用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 功課輔導班@西九四小龍
go

功課輔導班@西九四小龍

any parents try the few tuition centers in 宇晴軒? good or not good?

I am considering to choose one for my daughter who will study P1 in sept.

我都想知,有無可以接埋放學的

原帖由 andykwan 於 10-8-16 10:43 發表
any parents try the few tuition centers in 宇晴軒? good or not good?

I am considering to choose one for my daughter who will study P1 in sept.

宇晴軒多數是沒有接送的,我仔仔是放學後老師帶隊到弘景台、昇悅居及宇晴軒商場解散,佢自己到補習社。至於你話好不好,見仁見智,睇你要求,佢地會教小朋友做完功課,有時間會比習作佢地做,黙書會幫佢黙,至於考試都是比習作佢地。而我自己只要求個仔做功課,回家後我對功課,因為我要返工沒有人看他,我間中會發現佢地會教錯佢 D 功課,我會糾正返佢。我最近找了另一間,價錢平一 D,我貪佢2人一枱,他可以專心做功課,因為約了同學一起補,不是6 人一起坐,太嘈吵。另外佢話額外在考試補習不另收費,所以我才轉,。至於好不好我就唔知,至少每月約慳 $ 220 ($12XX) 比之前果間 $14XX,對我來說是不錯。
弘景台好像有一間是有接送的,但價錢約 $19XX,口碑一般,希望可以幫到你知到一些,如果你小朋友是讀荔天就不用接送老師帶到商場。

原帖由 傑西 於 10-8-19 21:17 發表
我都想知,有無可以接埋放學的

mayau
我都想知, please pm for me
thanks

Hi Mayau,

請問你仔仔多大?自己去補習社放不放心。我都是住昇悅居。在找補習社。可以pm我詳細資料嗎?多謝。

原帖由 mayau 於 10-8-20 09:37 發表
宇晴軒多數是沒有接送的,我仔仔是放學後老師帶隊到弘景台、昇悅居及宇晴軒商場解散,佢自己到補習社。至於你話好不好,見仁見智,睇你要求,佢地會教小朋友做完功課,有時間會比習作佢地做,黙書會幫佢黙,至於考試都是比習作佢地。 ...

仔仔今年 9嵗,一年班閞始乘校車到深水埗 YWCA 補習班直至二年班,因為太浪費時間乘車 (約1 小時),三年班才改找補習老師,他和另一位高年級同學一起補,我才放心;但教了半年不教,才找補習社,因為老師帶到商場,只行幾步便到,我規定他一到達便打電話比我。我才放心,無法要返工,唯有定時要他報到,好彩他都聽話每天都打比我。如果你小朋友 P.1 就要找接送好D。
我已 pm 比你和 moondylau。

原帖由 YuTing2004 於 10-8-23 18:24 發表
Hi Mayau,

請問你仔仔多大?自己去補習社放不放心。我都是住昇悅居。在找補習社。可以pm我詳細資料嗎?多謝。

thanks
原帖由 mayau 於 10-8-24 10:20 發表
仔仔今年 9嵗,一年班閞始乘校車到深水埗 YWCA 補習班直至二年班,因為太浪費時間乘車 (約1 小時),三年班才改找補習老師,他和另一位高年級同學一起補,我才放心;但教了半年不教,才找補習社,因為老師帶到商場,只行幾步便到,我規定 ...

多謝。我今天聯係 YWCA, 好彩有個位置(因爲有人退出)。我準備讓仔仔一年級去YWCA 先.

仔仔今年 9嵗,一年班閞始乘校車到深水埗 YWCA 補習班直至二年班,因為太浪費時間乘車 (約1 小時),三年班才改找補習老師,他和另一位高年級同學一起補,我才放心;但教了半年不教,才找補習社,因為老師帶到商場,只行幾步便到,我規定 ...

dear mayau,

can you pm the 補習社 info. to me? many thanks.

已 pm 給你。

原帖由 andykwan 於 10-8-26 10:51 發表
dear mayau,

can you pm the 補習社 info. to me? many thanks.