用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 2010年度1年級討論區
樓主: kylie_mom
go

2010年度1年級討論區

各位家長:

請問用心生活追尋夢想個本書是幾時開始填.
8/27家長會老師有提及, 但是我忘記了. 謝

原帖由 ELING2004 於 10-9-7 09:05 發表
各位家長:

請問用心生活追尋夢想個本書是幾時開始填.
8/27家長會老師有提及, 但是我忘記了. 謝

其實我都想問......手冊寫要填"用心生活"p2-p?,但我連本書都好似未見過,究竟派咗未呢?

原帖由 cooltungtung 於 10-9-7 10:32 發表

其實我都想問......手冊寫要填"用心生活"p2-p?,但我連本書都好似未見過,究竟派咗未呢?

"用心生活"是一本細細本的書仔, 用來比老師和家長"級印仔"

Thanks 已收到這位媽媽e-mail, 但仍是沒位, 須要努力再找及等

原帖由 jackie_lau2000 於 10-9-6 17:32 發表

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2225165&extra=page%3D1

原帖由 cooltungtung 於 10-9-7 10:32 發表

我囡囡(1A)3/9派,6/9交...
可能每班都唔同
\\(^o^)//

原帖由 id00288 於 10-9-7 11:01 發表

"用心生活"是一本細細本的書仔, 用來比老師和家長"級印仔"

唔該晒.....

原帖由 Ah-Faye 於 10-9-7 12:19 發表

我囡囡(1A)3/9派,6/9交...
可能每班都唔同

唔該晒.....等我睇吓今日派咗未先.

唔該晒, 但是我想請問家長要怎樣才可級印呢.

原帖由 id00288 於 10-9-7 11:01 發表

大家好......我囡囡晴晴 (ID).  Nice to meet you ^_^

我囡囡係1C班 ~沛淋 (bo bo), 大家好! 你囡囡返學開心嗎?  我日日問佢識邊個小朋友同叫乜名, 答案就係”唔知”…

hi,

想問問大家.....尋日買既補充練習總共有5本,如果今日中,英,數3樣都要上,咁係咪要帶晒5本練習呀!!!!好重呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

20號開始返全日, 學校幾時開始安排填膳食表呢????

Heidi媽,

終於明白. Thanks a lot!

原帖由 Heidi媽 於 10-9-8 09:36 發表
於家長那部份隨時可蓋印, 只要你覺得呀囡能做到你要求又或是作鼓勵用途.

1D 明天 (電腦/圖書)堂

1D 明天應該是上 "圖書"堂

嘉諾撒聖家學校(九龍塘) has Kylie mom is so good....

You are the page owner again!

原帖由 kylie_mom 於 10-9-8 13:07 發表
20號開始返全日, 學校幾時開始安排填膳食表呢????

各位1C媽咪,我上內聯網度家課冊時知道要”填[用心生活小冊子]p.2-5”, 請問你有冇收到呢本小冊子呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 bymummy 於 9-9-2010 22:56 發表
各位1C媽咪,我上內聯網度家課冊時知道要”填[用心生活小冊子]p.2-5”, 請問你有冇收到呢本小冊子呢?

咦....我尋日收工前上去睇唔見有寫喎, 而且我今日早上都問過囡囡 (我話其他班都有嘞, 妳會唔會漏左係課室呀), 佢話無.

請問各位媽咪知唔知上 "視藝" 科, 是否要按視藝本書 LIST 上的帶齊所有用具呀 ?
還是只帶打了 * 的圍裙, 手袖, 紙墊......?

亞囡話1-3唔駛帶學校比, 只係帶4-10就得.

原帖由 amm 於 10-9-11 10:23 發表
請問各位媽咪知唔知上 "視藝" 科, 是否要按視藝本書 LIST 上的帶齊所有用具呀 ?
還是只帶打了 * 的圍裙, 手袖, 紙墊......?