用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-11 K3O
樓主: joemyt
go

2010-11 K3O

貢獻勳章

Hello, 子悠媽咪,真開心亞仔又可以同你亞女一班。黎緊1月會同亞仔開生日會,到時再call 你地啦。

係啦,又要搵小學啦,又乜心水呀?

原帖由 joemyt 於 10-9-7 11:07 發表
Hello, 子悠媽咪,真開心亞仔又可以同你亞女一班。黎緊1月會同亞仔開生日會,到時再call 你地啦。

係啦,又要搵小學啦,又乜心水呀?

你地K2R多唔多同學仔呀?
我地K2O就得3個上反來K3O咋
等我都再介紹下先!
ALVIN, 柏言, JASON

另外想問下呢...
K3O係咪女仔多D架?
我地過日10:00去, 都見到女仔係多D喎!

貢獻勳章

亞仔話佢被編入 Banana group,無一個同學係識 !

上個星期日12/9大家有冇去到子舜生日會呀?
我地都有去呀!
識左d新同學仔喎!

hi !! 你們好,我都是由k2R ....升K3O ,
我囡囡係 政旻

HIHI,

我今日數過啦!
我地班都有15個男仔,
男女比例原來都差不多咋~~

子桓係黃組呀~~坐佢身邊既小孩係子祺,
子祺好高....仲高過alvin!

貢獻勳章

政旻媽咪你好,亞仔係 Barry 正騫,舊年都係K.2R

回覆 28# joemyt 的文章

alvin同barry同組喎~~~
等我今晚問下alvin識唔識barry先

貢獻勳章

Banana group? 等我都問下 Barry 仔先!

貢獻勳章

有無人呀? K3O 好靜喎!

大家小學考成點呀?有無已經有 offer 呀?

預祝各位同學成功 !!!!

回覆 31# joemyt 的文章

冇OFFER呀~~~
我都想有喎~~~最好係英華啦!哈哈!!
至於考小學,
英華, 聖方濟都未見呀!
仲有排捱

貢獻勳章

有無人呀?好靜呀.................

回覆 33# joemyt 的文章

barry有冇考到學校呀?
alvin冇咩好消息喎.....
真係要等大抽奬喎!

貢獻勳章

Hello Alvin媽,Barry 仔無考學校,會去亞哥的小學讀。

記得 Barry 的哥哥當年都係KV仔,醒過細佬不知幾多,但DBS/YW/SFA 全都落第,只係考到觀塘聖若瑟,咁就在 SJ讀小一。讀完小一比佢"附碌"考到另一間津貼小學,跟住就插去讀小二,而家讀緊小三啦。Barry 仔就無亞哥咁醒,但就因為世襲制,所以唔駛煩!

仲有機會,唔好放棄,加油! 祝 Alvin 獲得心儀學校取錄 ! 一月會同 Barry 開生日會,希望到時同你見面傾下計。

回覆 35# joemyt 的文章

你就好啦, 我地以家仲博刹緊,
今年好大競爭, 聽講好多kv小朋友都考唔到....
alvin都係冇咩希望啦.....
望第一輪抽到軒小啦!
alvin都有考st joseph,
現在都未知結果!

而我地今年就超忙,
alvin考小學, 細佬考幼稚園....

仲有喎~~~~
我係Alvin爸爸來架!
我叫Sunny, 我日日都湊alvin反學!
我地1月會攪旅行喎, 你地有冇興趣一齊來玩呀?

貢獻勳章

Sunny, 你好,我都係 Barry 老豆,我叫 Joe。3年前同你一樣,大仔考小一,細仔 Barry 考KV。Barry 好彩有哥哥"照住",入到 KV;現在亦係靠亞哥的護蔭直入喇小。

反而開始擔心 Barry 會讀得辛苦,因為大仔現在無論功課或者係活動都好忙,亦比較記性好,讀兩次再加"鞭策"兩下,就可以攪得掂,暫時都未駛補習;反而 Barry 仔就唔似亞哥,無果團 "讀書的火",鞭佢都唔驚!

你地去邊度旅行呀?

HI JOE,

你情況都OK AR, 細佬可以跟住大佬,
大佬亦都醒D, 但我就啱啱相反,
細佬好似學野快過大佬....
如果掉反轉就冇咁頭痕.....

旅行咪係呢板攪既KV大旅囉, 你可以睇下詳情!

貢獻勳章

Sunny, 已報名,大仔在一月頭考試,可以 relax 下,剛巧太太亦想跟發達行去呢度玩,Fit 到漏油 !

早2年我都有攪過, 上個2次你地冇留意~~hehe!