用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 10/11 K1A (Dorset) 入黎交流下!
樓主: shirleyshek
go

10/11 K1A (Dorset) 入黎交流下! [複製鏈接]

長假期後的第一天上學

wow, 長假期後的第一天上學,無論對小孩或大人都是苦差,
花盡九牛二虎才能帶晞晞上學去!!
Ms. MAN & Ms. SU 真有辨法第一天上學回來又有一張大貼紙令無小朋友都enjoy 上學! Happy!!

但我個女話Ms. MAN 話個個小朋友(當然包括她自已)放完假乜野都唔記得o西,  好攪笑wow.....!!

今天真的很冷仲落雨添, 大家要小心孩子着次啊!

Take care!

打錯咗添!!
有一張大貼紙令每個小朋友都enjoy, very Happy!!

係咯!晴晴都有大貼紙!仲好開心!

這幾天天氣好COOL, 小心!小心!

你們是否自己湊返放學架!

回復 2# Barbe 的帖子

唔係呀, 玥晞坐保母車返學放學, 因為要返工無法喇!

this week, have 大PAPER做.做完又開始放假了.
下學期仲有2 WEEKS就過LA, 時間真係快過.
TUNG時常都問我可唔可以約同學仔出來玩,唔知你們有冇興趣呢!!

回復 26# HM3898 的帖子

hi 我係男男媽咪,去玩我個女都開心wor

回復 2# HM3898 的帖子

oh~ 以往經驗係考試前個個星期五, 無功課做架bor~~~ 死火! 阿囡考天才.oh~ no..
咩都無同佢溫, 不過平時放左學都有同佢溫下習...唔知阿囡考成點呢...今年的策略轉左?? 同以前唔同晒?? 咁知唔知明天考咩?
好似連考試科目的次序都轉晒, 以前係第一日GS + MATHS , 第二日 英文, 第三日 中文

算啦, 睇下佢識幾多都好!

原帖由 shirleyshek 於 11-1-18 15:40 發表
oh~ 以往經驗係考試前個個星期五, 無功課做架bor~~~ 死火! 阿囡考天才.oh~ no..
咩都無同佢溫, 不過平時放左學都有同佢溫下習...唔知阿囡考成點呢...今年的策略轉左?? 同以前唔同晒?? 咁知唔知明天考咩?
好似連考試 ...

其實今年大考好似THU[MATHS,英文, 中文,]開始考,但有些什項就已經考完,K1我諗都是咁上下,不用緊張,平常心LA.

回復 26# HM3898 的帖子

好呀!約出嚟玩吖!

回復 2# HM3898 的帖子

好似因為Miss Man Mon & Tue 無返,
唔駛Test!? 但阿女話昨天(Tue) 測咗中文wor, 如果今日Ms. Man 返就測Eng!!??
Ms. Man 無返就唔駛Test, 唔知係咪真??

去玩好呀, 幾時??

今日考了常識?我囡話問了什麼是營養早餐?每個小朋友拿一支筆係纸上篤篤,對的圈,錯的打交义,做完放下筆,讓老師檢查!你們的小朋友有sticker嗎?

原帖由 Barbe 於 11-1-19 22:38 發表
今日考了常識?我囡話問了什麼是營養早餐?每個小朋友拿一支筆係纸上篤篤,對的圈,錯的打交义,做完放下筆,讓老師檢查!你們的小朋友有sticker嗎? ...

有AH,TUNG貼左落件JACKET.

TUNG SAID MISS MAN今天有上學,仲有些SICK,所以帶左MASK.

晴晴話老師檢查完獎貼紙,應該已考完lar!!

你好!我的囝囝是1A班,多多指教!
大家收到信未?

大家收到成績表未?今次試卷有分數!是否大家都有award?

What award your little one get...as my one didn't get any award.

原帖由 Barbe 於 11-2-21 19:35 發表
大家收到成績表未?今次試卷有分數!是否大家都有award?

Wendy618:收到乜信?係咪通告?

有無家長都係三月四日見家長?

原帖由 Barbe 於 11-2-21 22:30 發表
Wendy618:收到乜信?係咪通告?

tung就有張45周年的certificate.

5/3 9:15am

tung 說佢班同學想約埋一齊玩WO,講到真的一樣.唔知你們有冇提議呢!

‹ 上一主題|下一主題