用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 自己買學林數作業做得嗎?
樓主: babyhi
go

自己買學林數作業做得嗎? [複製鏈接]

Re: 自己買學林數作業做得嗎?

Hi babyhi,

你的小朋友在那間中心上課?

Fion

fion414 ,
我小朋友在亞皆老街金龍船隔離的大廈6字樓上堂.

Hi babyhi,

我今天剛剛去亞皆老街, 真的很...大...., 我都決定去這中心上公文!!!

Fion

fion414,
你是否應同旺角和海濱真的很大分別呢? 你趕到今個月的家長會嗎? 你如果想你小朋友上課時不會太多人你不要選擇星期五和星期六因為是最多人的, 我試過上星期五當時未正式規定四十五分鐘為一節, 除了學生多連家長想坐下等的坐位也沒有, 你可再問清楚現在的情形和你小朋友會上多少科, 哪一天是比較沒有太多功課作上課時間參考吧!  

Hi babyhi,

因為平日沒時間, 所以我選了星期六12:15開始,老師說星期五放學後比較人多, 星期六比較平均d.

Fion ^_^  

係未曦永公文呀 ?

我呀女三歲起都去上,上到成十歲先無去詐 。佢搬過三次架嗎 !

個社長幾有心架!

但大個凈學公文真係唔夠架 !
Msma

Msma,
咁你小朋友現在學什麼呢? 請講解一下待作參考吧, 謝謝!!     

Hi babyhi,

仔仔現在學公文數學A1, 中文4A, 英文2A, 因為之前我有比練習佢做, 但佢開始唔鐘意做, 所以我才比佢學公文, 現在佢自動自覺做公文,唔洗我勞氣.另外學緊游泳, 妳呢?

Fion

Fion,
我小朋友除了學公文中,英,數外還有phonics及grammer, 原先有學緊piano的, 但功課多了冇時間要等遲些才接上.

babyhi

大左 有三四年級就轉學學林數。上左中學都仲有學。近來就上私人補習。

Msma

Hi babyhi,

嘩...咁多.....有冇時間.....我個仔之前都有學piano, 但佢冇興趣及冇時間, 我都唔知等遲些比佢學定賣掉部琴?

Fion

fion414 ,
全部都係佢自己話要學, 由k2開始學下學下唔肯停只有加, 我都擔心過可否應付得來, 但看到暫時都能應付我才給繼續.
‹ 上一主題|下一主題