用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 買白色定藍色冷氣外套呢?買拉定揹的書包呢? ...
go

買白色定藍色冷氣外套呢?買拉定揹的書包呢?

今年九月囡囡會讀小一上,想問吓應該買藍色定白色冷氣外套,以及買拉定揹的書包好呢,

藍色/白色都得.

不過我就買藍色, 因為比佢著白色好快會變灰色.

拉既書包好易污糟(個人意見)
[url=http://www.TickerFactory.com/]

可以 買藍色冷氣外套?我唔知買了白色.買藍色冷氣外套但是沒有logo?係唔係可以自己加.我想問今年小一買的書係唔係全年(上下學期)?

回覆 1# Fashionma 的文章

我明天去買,睇吓有冇藍色,因為老闆話只得白色,藍色未有貨,但我想買藍色,仲想買兩年,因為日日阿囡都會著,白色太易污糟拉.而我都會買揹的書包的,而書本,我想五百幾蚊只係上學期吧.

原帖由 annalee 於 10-8-18 19:26 發表
我明天去買,睇吓有冇藍色,因為老闆話只得白色,藍色未有貨,但我想買藍色,仲想買兩年,因為日日阿囡都會著,白色太易污糟拉.而我都會買揹的書包的,而書本,我想五百幾蚊只係上學期吧. ...

而家D外套冇logo。外套不一定要係校服公司買。
書本只係上學期。
但有要帶D書幾多。例如邊日要帶Book 2 課本同Workbook 2, 又要交Book 1 Workbook 1 功加埋點心水壺。書包超我小孩体重10%。 小孩又增肥不成功。想改用拉既書包。但菲林明道又成日有人拖狗施肥。

Thanks  wen2wen

外套可以冇logo。書本係$1045.係唔係全年(上下學期)?

DEL DEL DEL

回覆 1# lsr 的文章

我今朝卒之去買了校服,首先去了泰興買,因為有七折,所以買了校服裇衫及裙及書包,之後去太源街買黑鞋,因為泰興沒有27號,之後再去若瑟買兩套運動服及兩件藍色外套,因為聽學學校講可能會連續兩日有運動堂,是嗎?當么去泰興買裇衫時,佢話會幫我縫校章上去,點知返到屋企CHECK,用膠紙貼上去,我想知道你們買校服,是否也是一樣用膠紙貼上校章就算嗎?

醒目開學勳章

原帖由 annalee 於 10-8-19 23:01 發表
我今朝卒之去買了校服,首先去了泰興買,因為有七折,所以買了校服裇衫及裙及書包,之後去太源街買黑鞋,因為泰興沒有27號,之後再去若瑟買兩套運動服及兩件藍色外套,因為聽學學校講可能會連續兩日有運動堂,是嗎?當么去泰興買裇衫時,佢話會幫我縫校章上去,點知返到屋企CHECK,用膠紙貼上去,我想知道你們買校服,是否也是一樣用膠紙貼上校章就算嗎?

OF COURSE NOT!!!!!!!!!!!!

我岩岩去買完校服
吾同碼吾同價錢
我仔恤衫同西褲都係4x 一件
我買兩套校服, 一件運動衫, 都係22x

回覆 1# CrabPincers 的文章

吓,好激氣呀,杯葛泰興呀. 齋貼上去,又唔係縫上去,有冇搞錯. 以後去若瑟買啦.

醒目開學勳章

原帖由 annalee 於 10-8-20 14:16 發表
吓,好激氣呀,杯葛泰興呀. 齋貼上去,又唔係縫上去,有冇搞錯. 以後去若瑟買啦.

我吾知泰興係邊啦, 我只係知, 灣仔得兩間舖有軒小校服賣(正式), 一間係地舖, 另一間就係若x

以前試過地舖果間, 超吾掂, 所以依家全部去晒若x 買, 但若x 上年的質素都差左, d 運動衫, 洗甘多次, 條領都還係甩色

上午校一年班上學期書本(13本)只係$667 (85 折=$570.5)。 學1C 1D 是上學期尾同下學期用。

$1045是否包埋英文Readers?  

原帖由 Fashionma 於 10-8-19 20:17 發表
Thanks  wen2wen

外套可以冇logo。書本係$1045.係唔係全年(上下學期)?

上年在約X買夏季校服;  兩套短褲好快鬆扣,第二套未著已鬆扣!

原帖由 brianshe 於 10-10-22 13:18 發表
頂!!!

剛剛先晌泰興左部份冬季校服, 返去要測試下有無甩色先...

剛才經過見7折, 早前晌大王東街買夏季校服; 感覺都係麻麻. 短褲最衰係用扣, 入面先用鈕; 個扣鬆左小朋友都未必會發現----所以買部份試下.
背心/長袖 ...

請問約X & 泰興在那兒? 請pm給我. 我只懂得去廣發x 買.  唔知邊到會平d?  Thanks

我也想知道.  請問約X & 泰興在哪兒呢?  Please advise.

Thanks
Photo Album WWW-Wai Wai's World Harry's Videos 影樓相-29/12/04 影樓相-30/05/05 [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD2/42099/WWMM.gif[/img]

泰x 話就話七折....但係將d 個底價提高先折, 折完之後其實同廣xx 差唔多.  (泰x 係大有商場隔離條街)

另想問若x 係邊樹, thx!

原帖由 Sweetsoul 於 10-10-26 18:02 發表
我也想知道.  請問約X & 泰興在哪兒呢?  Please advise.

Thanks

若x 在Thomson Road(譚神道,學校大門條街)45度 斜街,五金鋪旁  廣亞大廈  上,2字。(若x  --〉五金鋪  --〉 Reynold 胶卡 --〉楂打Bank)

原帖由 hoichun 於 10-10-26 19:26 發表
泰x 話就話七折....但係將d 個底價提高先折, 折完之後其實同廣xx 差唔多.  (泰x 係大有商場隔離條街)

另想問若x 係邊樹, thx!

咁請問若x 價錢和質量OK嘛?  

我只買過若x 夏季校服。有家長格過價, 可參考:---[url]http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2248241&extra=page%3D1[/url]

原帖由 irene09 於 10-10-27 14:07 發表
咁請問若x 價錢和質量OK嘛?