用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
樓主: Bebichhichi
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~ [複製鏈接]

回覆 1# SHeiB 的文章

亞仔尋日話調咗位呀!

jason & parco同你囝囝講嘅一樣...只須做1版!

原帖由 SHeiB 於 10-9-14 13:23 發表
請問尋日份writing功課, 係咪做一版or二版都要完成?
my son told me that only 一版 is OK!!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

hi hi all
i am Olivia Sum , K1G (Kent Rd ) b4 .

你囝囝有冇話佢係咩組?
開學第1日parco話佢係蘋果,
第2日老師叫佢坐另一個位, 變左橙組!

原帖由 SHeiB 於 10-9-14 13:37 發表
亞仔尋日話調咗位呀!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

Hello, welcome to k2j family ~

原帖由 miumiu723 於 10-9-13 18:27 發表
Hello, my son 綽謙 Hilary is from K1G (Kent Road).
多多指教.

我唔見jason 仔果張有貼紙既?? 等我今日返去昅下先

原帖由 BabyHilary 於 10-9-13 22:35 發表
我都係對摺過膠放享folder,
今日老師貼左張貼紙享上面!
parco都有講上堂寫左中國一, 二, 三, 十, A, B...

我都唔記得上年係咪分開買運動服添............
其實上年都好多時會著運動服, 因為15度以下就可以著, 不過我都每樣買左2套.

原帖由 BabyHilary 於 10-9-14 09:41 發表
尋日收到冬季校服通告,
上面話運動服11月中校務處有得賣,
係咪即係到時家長要親自去買?
點解唔一次過訂埋呢?

想問下大家冬天係咪都幾多機會太凍要著運動服,
所以應該裇衫短褲買1套, 運動服2套比較好? ...

hihi, welcome ~

原帖由 vvgood 於 10-9-14 14:38 發表
hi hi all
i am Olivia Sum , K1G (Kent Rd ) b4 .

其實17, 8度著短褲都好凍,
仲話要knee對上3寸...有d擔心!

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-14 17:09 發表
我都唔記得上年係咪分開買運動服添............
其實上年都好多時會著運動服, 因為15度以下就可以著, 不過我都每樣買左2套.

Hello!!

原帖由 vvgood 於 10-9-14 14:38 發表
hi hi all

他開學時係橙組, 依家轉左去香蕉組! 希望下次可以同你小朋友一組啦!!

原帖由 BabyHilary 於 10-9-14 14:53 發表
你囝囝有冇話佢係咩組?
開學第1日parco話佢係蘋果,
第2日老師叫佢坐另一個位, 變左橙組!

返學第3日我都有問parco有冇變香蕉組haha
佢話冇, 都係橙, 我唸轉定左就唔郁,
但我地小朋友都一定有機會一齊玩!

你填左form訂校服未? 係咪外套同校褸都買?
冬天係咪裇衫就一定要配羊毛外套,
運動衫就配運動外套, 唔可以掉轉架呢?

原帖由 SHeiB 於 10-9-15 13:52 發表
他開學時係橙組, 依家轉左去香蕉組! 希望下次可以同你小朋友一組啦!!

Hi,

My girl (Lai Tsz Yau, Liz) came from K1A, sorry for my belated posting. Nice to meet all of you.

never too late...welcome all K2J parents!

原帖由 salai 於 10-9-15 22:13 發表
Hi,

My girl (Lai Tsz Yau, Liz) came from K1A, sorry for my belated posting. Nice to meet all of you.

Username     K2J Kids    Group
Bebichhichi      Jason          Apple
babyhilary       Parco          Orange
aarontse         Wing Kiu
SHeiB              Arthur         Banana
miumiu723      綽謙        
vvgood            Olivia
salai                 Liz

aarontse, miu miu723,

parco話比我知wing kiu同hilary分別坐佢左右2邊,
唔知係咪真呢? 佢地係咪橙組架?

yes, d小朋友一定有一齊玩! 因為我問亞仔識唔識parco, 佢好驚訝咁望住我話: "識!! 點解你會知架??" 哈哈!!

我會訂羊毛外套, 因為今年天冬天裇衫要配學校的羊毛外套, 唔可以配自己的灰色冷衫.....!  其他的校服, 我仍考慮中....

原帖由 BabyHilary 於 10-9-15 15:38 發表
返學第3日我都有問parco有冇變香蕉組haha
佢話冇, 都係橙, 我唸轉定左就唔郁,
但我地小朋友都一定有機會一齊玩!

你填左form訂校服未? 係咪外套同校褸都買?
冬天係咪裇衫就一定要配羊毛外套,
運動衫就配運動外套, 唔 ...

Hello!!

原帖由 salai 於 10-9-15 22:13 發表
Hi,

請問你地小朋友有冇話要帶一本自己的簿返學校??

e............無bor, 我聽朝問下先 !! 真係唔該晒 haha
以後有咩唔清楚都可以係度問,

原帖由 SHeiB 於 10-9-16 14:13 發表
請問你地小朋友有冇話要帶一本自己的簿返學校??
‹ 上一主題|下一主題