用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM K1 am class 報到
go

KM K1 am class 報到

我個女女係由N1AA升上K1AA,睇睇仲有幾多同學仔留返低o係K1.

我女女叫 嘉淇。

咁快手既, 咁前KM但而家k1既可唔可以報到?

我地由km既N1AA升上而家既K1CA

都唔快啦仲有幾日開學啦,o下,霖霖媽你返o黎讀係咪o家?無聽你講過o既,anyway你得閒咪入o黎傾o下囉。

唔係返黎讀呀, 所以咪話係"前"KM囉. 係bor, 仲有幾日就開學, 舊年好似我地仲講緊開學佢地既"慘烈"情況, 而家話咁快就已經k1

原帖由 elmolly 於 10-8-28 16:38 發表
唔係返黎讀呀, 所以咪話係"前"KM囉. 係bor, 仲有幾日就開學, 舊年好似我地仲講緊開學佢地既"慘烈"情況, 而家話咁快就已經k1

你個女上年以我記得好似無喊過wor,我o個個就喊三日,等我仲以為你揾到個位讀C班但就無話我知道返兩間o添,不過你得閒咪入嚟傾o下囉。

原帖由 Smallpigbb 於 10-8-28 23:40 發表

你個女上年以我記得好似無喊過wor,我o個個就喊三日,等我仲以為你揾到個位讀C班但就無話我知道返兩間o添,不過你得閒咪入嚟傾o下囉。

我個女係無喊, 不過記得其他同學仔好似喊左好耐

我嚟啦 K1AA 羅翊洺

你們好,我個仔今年入讀K1 am, 佢叫 Justin.

醒目開學勳章

K1CA
恐龍仔!

HI!我囡,CARY,都係K1CA
原帖由 kerkermui 於 10-8-30 17:11 發表
K1CA
恐龍仔!

嘉淇媽媽,劍鳴係咪9月1號開學呀?
我哋嗰間今日已經開學啦。

原帖由 ChanCSCathy 於 10-8-30 22:54 發表

係呀, 劍鳴9月1號先開學. 心悅點呀? 鍾唔鍾意新學校?

K1AA
嘉淇
翊洺

K1CA
恐龍仔
CARY

mouseandcat,你仔仔讀K1邊班呀

恐龍媽,我都知道恐龍仔會留底,但就唔知道你有無轉下午班,因為我o地班同隔離B班都有D小朋友轉咗,我等緊你報到呀。

原帖由 ChanCSCathy 於 10-8-30 22:54 發表

心悅媽,

我知道你開咗學啦,呢個世界好細呀,我個朋友o尋日你放學已經打電話俾我啦,話佢個女同心悅同班,其實佢係話同淇淇KMo既同學仔一班之前我o地大家仲一齊學過非洲鼓,我o念咗好一陣至記得,因為淇淇同心悅一齊學過兩次嘛,我o地1號開學,頭兩日要家長陪返1個鐘,3號就無家長陪返2個鐘。

心悅點呀,慣唔慣呀

hello, 旅行返,連新生簡介會都出席唔到,請問有什麼需要留意?
K1CA 班  -   clovis 仔

原帖由 Smallpigbb 於 10-8-31 07:59 發表

心悅媽,

我知道你開咗學啦,呢個世界好細呀,我個朋友o尋日你放學已經打電話俾我啦,話佢個女同心悅同班,其實佢係話同淇淇KMo既同學仔一班之前我o地大家仲一齊學過非洲鼓,我o念咗好一陣至記得,因為淇淇同心悅一齊學過兩次嘛 ...

咁快返兩個鐘既? 我地頭3日家長陪1個鐘, 下星期自己返一個鐘, 再下星期先返兩個鐘, 幾乎月尾先返足3個鐘, 真係N1適應期都無咁長

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 elmolly 於 10-8-31 09:55 發表

咁快返兩個鐘既? 我地頭3日家長陪1個鐘, 下星期自己返一個鐘, 再下星期先返兩個鐘, 幾乎月尾先返足3個鐘, 真係N1適應期都無咁長

俾老師嘅適應期! 所以咪咁長囉!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 Smallpigbb 於 10-8-31 07:56 發表
恐龍媽,我都知道恐龍仔會留底,但就唔知道你有無轉下午班,因為我o地班同隔離B班都有D小朋友轉咗,我等緊你報到呀。

隻恐龍唔瞓晏覺會發癲架! 所以唔可以俾佢讀pm~
恐龍家

原帖由 小曳人 於 10-8-31 10:02 發表

俾老師嘅適應期! 所以咪咁長囉!

唔係掛, 老師咁大個人要咁長適應期? 我轉工老細3日都比晒d野我做喇喎

原帖由 fafa_yim 於 10-8-31 09:21 發表
hello, 旅行返,連新生簡介會都出席唔到,請問有什麼需要留意?
K1CA 班  -   clovis 仔

其實我都無去,但就記得自己帶茶點仲有個杯俾小朋友,你最好打返學校問o下你個班主任。