用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
樓主: Bebichhichi
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~ [複製鏈接]

原來我地都係catholic,
parco妹妹聖名同英文名一樣hilary,
而parco就唔同, 聖名係gabriel,
咁妳囡囡英文名係咩呀?

hilary有冇同你講parco坐佢隔離?
parco話之前個毛巾盒太緊,
有幾次都係hilary幫佢開架, thanks hilary!

原帖由 miumiu723 於 10-9-19 01:20 發表
Hi Parco mami,
Hilary係綽謙個聖名, 我都聽過有女仔叫同一個名. 同Parco一樣綽謙都都有個妹妹.  
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

jason 仔都係apple team 架
原帖由 vvgood 於 10-9-24 08:50 發表
hi
olivia is apple team

開始多左功課la! 大家努力呀!!

亞仔派左中文星簿, 知唔知幾時開始默書呀??

thank you!

係播,你唔講我都唔記得要默書,我都未幫阿仔溫書!
原帖由 SHeiB 於 10-9-28 13:40 發表

thank you!

Hi, 大家好!!!

栩澄都是K1A同學仔呀, 她現在是蘋果組

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-16 23:05 發表
我終於搵到有k1a 既同學仔啦, 芷柔歡迎你呀

Username     K2J Kids    Group
Bebichhichi      Jason          Apple
babyhilary       Parco          Orange
aarontse         Wing Kiu
SHeiB              Arthur         Banana
miumiu723      綽謙        
vvgood            Olivia
salai                 Liz
vienleung0108   Hui Ching    Apple

ms lam話屋企有薄都可以做練習簿, 唔須要刻意買!
用意係要小朋友多溫習, 所以本簿寫d咩冇限制,
可以係英文, 中文, 數字, 圖畫, 每日做d就可以!

原帖由 SHeiB 於 10-9-20 13:16 發表
++埋埋各位小朋友所講的說話...都可以有80%~90%知道要做d咩!!   

但真係要全本簿寫晒A, draw "apple" & "aeroplane"??  冇其他字要寫呀??  等我之前以為亞仔講笑..!!

...
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

係wor, 係咪隨時開始默書架? 我都未幫parco溫呀!

原帖由 SHeiB 於 10-9-28 13:40 發表

thank you!

前幾日我問jason 仔, 佢終於講左比我聽栩澄都係同class 啦:loveliness:

原帖由 vienleung0108 於 10-9-29 02:26 發表
Hi, 大家好!!!

Thank you!   

原帖由 BabyHilary 於 10-9-29 11:47 發表
ms lam話屋企有薄都可以做練習簿, 唔須要刻意買!
用意係要小朋友多溫習, 所以本簿寫d咩冇限制,
可以係英文, 中文, 數字, 圖畫, 每日做d就可以!

Hello!  

原帖由 vienleung0108 於 10-9-29 02:26 發表
Hi, 大家好!!!

回覆 66# vienleung0108 的文章

Hi Vien,

Long time no see...

Parco話今日默書, 默左星簿頭5個字享紙上面,
你地小朋友有冇講呀? 唔知係咪真!
我一直以為未咁快默書, 都冇同佢溫, 唔知佢默成點呢...

我問JASON仔都講有默書,尋日好似係默英文, 不過仲係老師到, 唔知又係唔係呢:D

原帖由 BabyHilary 於 10-9-30 00:09 發表
Parco話今日默書, 默左星簿頭5個字享紙上面,
你地小朋友有冇講呀? 唔知係咪真!
我一直以為未咁快默書, 都冇同佢溫, 唔知佢默成點呢...

亞仔一時話有,一時話冇.....

原帖由 Bebichhichi 於 10-10-6 10:25 發表
我問JASON仔都講有默書,尋日好似係默英文, 不過仲係老師到, 唔知又係唔係呢:D

今日派左中默英默紙,
parco中默4/5, 因為個"口"字有補筆,
英默就5/5, 老師比左2個印仔!

另外parco完成左1本練習簿(A5 size薄簿)
ms lam送左本thomas記事簿比佢, 佢好開心呀!

今日收到parco妹妹嘅k1報名表,
有冇k2J同學仔細佬妹都係今年考K1呀?

原帖由 BabyHilary 於 10-10-8 18:36 發表
今日派左中默英默紙,
parco中默4/5, 因為個"口"字有補筆,
英默就5/5, 老師比左2個印仔!

另外parco完成左1本練習簿(A5 size薄簿)
ms lam送左本thomas記事簿比佢, 佢好開心呀!

今日收到parco妹妹嘅k1報名表,
有冇k2J ...

My small girl will apply K1 for next year, KV just receive children whose born in 10/2007 to 10/2008.  My girl born in 11/2008, so the chance to study in KV is quiet small.

係呀, 今年轉左最細收到oct 31...
咁你攞唔攞到報名表呀?

原帖由 salai 於 10-10-8 19:08 發表

My small girl will apply K1 for next year, KV just receive children whose born in 10/2007 to 10/2008.  My girl born in 11/2008, so the chance to study in KV is quiet small.

我細仔都係下年先in k1 呀,不過佢係0901b                       
原帖由 salai 於 10-10-8 19:08 發表

‹ 上一主題|下一主題