁多野傾既話馮老師會分開佢地架喇

Welcome, welcome       
原帖由 ChanCSCathy 於 10-9-1 01:10 發表
me 3,我都係鍾意係呢邊傾多啲呀,其他新同學唔好介意啊。

係呀.... B班都有d 轉左去下午班呀...
所以B班上午d 同學仔可能好多都係新同學

原帖由 Smallpigbb 於 10-9-1 13:08 發表

係呀,我個女雖然唔係讀B班,但都見到今年N班老師都轉變大咗,仲有原來你o地以前個班主任無做喇,不過我見到你o地班都仲有好幾個同學仔o係度,因為我係自己送返學同接o既,所以都認得。 ...

原帖由 fafa_yim 於 10-9-1 20:54 發表

今日無位泊車,放學拿拿聲走人,好彩無抽牌。
無得同大家聚下tim...........

嘩,無炒牌真係好好彩喇,你下次唔好“博”啦,因為好多時學校門口都有交通警o家,我o地以前都有唔少家長o既車俾人炒過,至於你話返錯組通常老師都唔會話你o既,而且都返咗嚟喇,唔通叫你走咩。

醒目開學勳章

c班都好多新同學呀!
恐龍仔friend嗰d全部唔見哂!!!! 唉~
原來K1得20個人一班 (班房容量=22) , 仲要收外來生, 咁一定走好多啦!

今日做勞作時.. 發現個奇怪現象: 全部小朋友嘅家長都急不及待咁幫手做埋一份, 但我就手旁觀, 等佢自己做.. 然後我發現, 佢對手好靈活, 搣紙難唔到佢, 搽膠水都好熟手, 油顏色... 油咗架彩虹巴士出嚟! 連老師都發現到個傻仔好獨立

恐龍媽,

我o地A班多你o地C班三個人,有成23人,少過上年N1AA3個,舊同學應該得9-10個到,其他就係新同學喇,但我o地班o既安排就A組得一個新同學,B組就全部新同學,所以我都未見過其他新o既同學仔同家長。

我其實都係就手旁觀型,我咪就係個女做o野或者聽故事,我就坐到老遠望住同D同學仔媽媽交流o下o甘囉 ,呢D時間就最好o甘用啦,因為平時好少機會見面,而且我覺得佢o地N班都已經自己搞掂,所以我入去係睇佢o既進步多過我幫佢手囉,我個女做o野好慢,樣樣o野慢慢嚟,o甘咪俾佢自己習慣o下囉,因為要佢知道無人再可以幫到佢,(因為今年已經無嬸嬸幫手)要自己慢慢努力學。

原帖由 kerkermui 於 10-9-2 13:55 發表
c班都好多新同學呀!
恐龍仔friend嗰d全部唔見哂!!!! 唉~
原來K1得20個人一班 (班房容量=22) , 仲要收外來生, 咁一定走好多啦!

今日做勞作時.. 發現個奇怪現象: 全部小朋友嘅家長都急不及待咁幫手做埋一份, 但我就手 ...

經過一年"特訓"係唔同d既

馮老師都好似話下學期開始由佢地自己攪, 嫌污糟都要繼續

原帖由 Smallpigbb 於 10-9-2 15:12 發表
恐龍媽,

我o地A班多你o地C班三個人,有成23人,少過上年N1AA3個,舊同學應該得9-10個到,其他就係新同學喇,但我o地班o既安排就A組得一個新同學,B組就全部新同學,所以我都未見過其他新o既同學仔同家長。

我其實都係就手旁觀型,我 ...

A組果位新同學, 係咪就係返錯組既媽媽?

原帖由 elmolly 於 10-9-2 15:39 發表

A組果位新同學, 係咪就係返錯組既媽媽?

唔係呀,霖霖媽,o個個係C班o家。

馮老師今日都有講你o尋日返過嚟wor,唔係真係o甘掛住KM呀?

原帖由 Smallpigbb 於 10-9-2 16:08 發表

唔係呀,霖霖媽,o個個係C班o家。

馮老師今日都有講你o尋日返過嚟wor,唔係真係o甘掛住KM呀?

係喎, 攪錯左tim

梗係掛住KM啦, 都話個心起KM嘛, 我問霖霖返唔返KM佢都話返架

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 10-9-2 16:32 發表

係喎, 攪錯左tim

梗係掛住KM啦, 都話個心起KM嘛, 我問霖霖返唔返KM佢都話返架

I saw the pic in FB from ivy.. are the 3 girls in same class (poor you)? the classroom is SO big!!!

原帖由 kerkermui 於 10-9-2 17:11 發表

I saw the pic in FB from ivy.. are the 3 girls in same class (poor you)? the classroom is SO big!!!

honey, big and nice doesn't mean anything. software is always more important than hardware.

and not so poor indeed

[quote]原帖由 elmolly 於 10-9-2 18:03 發表

honey, big and nice doesn't mean anythingsoftware re is always more important than hardware.

and not so poor indeed [/quot
]

講真返得2日學,而且間學校又剛剛至再開翻,慢慢o黎啦,過多d時間就知道係點o家啦。

我都黎報到
N1AA

曰勤 JASON

多多指教

今曰曰勤返学係学校樓梯已經想喊

話要我陪,好彩有蓮姐過黎拖住先行上樓

你地今曰順利嗎?