用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 高主教書院小學部 有冇 2010-2011 P.1C 家長
樓主: pcsiauw
go

有冇 2010-2011 P.1C 家長 [複製鏈接]

我個女都係1C,以後多聯絡啦~^^
[size=x-small]囡囡於 9:x7 出世~重5lbs13

pm already.  

Thanks pcsiauw.

原帖由 pcsiauw 於 10-8-30 10:46 發表
既然大家 ge 小朋友都將會成為同學仔, 不如大家交換下 d 聯絡資料, eg. msn/mobile/email/facebook 之類, 方便日後問野嘛

如果唔介意, 可以將資料 pm 我 (最好留埋名, incl. 大人 & 小朋友, 如果唔係, 我真 ...

Thank you.

點解我會pm 唔到你既?
不如你試下pm 我, 我試下reply 你.

原帖由 pcsiauw 於 10-8-30 10:46 發表
既然大家 ge 小朋友都將會成為同學仔, 不如大家交換下 d 聯絡資料, eg. msn/mobile/email/facebook 之類, 方便日後問野嘛

如果唔介意, 可以將資料 pm 我 (最好留埋名, incl. 大人 & 小朋友, 如果唔係, 我真 ...

原帖由 chloecadence 於 10-8-31 00:38 發表
Becky,

Chloe sat behind Chezkel ah.  We are # 11, you are #10 ma.

Wow ... Hello Chloe ma, nice to meet you and Chloe ahh !!!!  Sorry that we're in a hurry that day and didn't say hello!  

Becky
My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!

vanyau, chloecadence, beckylui & Kitkit07, pls. check pm

原帖由 pcsiauw 於 10-9-1 10:04 發表
vanyau, chloecadence, beckylui & Kitkit07, pls. check pm

收到啦!謝謝!

Hi pcsiauw

PM already.  

Many Thanks

pcsiauw,
終於pm 到你喇~ 之前send 左好多次, bk 都彈左個system error 出黎.

pls check it.

chunchunchu & ec2004, pls check pm

原帖由 pcsiauw 於 10-9-2 09:21 發表
chunchunchu & ec2004, pls check pm

今日第一日返學,囝囝很開心.
我已經千叮萬囑,要他不要漏東西.
個大頭蝦,一下校車就告訴我忘記取回食物袋.
我嚇佢,咁明天無得帶小食了.
佢幾驚!

乜今日就要帶小食返學架嗱??

btw, 我個囡都話好開心, 原因係 : 無功課

原帖由 vanyau 於 10-9-2 13:47 發表

佢幾驚! ...

通常一上小一頭個幾日d 細路多會有d 甩甩漏漏既情況...hehee....
你咁嚇佢, 佢有乜野反應呀?

係呢, 你地坐校車(上/落車)時間準唔準時呀? 佢地有冇提搭校車好唔好玩呀?

係呢, 知唔知(木顏色/ 較剪/ 膠水)呢d 文具, 日日都要帶, 可唔可以放係學校櫃筒入面? (如果可以就好喇! 可以減輕書包個負荷)

原帖由 vanyau 於 10-9-2 13:47 發表

佢幾驚! ...

我都有同呀仔準備, 因為佢早餐食得少, 應該唔夠飽, 所以比定d 餅仔比佢小息食.

原帖由 pcsiauw 於 10-9-2 15:29 發表
乜今日就要帶小食返學架嗱??

btw, 我個囡都話好開心, 原因係 : 無功課

我係坐保母車, 因為係返學時係頭站上車, 所以準時, 但返屋企係尾站, 今日學校又遲左少少放學, 加上有少少塞車 (保母打黎同我講), 所以會遲 15-20mins

我諗佢地個座位仲未定, 暫時應該唔可以留野響學校, 遲 d 就唔知

btw, 呢兩日學校都會有小息??

原帖由 ec2004 於 10-9-2 15:33 發表
通常一上小一頭個幾日d 細路多會有d 甩甩漏漏既情況...hehee....

係呢, 你地坐校車(上/落車)時間準唔準時呀? 佢地有冇提搭校車好唔好玩呀?

係呢, 知唔知(木顏色/ 較剪/ 膠水)呢d 文具,  ...

hi ec2004,

school bus schedule is ok... approx. 5 mins delay only...

係呢, 知唔知(木顏色/ 較剪/ 膠水)呢d 文具,  ...

pcsiauw,

check pm pls~

忘記帶小食袋,囝囝真的很驚,以為真的以後無得帶,眼還有少許淚水呢!他一直很期待上小學,就因為每天都見姊姊帶小食袋回校,睇到口水流......當然我最後都有向他解釋,他才安心咋.

校車返學遲了約7分鐘,兼差點飛站,好似我老公走出路邊叫等咋.

由於現時書包不是太多東西,所以我由得他帶埋啲文具回校囉.

原帖由 pcsiauw 於 10-9-2 16:51 發表
我係坐保母車, 因為係返學時係頭站上車, 所以準時, 但返屋企係尾站, 今日學校又遲左少少放學, 加上有少少塞車 (保母打黎同我講), 所以會遲 15-20mins

我諗佢地個座位仲未定, 暫時應該唔可以留野響學校, 遲 d 就唔 ...

囝囝話今日小息是在禮堂,好似同埋二年級的學生.

他今日回來,只能夠說出兩位同學仔的名,1男1女.

我打算俾本簿仔給囝囝,讓他回校問同學仔電話,唔知你哋會唔會俾小朋友告訴另人,家裏電話號碼嗎?我想養成有問題,他自己問同學去解決,而我只是在後面偷偷check他囉!俾啲意見!

我個囡話尋日有小息, 佢無野食...好彩仲有支水
‹ 上一主題|下一主題