用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 你地會幫小朋友報咩課外活動嫁~??
go

你地會幫小朋友報咩課外活動嫁~??

醒目開學勳章

囡囡天生唔鐘意運動....
所以只係幫囡囡報左花式跳繩

有無人報過體操?
http://gymnastics.hk/course.htm
[

請問沙田區有嗎?
原帖由 Angel_Yau 於 10-8-28 17:35 發表
我個仔都學緊武術,
佢係黃埔跟劉師傅學左差唔多一年啦,
除左對身體好之外,最緊要係真係有紀律左好多。
聽講劉師傅仲係北京奧運既武術金牌得主黎架! ...
[

醒目開學勳章

體操我唔會比囡囡學...
影響發育

醒目開學勳章

男仔的話報SWIMMING囉!

醒目開學勳章 王國長老

Oxford Reading Tree, Phonics, 跆拳道 & 游水.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

如關於運動,我囡囡報左swim

我囡囡3歲都未夠, 好多 course 都未夠年齡報, 所以只報了芭蕾舞, 因為佢好喜歡條裙, 成日都話好靚.

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 10-9-1 23:23 發表
我囡囡3歲都未夠, 好多 course 都未夠年齡報, 所以只報了芭蕾舞, 因為佢好喜歡條裙, 成日都話好靚.

芭蕾舞,細囡都係咁講, 但係學左一個月我冇比佢學, 一黎佢話好累, 二黎..我怕佢會跳到大個女對腳粗曬

我都想幫阿囡報跳舞班. 邊度又平又好呢? 我住葵青.

原帖由 Carman1112 於 10-9-1 23:23 發表

沙田區有, 馬鞍山體育館有得報~

醒目開學勳章

囝囝 :  fencing, swimming , ice-skating
囡囡: ballet, swimming , ice-skating

醒目開學勳章

原帖由 miriam 於 10-8-31 11:30 發表
Oxford Reading Tree, Phonics, 跆拳道 & 游水.

Oxford Reading Tree??,係上英文course?

我個仔3歲開始學空手道,學咗10年啦! 我覺得勁OK, 有紀律,強身健體, 又有比賽提升實力, 有証書証明級數. 不過,你要問清楚D教練資歷,我知有D黑帶又叫自己係教練,但無教練牌。
QQ

請問點解..會影響發育..

我兩個仔都有報體操班...

原帖由 joeylin1017 於 10-8-30 21:13 發表
體操我唔會比囡囡學...
影響發育

請問係係邊度學ice skating? 我囡囡話想學呀.
原帖由 peggy 於 10-9-5 22:05 發表
囝囝 :  fencing, swimming , ice-skating
囡囡: ballet, swimming , ice-skating
[